Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepubliczna Szkoła Podstawowa Bielany Conrada 7 OPINIE

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie o tej szkole? Warto zapisać tam dziecko? Podobno nie ma lekcji 45 minutowych, tylko jest jakoś inaczej? Ktoś wie jak ?

Gość gość
Szkoła fajna. Jednak niestety moja sytuacja finansowa uległa zmianie i nie mogłam sobie pozwolić na zapisanie dziecka. Z tego, co się zorientowałam to faktycznie lekcje nie trwają 45 minut jak w każdej innej szkole, a przerwy nie są kilkumintowe, tylko wszystko zależne jest od gotowości dzieci.

Gość gość
Ja mam w planach zapisać dziecko. 19 stycznia idę na drzwi otwarte i się przekonamy jakie są rewelacje w tej szkole :)

Gość gość
Ja byłam na drzwiach otwartych i powiem szczerze, że szkoła mnie pozytywnie zaskoczyła pod wieloma względami.

Gość gość
Szkoła bardzo fajna, kadra przemiła, super atmosfera, nauczyciele z powołania, polecam !

Gość gość
Szkoła jest mała, ale robi duże, pozytywne wrażenie. Ludzie przemili, jeśli ktoś szuka miejsca w szkole dla dziecka żeby było kameralnie, żeby dziecko było zauważone i dobrze zaopiekowane to polecam jak najbardziej.

Gość gość
Jeżeli zależy wam na edukacji i realizacji podstawy MEN to szkoły nie polecam, bardzo niski poziom nauki, zero gimnastyki choć pięknie wypisane na stronie szkoła nie ma sali gimnastycznej ale szkoła też i jej nie wynajmuje, muzyki nie ma wcale, a informatyka po wielu rozmowach rozpoczęła się w połowie drugiej klasy.Do tego szkoła pozbywa się niewygodnych roszczeniowych rodziców, W naszej klasie same dzieci z orzeczeniami a miała być zachowana proporcja.Nastawiają się na orzeczenia bo za nimi idzie kasa ale potem nie zapewniają dostatecznej realizacji zaleceń z orzeczenia.

Gość gość
Jeżeli zależy wam na edukacji i realizacji podstawy MEN to szkoły nie polecam, bardzo niski poziom nauki, zero gimnastyki choć pięknie wypisane na stronie szkoła nie ma sali gimnastycznej ale szkoła też i jej nie wynajmuje, muzyki nie ma wcale, a informatyka po wielu rozmowach rozpoczęła się w połowie drugiej klasy.Do tego szkoła pozbywa się niewygodnych roszczeniowych rodziców, W naszej klasie same dzieci z orzeczeniami a miała być zachowana proporcja.Nastawiają się na orzeczenia bo za nimi idzie kasa ale potem nie zapewniają dostatecznej realizacji zaleceń z orzeczenia.

Gość gość
Moje dziecko chodzi do tej szkoły. Przeczytałam powyższą opinię i odpowiadam, bo podane w niej informacje są nieprawdziwe. To nieprawda, że są tu tylko dzieci z orzeczeniami, po prostu one też tu są i mają dużo zajęć terapeutycznych. Poza tym dla wszystkich dzieci szkoła organizuje fajne zajęcia, jakich nie ma gdzie indziej, np. w ramach wf- aikido. Jest sala gimnastyczna, na której oprócz aikido jest też taekwondo, w ramach wf jest też basen, a do tego bardzo dużo ruchu na świeżym powietrzu - dzieci codziennie wychodzą na dwór. Jest informatyka, podstawa programowa jest realizowana, a oprócz niej dzieci uczą się tego, czego w innych szkołach nie ma - relacji społecznych, bo na to tu się kładzie nacisk. Każdy piątek to wyjście na miasto, do muzeum, na lekcje w bibliotece, w ciekawe miejsca - znowu mamy zdobywanie kompetencji społecznych, bo dzieci nie jeżdżą podstawionym autokarem, tylko komunikacją miejską. Szkoła uważa, żeby nie było wyścigu szczurów, rywalizacji, dlatego nie ma ocen. Dzieci uczą się raczej współpracy. A co do pozbywania się roszczeniowych rodziców to nie wiem, bo mnie się nikt nie pozbywa, może nie jestem roszczeniowa? Nazwiska nie podaję tylko dlatego, że nie chcę, aby cały świat wiedział, do której szkoły chodzi moje dziecko.

Gość gość
Szkoła to jedna wielka pomykała. Zero realizacji programy, bardzo nie fajna dyrekcja która liczy tylko na kasę. Zajęcia są prowadzone na zasadzie, byle by książki były wypełnione. WF to jeden wielki żart. Wycieczki to tylko w opowieściach, żadnych zajęć rozwojowych. jedna wielka kpina NIE POLECAM

Gość Mama mama

Witam. Moje dziecko chodzi do tej właśnie szkoły i nie zgodzę się z powyższą opinią, że " szkoła to jedna wielka pomyłka". Rozumiem jednak, że każdy ma prawo do własnych opinii i odczuć. Kadra jest bardzo przyjazna dzieciom, mają co tydzień dzieciaki różne wyjścia do teatru, kina, do biblioteki, na różne zajęcia warsztatowe. Po lekcjach dzieciaki mogą uczestniczyć w dodatkowych zajęciach kulinarnych, muzycznych, eksperymenty. Moja córka bardzo lubi swoją szkołę, ja jako mama widzę też dużą troskę ze strony nauczycieli w stosunku do dzieci. Wychodzą też co tydzień na basen, na plac zabaw, na wycieczki. to bardzo kameralna szkoła, widać zaangażowanie nauczycieli w pracę. Prowadząc córkę każdego dnia do naszej szkoły, jestem spokojna,że oddaje dziecko w dobre "ręce". Co do zajęć wf-u, w ramach wf-u mają dzieciaki zajęcia z elementami aikido i taekwondo oraz basen.POLECAM POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM NASZĄ SZKOŁĘ.

Gość Gość

Witam. Szkoła to bardzo przyjazne miejsce. Widać dużą troskę i zaangażowanie ze strony nauczycieli.Oby jak najwięcej było takich szkół.

Gość Gość

Witam.  Moje dziecko chodzi do tej szkoły.  Mam przeciętne zarobki, ale włoże i poświęcę każdy pieniądz żeby tylko chodziło tam moje dziecko, bo takich wspaniałych szkół jak nasza to " że świecą szukać ". 

Gość Izuzu
Dnia 13.12.2018 o 21:59, Gość Mama mama napisał:

Witam. Moje dziecko chodzi do tej właśnie szkoły i nie zgodzę się z powyższą opinią, że " szkoła to jedna wielka pomyłka". Rozumiem jednak, że każdy ma prawo do własnych opinii i odczuć. Kadra jest bardzo przyjazna dzieciom, mają co tydzień dzieciaki różne wyjścia do teatru, kina, do biblioteki, na różne zajęcia warsztatowe. Po lekcjach dzieciaki mogą uczestniczyć w dodatkowych zajęciach kulinarnych, muzycznych, eksperymenty. Moja córka bardzo lubi swoją szkołę, ja jako mama widzę też dużą troskę ze strony nauczycieli w stosunku do dzieci. Wychodzą też co tydzień na basen, na plac zabaw, na wycieczki. to bardzo kameralna szkoła, widać zaangażowanie nauczycieli w pracę. Prowadząc córkę każdego dnia do naszej szkoły, jestem spokojna,że oddaje dziecko w dobre "ręce". Co do zajęć wf-u, w ramach wf-u mają dzieciaki zajęcia z elementami aikido i taekwondo oraz basen.POLECAM POLECAM I JESZCZE RAZ POLECAM NASZĄ SZKOŁĘ.

Naszą szkołę. Jak ładnie się dyrekcja podpisała 😂