Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onarozzalona

Co mam zrobić z tą sytuacją?

Polecane posty

Gość Onarozzalona

Mój partner rozstał się nie ze swojej winy z kobietą 3 lata temu, tuż przed planowanym ślubem. Teraz ja jestem z nim od 1,5 roku, ale on ma z nią kontakt. Ona jest teraz sama,rzucił ją fagas dla którego zostawiła (mojego) i męczy go sms'ami. Mój obiecuje ze nie bedzie miał z nią kontaktu,ale i tak czasem coś w rejestrze połączeń zobaczę. Nie ufam przez to,że nie potrafi-lub nie chce uciąć tego kontaktu. Wiele razy się przez to już kłóciliśmy, ale czy tak ma wyglądać związek? Poprosiłam żeby do niej zadzwonił na głośniku w mojej obecności i ją wyzwał ( mówi ze ona jest mu obojętna) On obiecał mi to parę razy, teraz zbliża się jego powrót zza granicy, i znowu jest kłótnia o nią,że on do niej nie chce dzwonić,bo ona się nie odzywa, a on będzie się źle czuł wyzywając Ją, i że ja nie liczę się z jego uczuciami.....nie rozmawiam z Nim od 3 dni, nie daruje mu, tym bardziej że mi to obiecał. Czy to dobre rozwiązanie?

Gość gość
Wyzwał ją ?co za prostaczka z Ciebie.

Gość gość
A po co ma ja wyzywac??? No bez przesady. Jak on sie nie odzywa to bardzo dobrze, a w razie jakby ona zadzwonila to moze przy tobie powiedziec, ze nie widzi sensu w dalszym utrzymywaniu kontaktu...bez przesady z tym wyzywaniem tak ni z gruszki, ni z pietruszki.

Gość onarozzalona
Jeszcze jej nie wyzwał, ale ma to zrobić. Ona go zdradzała przed rozstaniem, wykorzystała jego finansowo, i okłamała z innym powodem rozstania niż jak to było,ze kogoś po prostu ma. Trudno, czasami trzeba być suką, skoro prośby nie pomogły.

Gość onarozzalona
W sumie to mnie nie dotyczy z jakich powodów się rozstali. Widziałam natomiast smsy od Niej do niego : Po co mam przyjechać na seksik skoro jutro jedziesz do niej ( czyli mnie)? On twierdzi i zarzeka się,że nie rozmawiał z Nią na temat seksu. Więc ma do niej zadzwonić zapytać co znaczą te smsy, i w razie gdy zacznie kręcić,wtedy ma jej powiedzieć zeby się odjebała. Tylko teraz on nie chce zadzwonić do Niej , bo pewnie był m-dzy nimi temat seksu i boi się kompromitacji przede mną... :/

Gość gość
Mam bardzo podobna sytuacje. Nic nie da wyzywanie. Niech się odetnie. A i szczerze związek na odległość nie ma szans. Chce być z Toba to zamieszkajcie razem. Prace można miec w pl. Bedziesz miec pod kontrola wszystko i bedziesz widzila czy ma z nią kontakt czy nie. Smsy sa podejrzane....coz. Na pewno nie żądaj zeby ja zwyzywal. Najlepszy sposb to brak kontaktu. Jezeli chcesz spisz nr z jego Tel i zadzwon do niej. Dowiesz się czy się kontaktują czy cos ich jeszcze laczy, moze odpowie. Później powiedz mu o tym jezeli dowiesz się czegos nie takiego. Na pewno jedyny sposób zeby odciąć sie od bylej to totalny brak kontaktu. Wtedy one odpuszczają. A i dla faceta to bez znaczenia ze zdradzala i naciagala jak kochal i dalej ja kocha to i tak do niej poleci.

Gość gość
Boze widzisz i nie grzmisz. Na serio jestes taka naiwna?

Gość gość
Moze napisać do niej smsa ze kocha Ciebie i nie chce miec z nią nic wspólnego i nie życzy sobie żądnych smsów i Tel o niej. I niech Ci pokaze. Ale spróbuj sama do niej zadzwonić to najlepsze

Gość onarozzalona
Rozmawiałam z Nią już z 3 razy. 1 rozmowa- kiedy On nie wiedział do której go bardziej ciągnie-rok temu. 2 rozmowa- odebrałam po prostu jak dzwoniła, w Nowy Rok, po prostu rozmawiałyśmy, ale to On pierwszy zadzwonił do niej 3 rozmowa -że nie życze sobie ich kontaktów,i jeśli chce to możemy spotkać się We trójkę. Dwa tyg temu pisałam z Nią smsy, najpierw jako ON z jego numeru telefonu, zeby wyczuć czy był seks czy nie,myśle ze nie, potem wyczuła ze to ja, więc przeszłam do ataku. Napisała mi,ze to Ona jest dla niego najważniejsza-bo on chce mieć z Nią kontakt a ona go o nic nie prosi,że sam do nie przyjechał pożalić się na mnie, i że powinnam to sobie wyjaśnić z Nim. Tyle tylko ,że on powiedział,ze spotkali się przypadkowo pod sklepem,ze się jej nie żalił...Moja intuicja mówi,ze mnie okłamuje. Mam do niej numer,ale Ona nie chce mi niczego powiedzieć, jak dzwoniłam nie odebrała, tylko pisze zebym to wyjaśniła z Nim... :(

Gość gość
Czyli problem jest z Twoim mężczyzna. Postaw ultimatum. Niech napisze przy Tobie do niej smsa badz zadzwoni i powie ze nie chce z nią żadnego kontaktu. I niech wykasuje numer. Mysle ze raczej powinnaś go sobie odpuścić. Albo odrazu odejdź i powiedz ze wszystko wiesz ze się z nią kontaktuje i zabiega o ten kontakt a Ty nie możesz tego znieść. Zobaczysz co zrobi czy będzie zabiegal o Ciebie i czy powie tamtej ze nie chce jej znać czy będzie przeciagal to dalej. Mój narzeczony podjął wybór. Bylo troche inaczej bo tamta zabiegala o kontakt i oszukiwala ze się zabije. 2 mies oszukiwal ze nie ma z nią kontaktu. Postawilama ultimatum. Nie wiem co jej powiedzial ale od prawie roku nie pisze i nie dzwoni.

Gość gość
Po facecie tez widac czy chce być z kobieta. Popatrz jak Cie traktuje. Czy widzisz w jego oczach uczucie? Nawet jak ona pisze on powinien to olać

Gość onarozzalona
Czuje,że mnie kocha. Rozstałam się z Nim w wakacje, trochę z innych powodów,starał się o mnie. Wróciłam,ale mimo to temat z byłą cały czas się ciągnie. On niby kontaktu nie chce, a potem jakoś tak samo wychodzi. Tyle ze On kasuje z telefonu wszelkie ślady, więc jak ufać? Te sms'y o seksie znalazłam w folderze "spam" w wiadomościach, pewnie o nich nie wiedział, bo by usunął. Ona napisała mi,ze seksu nie było m-dzy Nimi. On twierdzi,że już jej nie kocha, z resztą czy można być z kimś na siłę ponad 1,5 roku? bez uczucia....? Nie wiem teraz co dalej. ..eh

Gość gość
Można. Ja boje sie ze mój narzeczony tez wróci do swojej byłej. Mam nadzije ze nie. Wiem ze z nią nie ma kontaktu. Jak mieszka sie razem ciężko co kolwiek ukryc. Mysle ze powinnaś z nim poważnie porozmawiać. Powiedz ze mu nie ufasz bo nadszarpnal Twoje zaufanie, ze musi przestać sie z nią kontalowac i odbudować to co zniszczył oszukując Cie. Powiedz ze go bardzo kochasz i po prostu boisz się ze zostawi Cie dla niej. I wiesz kontakt z kimś tak sam z siebie nie wychodzi. Nie odpisywal by to by dala spkoj. Tak samo gdyby konkretnie powiedzial ze nie chce jej znać. Zreszta jak go nie ma nie wiesz jaki mogą miec kontakt ze soba

Gość gość
Jakos tak samo wychodzi,nie moge po prostu. Kobieto zastanow sie co piszesz. Sama to sie robi dziura w skarpecie,a nie kontakty ,intensywne,ze swoja byla. Kocha Cie, ale nie jest w stanie odciac sie od bylej. Chyba widzisz tu sprzecznosc. Nie chce to sie nie odcina,a wyzywanie itp., maja tylko cie uciszyc,bo koles ewidentnie wlasnie sie zastanawia co ma zrobic i z kim chce abyc,ale jest taka fujara,ze chce zjesc ciasto i je miec.

Gość onarozzalona
On 33 , ja 27. On dobrze wie,ze mocno mi na Nim zależy. Mój mówił mi,ze ona żałuje że go zostawiła itp. Pytałam mojego czy chciałby do niej wrócić, przecież nie bedę siedziała bezczynnie i przyglądała się biernie tej sytuacji.... Powiedział,że nie chce z Nią być, to kurna po co ten kontakt? Gdyby nie odpisywał na smsy, to w końcu by odpuściła. Jak widać oboje ich ciągnie do siebie, tylko nie wiem po co mnie okłamuje, po co zabrał ostatnio na ślub kuzyna,do swojej rodziny? po co się starał zebyśmy byli razem? Miał wolną rękę to chciał być ze mną. Odchodzę już od zmysłów, taki charakter-chcę mieć na wszystko odpowiedź :/

Gość gość
Wybacz mi,ale cisnie mi sie pod palce,ze chyba nie masz ktorejs klepki. Co z tego co on ci dziewczyno mowi. Masz oczy i widzisz co robi. Po jaka chusteczke ty sie zastanawiasz po co ON cos robi. Co tobie to robi sie zastanow. Juz Ci pisali, nie chcial by to by nie utrzymywal kontaktu,proste,ale zamiast przyjac to za fakt i cos z tym zrobic wciaz zastanawiasz sie dlaczego. Co ci da taka wiedza mi powiedz? W czym zmieni sytuacje w jakiej jestes? Co z tego,ze on ci mowi,ze nic od niej nie chce albo odwrotnie,powie Ci w koncu ,ze nie wie czego chce i do tamtej go ciagnie. Co Ci po pytaniu dlaczego.

Gość onarozzalona
Wiem,że to przede wszystkim jego wina. Nie mogę jej winić,bo nie jestem z nią tylko z Nim. Nawet jej nie znam, jedynie z Jego opowiadań, i rodziny. Zadręczam się tym, odkąd zobaczyłam te smsy, było ich z 6, jeden brzmiał: Mam ochotę na ostry seks z Tobą.... Był sam przez 3 msce- mógł wrócić do niej a mnie dać spokój...

Gość gość
Wiesz hmm...ma 33 lata to jest juz dosyć dojrzały. Mój narzeczony ma 32 lata. Byl w długim dziwnym związku. Utrzymywał ze swoja byla kontakt i do niej wrócił na chwilkę ale postawiłam ultimatum. Mowil ze ona chce się przyjaźnić. I ja zakazalam i oszukiwal tak dwa mies. Po tym jak dalam ultimatum, jak zatesknil jak stwierdził ze to mnie chce a nie ja, ze mnie naprawde kocha a tamto bylo chore...napisal jej konkretnie ze kocha inna i chce z nią być a ona ma nie pisac i nie dzwonić i jeszcze nie wiem co. I usunal nawet ze znajomych z fb. Zawsze byl czulu a od tamtej pory jeszcze bardziej. Od 6 mies mieszkamy razem i 3 mies temu sie oświadczył. Zobaczę jak dalej bedzie ale on codziennie mi udowadnia ze tylko ze mną chce być. Rozumiem Cie i to ciezki temat. Widac ze Twojego mężczyznę ciągnie. Dopóki nie zakończy kontaktu z tamta z waszego związku nic nie bedzie.

. Zadręczam się tym, odkąd zobaczyłam te smsy, było ich z 6, jeden brzmiał: Mam ochotę na ostry seks z Tobą.... Był sam przez 3 msce- mógł wrócić do niej a mnie dać spokój... x czyli pochwa sie upomina, tak?

Gość gość
sprawa jest jasna, JESTES DESPRATKA ;)

Gość gość
I Sory smsy o seksie to przegięcie. On ja kocha i tęskni za nią i za tym co bylo, moze myśli ze teraz bedzie inaczej. Albo chce jej do lozka a Ty żebyś siedziala grzecznie i byla planem b

Gość onarozzalona
Kurna dlatego napisałam, bo go Kocham! Fakt widzę co się dzieje, i sama sobie się dziwie,ze nadal to wytrzymuję, jak to mówią miłość ślepa jest. Łudzę się,że w końcu sprawa się wyklaruje. Nie musi koniecznie jej wyzywać,ale ma zadzwonić i zapytać co miały znaczyć te smsy o seksie i dlaczego mi pisała w smsach.ze On chodzi do Niej się żalić,że go zostawiłam. On mi to obiecał, bo mówił ze tak nie było. Za dwa tygodnie będzie w PL, wie że nie odpuszczę. Powiedział,ze jakby dzwonił to na siłę,bo on tego nie chce ( ale mówił o wyzywaniu a nie o tych 2 pytaniach). I wychodzi na to że on Wprost komunikuje , więc po co w ogole mam jakieś pytania w tym temacie....

Gość gość
Najważniejsze że chłopy mają prawo wyboru. A wy dziewczyny się tak nie ekscytujcie, bo jak nie ta da to tamta da i będzie git. Czasem dwie dają na raz nie wiedząc o sobie bo my tak lubimy. Wolno,nam? Wolno!

Gość gość
Wiem ze bardzo go kochasz. Poproś żeby zadzwonił do niej. Ale wiesz nie możesz miec pewności ze on nie pisze do niej jak jest za granica. I jak chce być z Toba niech sie zadeklaruje. Zamieszkajcie razem w pl albo jedz z nim za granice. Kocha Cie to niech to pokaze niech określi jak chce żeby wyglądało wasze życie. Moze on tez Cie kocha i może będzie dobrze ale niech sie odetnie od niej. Powiedz ze Cie boli bardzo jego zachowanie i jego smsy. Powiedz ze nie zniesiesz tego dluzej i niech wybiera

Gość onarozzalona
Zawsze szczery- Nie wiem co się w Niej upomina, ona moze Nim manipulować, jej nie wyszedł poprzedni związek, z resztą dla którego rzuciła Mojego, wróciła do rodziców, jest sama. Nie wiem co ona ma w głowie. I nie zgodzę się,z tym ze jestem desperatką. Nie narzekam na brak zainteresowania mężczyzn, ale jak serce zajęte to nie stworze niczego nowego, bynajmniej nie w tym momencie. Trochę pogmatwane, On mówi,ze ona załuje ze go zostawiła,ale jak był sam to jakoś do niej nie wrócił....tak jakby to może on chciał z Nia być a ona nie? Ale to by nie pisała w związku z seksem: po co mam przyjechać na seksik skoro jutro jedziesz do Niej ( Mnie) ?

Gość gość
Pewnie tak pisała bo on jej cos pisal. Może tęskni za seksem z nią. Porozmawiaj z nim o tym. Znam ten typ. 30 lat i u rodziców. Nie wyszly zwiazki to do mamusi trzeba wrócić bo nic samej nie umie zrobić. Pewnie maja ciągle kontakt. Myślał ze się z nią prześpi a Ty się nie dowiesz. Jezli tylko by chciała z nim być mogla by go tak zmanipulować zeby do niej wrócił. Tu ewidentnie oklamuje Cie Twój facet

Gość gość
Jezeli ja kochac tak może nim manipulować a jezeli nie to jest niemożliwe. Nie warto go bronić. Strasznie Cie oszukuje ten Twój facet. Mysle ze to on zabiega o kontakt z nią.