Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mowicie obcokrajowcom o emigracji?

Polecane posty

Gość gość

Ja się glupio czuje kiedy mnie pytają o powód emigracji.bo niby nie jest tak źle ale jednak jest.są ludzie z Mongolii, z Filipin , z Ukrainy gdzie jest beznadziejna .w Polsce niby nie jest beznadziejnie a jedną jest

Gość gość
mowie prawde, ze polacy to ścierwa ktore chca pieniedzy, ciagle nam malo, ja nie oszukuje, mowie prawde bo taka jest prawda przeciez, polacy to nienachlanie świnie :D

Gość gość
Prawdę . Że we włoskim Todisie zarobię 4xtyle co w polskiej tylko z nazwy Biedronce a na inną pracę marne widoki.

Gość gość
Ta wypowiedź pierwszą to pewnie tego debila wuefusty.to ty drbilu takie myślenie miales.ją miałam disc tej beznadzieji .

Gość gość
To fakt.jak ją mowie że w Polsce najniższa krajowa wynosi 300 euro to mnie pytają czy ceny są kilka razy niższe .niestety nie mogę tego potwierdzić

Gość gość
Ceny w PL sa kilka razu niższe, beznadziejne antypolskie skurfysyny smierdzace ukowskim gownem.

Gość gość
No.wstyd się przyznać do zarobków w Polsce.co jest niższe ? Bo jakiś nawet we Francji gdzie niby nie jest tanio jest dużo produktów porównywalnych a najniższa 1200 euro. bsgietki w podobnej cenie, jogurty tańsze, mrozonki r tyle samo, wino tez owoce też.no i paliwo tańsze

Gość gość
Chłopko ty szmato masz taniej ale we łbie. Pyerdolona zdzira. Poza tym skurfialy pasztecie, jak mozesz pronywac Polske do Francji. Yebane dziurwiec.

Gość gość
Ifioyo.teraz zmieniasz słownictwo ? A może ty alkoholikiem jesteś bo nm o et m AS lni ludzie tak jadem nie pluja .ją pochodzenia że szlacheckiej rodziny a ty może masz korzenie tureckie skoro taki agresywny jesteś.a dlaczego ja Polski do Francji nie mogę porównywać skoro ty tu Polskę do Anglii podajesz ?

Gość gość
P*****lniety wuefisto, przegrany czlowieku.porównuje teoj PGr dio PGR w innym województwie i w*********j z babskiego forum.twoich zjrbanych rad nikt nie potrzebuje .ludzie wyjeżdżają z Polski bo jest drogo i cjujowe zarobki

Gość gość
Dziurawcu smierdzacy starym francuskim serem. To jest polskie forum, a ty jestes antypolska kurefka wiec wypyerdalaj stad sciero na francuskie fora. y****y nieudaczniku.

Gość gość
Prawde. Ze wyjechalam zeby sie jezyka nauczyc i tak mi sie spodobalo ze postanowilam zostac :)

Gość gość
na francuskich forach nie kazdy moze pisac , a ty zazdroscisz ciulu co? Jezyk francuski nie dla takich tepych chujow jak ty, ty nawet angielskiego nie znasz. To jest forum , poza polska czyli ludzie sa POZA POLSKA , zaloz sobie swoj wlasny watek MOJ SZAMBOWATY PGR

Gość gość
Tu n'imagines visiblement pas les que vous êtes une bite cassée

Gość gość
16:32, starym francuskim serem to tobie j/e/b/i/e spod niemytego napleta, durny trollu

Gość gość
Dziuro śmierdząca nie znam francuskiego ale znam np portugalski. Znasz portugalski szmato?. Yebana emigracyjna gnido, to jest polskie forum a ty jestes antypolskim skurfysynem wiec wykurfaj smieciu.

Gość gość
Co za dziurawiec. Pewnie ma obwisłe cycki i dzundzla po kolana.

Gość gość
chyba marnie ci płacą za trolling na kafe, pacanku :D

Gość gość
Prawdę. Emigracja zarobkowa.

Gość gość
A dlaczego wogole i w szczegole :) musisz sie komus z czegokolwiek tlumaczyc, ludzie wyjezdzaja, wracaja, szukaja , znajduja albo nie, Nikomu z niczego nie musisz sie tlumaczyc. Cz ktos pyta Anglika, dlaczego pracuje w Szwajcarii...?

Gość gość
zgadzam sie z powyższą odpowiedzią. nie trzeba tłumaczyc sie nikomu jak sie nie ma na to ochoty. tak naprawde Anglicy rzadko zadają to pytanie bo chyba wydaje im sie ze wszyscy wyjechali z jednego powodu - za kasą. raz odpowiedzialam "because i could" innym razem nieco ironiczne ze chciałam zobaczyc jak wyglada wielki świat :D mieszkam w miasteczku które uważane jest za posh i generalnie jest bezpieczne, ladnie polożone itp i jesli uznam ze ktos jest zbyt ciekawki sama zaczynam pytac czy pochodzi stad, jesli nie to skąd i czemu sie tu przeniosl. a niech poczuje jak to jest tlumaczyc sie obcej osobie ze swoich wyborow zyciowych :) pracuje w sluzbie publicznej gdzie ludzie zazwyczaj sa kulturalni wiec grzecznie tez odpowiadają. :D

Gość gość
To noapisz po portugasku :) zobaczymy jak znasz .

Gość gość
Umiem tylko rozmawiać dzifko.

a ja za Chiny nie mogę nigdy pojąć, dlaczego patriotyzm miałby być udawaniem, że we własnym kraju się najlepiej zarabia:O w jedynm zarabia się lepiej, w drugim gorzej to jest NORMALNE. sytuacja ekonomiczna często nijak się ma do innych elementów charakterystki danego kraju, które można szanować. nie bardzo rozumiem czemu to kasa ma przesądzać, czy Polska jest gorsza czy lepsza w czyichś oczach:O

Gość gość
Dzifka nawet nie umiesz to słabo znasz język. Oświece cię putana, a ty pedalos ,voce fala ingles?voce fala portuges? Tchau , ate mais .

Gość gość
Kurefko translate kazdy moze używać. Co za ppsrana dxifka. Buda stad łachu emigracyjny, kible szorować. Pieprzone nieudaczniki.

Gość gość
To ja z Francji, te wczesniejsze wpisy po moim francuskim to nie ja ale widze chory deklu ze towie bie wydaje ze ciagle jedna osoba ci odpisuje. Jak widac tu sporo osob uwaza cie za kretyna, Cycki mam calkiem niezle jak na swoj wiek, Nie wyrazaj sie tez oblechu bo jestem starsza od ciebie, masrzejsza , madniejsza i bogatsza , wiec nie zycze sobie rynsztoku pod moim adresem. Twoj portugalski mnie nie interesuje, jaks dziwka ktora posuwales gdy żoneczka w Polsce ledwo koniec z koncem wiazala cie tego nauczyla? Mogles żoneczce na kosmetyczke lepiej wyslac, bo na pewno jest brzydula.

Gość gość
No wlasnie parowo, co sie dzialo z twoja zonka i bachorem jak zes sie szlajal w JUkeju???Jak mozna na tyle lat rodzine zostawic i nawet do nich nie jezdzic bo szkoda kasiory

Gość gość
gdzieś tam paroowa pisała, że żonka i dziecko byli z nim w UK! więc wyobraźcie sobie w jakich warunkach musiała ta biedna żona z tym dzieciakiem żyć! nie pracowała bo urodziła, a ten żydził każdego funta bo odkładał na 5-6 mieszkań w Polsce z jednej pensji nie wiem ile można odłożyć z 2 tys funtów mając na utrzymaniu żonę dziecko i dom - ale on twierdzi, że jeszcze mieszkania w Polsce popkupował!!!

Gość gość
A to pajac .czyli zaplodnil żonę żeby kasę od państwa nie swojego na bachora ciągnąć ? A teraz się wymadrza. CVo za beznadziejny typ