Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie małe mieszkania

Polecane posty

Gość gość
Dom 170 m . Trzy osoby. Bez kredytu :p

Gość gość
Ja to mieszkalam cale lato w 10m i to byla beka :D

Gość gość
gość dziś Dlaczego mam ci nie pisać, że tak nie jest? bo ty mieszkałaś w zaniedbanej ruderze i jesteś przez to wyrocznią i ekspertem od wszystkich kamienic świata? żałosna jesteś :o

Gość gość
22:18 geniuszu budowlany wilgoć i występowanie grzybów nie zależy od tego czy coś jest kamienicą czy nie tylko od tego jak zadbany był ów budynek przez lata. Grzyby najczęściej zaczęły się pojawiać gdy ludzie likwidowali kaflowe piece i wymieniali je na pierwsze dostępne w latach 90tych piecyki gazowe. Spalany gaz to jest grzyb murowany. Podobnie z tymi elektrycznymi grzejniczkami tam gdzie one były tam już mega grzybol. No i oczywiście te pierwsze plasticzane superszczelne okna. Owszem dochodzą też czynniki takie jak podmokły teren, nieremontowany dach, sąsiedzi, którzy żydzą na ogrzewaniu no to wiadomo, że cały budynek się infekuje zwłaszcza jak patola mieszka. Natomiast moi rodzice mieszkają w kamienicy w centrum Poznania. Budynek zawsze był zadbany,bo normalni ludzie w nim mieszkali i nie dopuszczali do zaniedbań jak to miało miejsce u ciebie, a kilka lat temu zrobili sobie wspólnotę mieszkaniową i zrobili kapitalny remont. Mury okazały się super zdrowe i po remoncie budynek pierwsza klasa.

Gość gość
To nie są wasze domy!!!!! Zapamiętajcie!!! To są domy banku!!!!

Gość gość
Pocałuj się w dvvvpę! :D

Gość gość
22:49 przynajmniej nie na garnuszku u rodzicow i nie w wynajętym! Ja mam bez kredytu-da sie! 60m2

Gość gość
My mamy ok 80m, piętro domu. My, 2 dzieci i 2 koty. Kuchnia, łazienka, salon sypialnia i pokój dla dzieci. Wieelki niepotrzebny przedpokój z ktorym nic nie.mozna zrobić bo jest na srodku domu, kwadratowy i na kazdej ścianie drzwi wiec żadnej szafy nie można ustawić. Masakra, do tego ogromna kuchnia. Przydałby się jeszcze 1 pokój.

Gość gość
A ściany tego przedpokoju są nośne czy nie? Bo jak nie to można pokombinować z przesunięciem tych drzwi (moi rodzice tak zrobili).

Gość gość
3 są nośne. Niestety nie da się nic wymyśleć. Ta ktora jest dzialowa ma drzwi do 2 pokoi.

Gość gość
22:49 To jest nasz i tylko nasz dom, na który zapracowalismy ciężko z mężem i kupilismy bez kredytu. I niech ci żal tyłek ściska, ze ktoś ma dobrze, a ty gniezdzisz się na jednym pokoju u tesciow czy rodzicow i masz nie faceta, a ciepla kluche, która nie potrafi zapewnic rodzinie odpowiednich warunkow.

Gość gość
gość dziś no i nie zesraj się, bo męczysz już jarasz jakbys amerykę odkryła.

Gość gość
143 metry dom na 1700 metrowej działce, JUŻ bez kredytu (ja mam 50 lat, mąż 53), spłacony rok temu (wzięty na 12 lat) :). Dwójka dzieci, tzn. córa, 23 lata, studentka jeszcze z nami mieszka, syn 29 lat, od 4 lat już na swoim z żoną i córeczką. Plus 3-alaskany malamuty, które cenią nie tyle przestrzeń domu, co ogródka/działki :).

Gość gość
Dom 190 metrow.jeszcze przez20 lat wlasnosc banku.rata500 zeta.do tego w tzw miedzyczasie spadek w postaci domu i ogrody na peryferiach miasta przy lesie.nie moge i nie chce tego sprzedac wartosc sentymentalna.10 lat wczesniej mieszkanie na wynajmie.ech zycie.

Gość gość
A nie można zrobić np. tak, że pierwszy z tych pokoi jest "przechodni" (jeśli to jest salon to nie problem, nawet jeśli okazjonalnie jakiś gość tam sypia...)? I wtedy zamiast tych drugich drzwi wstawiacie szafę. Można też zrobić choć ciąg półek/wąskich szafek pod sufitem, nad drzwiami, coś jak tu: http://czterykaty.pl/czterykaty/5,62026,13833880.html?i=7 Kombinuję, bo lubię przerabiać i przemeblowywać, ale bez wizualizacji tylko na ślepo strzelam :)

Gość gość
Hahah to ja z 22.49 ...ale jesteście wulgarne, żal mi takich ludzi... i tak, powiem wam raz jeszcze: mając kredyt na domu nie macie go wcale!!!

Gość gość
Tobie to jakoś osobiście przeszkadza, że ktoś ma kredyt? Co, tobie nie chcą dać, czy jak? Bo nie rozumiem, czemu cię to tak boli i obchodzi? :o

Gość gość
22:16 ludzie płacą te kredyty i żyją tak wolę kredyt niż 29m2 celę jak ty, bo w przeciwieństwie do ciebie mam wykształcenie i zawód, który zawsze zapewni mi zatrudnienie i dobre zarobki abym mogła spłacać raty zamiast jarać się jakąś podrzędną norą bez perspektyw na dzieci do 40stki. Mam mieszkanie 95m2 na nowym zamkniętym osiedlu, mieszkanie niemal w całości już spłacone. Zostały dwa lata z dziesięciu. Żal ci du/pę ściska, że ja nie musiałam się kisić przez lata w klitce? Stać mnie było na kredyt to go wzięłam. Żeby nie było - nie mam nic do przeciwko ludziom mieszkającym ciaśniej czy luźniej ode mnie tylko przeciwko takim idiotom jak ty.

Gość gość
Nic mnie to nie boli bo żadnego kredytu nie mam ale po prostu te z was które mieszkają na 10, 50 czy 100 czy 600 m2 z kredytem niech nie wypisują jakie to mają lokum. Nie mają. Bank ma. Jak spłaca to będą miały.

Gość gość
150 metrow. Dom. Wolalabym mniej, za duzo sprzatania i ogrzewanie tez sobie kosztuje.

Gość gość
dobrze wiemy jak działa kredyt po co nas tu oświecasz? masz swoje mieszkanie to sie ciesz nikt tu się nie przechwala tylko pisze jak mieszka, a ty chyba z zawiści musiałaś zagaić o tych kredytach choć żadna tu tego tematu nie poruszyła więc na ch..j to piszesz co dwie linijki? no wybacz ale jakiś powód jest zgorzkniała żmijo :P mam dom 100m bez kredytu tylko mnie nie zabij!

Gość gość
... i do czasu tego spłacenia będą żyć jak ludzie, z miejscem dla każdego, a nie na 29 m2 jak upchane w chlewie świnie.

Gość gość
Wasze rynsztokowe słownictwo przeraża mnie.

Gość gość
Jak spłaca to będą miały. xxx racja!!!! spłaciłam i mam, a przez 15 lat kiedy nie miałam mieszkałam sobie z mężem w godnych warunkach i mogłam sobie pozwolić na dziecko, a nie odkładać plany o rodzinie na50 rok życia albo przedzielać kawalerkę zasłonami jak musiałabyś to zrobić ty w swoim akwarium :D

Gość gość
a mnie przeraża twoja bezdenna głupota ale co mam zrobić?

Gość gość
taaa zgasiły cię dziecino, bo głupoty pisałaś nie na temat i złośliwie to nawijasz po raz 15 o słownictwie, bo argumentów innych nie masz. Jak już wywietrzyłaś swoją norę za gotówkę to idź spać, bo zaczynasz gwiazdorzyć

Gość gość
Uśmiałam się... Że niby kto mnie zgasil? Pozbawione krztyny kultury krzyczace forumowiczki? ...Nikt mnie nie zgasi, macie pozorna "przewage" bo was jest tu wiele, a ja jedna. Ublizajac mi ublizacie sobie!

Gość gość
to nie one cię pierwsze wyzwały od głupich gęsi, bogaczek i nie one cię pierwsze po chamsku wyśmiały, a teraz wielce zdziwiona jesteś, że ci ubliżają. Chcesz kultury, a sama masz jej zero. Masz żal o to, ze kogoś stać na kredyt i do czasu jego spłacenia nie musi mieszkać jak ty w ciasnej klitce. Gro ludzi jednak doskonale sobie radzi i ostatecznie spłaca te kredyty, a przez te lata mieszkają sobie w fajnych przestronnych mieszkaniach. Czyli reasumując mają dobre warunki dużo wcześniej od ciebie czego wyraźnie nie możesz zdzierżyć więc plujesz na nie i gadasz jedno i to samo.

Gość gość
Bujną wyobraźnię wszyscy mają tu na kafe :D Wszystkie milionerki w domach 500 m i każdy członek rodziny ma swoją łazienkę, salon i sypialnię :D :D :D Buhahahahaa :D

Gość gość
My mieszkamy na 45m2 ale jak ktoś słusznie zauważył, mieszkamy ale nie nasze :-( kredyt na 20 lat