Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie małe mieszkania

Polecane posty

Gość gość
44m dwoje dorosłych,jedno dziecko i kot

Gość gość
Rodzina 2+1, mieszkanie 75m2, przedpokoj, kuchnia, salon, nasza sypialnia i pokoj corki (9 lat). No i czywiscie lazienka i WC osobno. Do tego balkon i maly taras. Jest w sam raz :) Przez pierwsze lata zycia corki mieszkalismy w 47m2 (2 pokoje), Na poczatku corka byla z nami w sypialni a pozniej dostala swoj pokoj a my przenieslismy sie do salonu ktory sluzyl za jadalnie, salon i sypialnie rownoczesnie... bylo ciezko :(

Gość gość
78 metrów, ja z synkiem i pies. Mieszkanie

Gość gość
Dom 150m z ogrodem i mieszkanie 3pokojowe na wynajem, moze ktos chce, wolne od kwietnia ;) Zawsze marzyłam o domu bo w domu sie wychowałam i doskonale rozumiem ludzi ktorzy mysla w druga strone - wychowali sie w blokowiskach, mieli mnóstwo znajomych, a ja niestety na zadupiu na granicach miasta, ale moi drodzy - lubie to swoje zad***e. Nie obrażajmy siebie nawzajem, nie wyzywajmy od głupich gęsi bo ktos zyje inaczej. Ja nie robie z siebie wielkiej bogaczki bo jeszcze pare lat temu nie miałam nic, a moi rodzice nie dali mi pieniedzy. Mam nieruchomosci w polowie za gotówke, a w polowie na kredyt, znajdą sie tacy ktorzy mnie powyzywają bo przecież oni mają 30m za gotówke, a ja mnie czesciowo finansuj****nk. Owszem, mogłabym sprzedac mieszkanie, splacic kredyt za dom i miec jak to ktos juz napisał swiety spokoj. Ale mam dwoje dzieci i póki mnie bedzie stac, póty będę splacac kredyt zeby cos moim dzieciom zostawic. Ja nie dostałam zadnego "posagu" i wiem, jak jest ciezko, jak trzeba sie nacharować żeby cokolwiek mieć. Ktos tu tez napisał ze z ogrodu korzysta sie 3-4 miesiace, bujda! My korzystamy cały rok, a w pełni sezon trwa od marca do konca pazdziernika, poczatki listopada bywaja cieple i wtedy tez mozna szaleć w ogrodzie. Mieszkalam w bloku 5 lat, bardzo chciałam tak jak moje kolezanki posmakować zycia w blokowisku, i nigdy nigdy przenigdy nie chciałabym wrocic do mieszkania w tej klatce. Ludzie z pracy wracają do tych klatek i tak siedzą jak myszy w norach, rzadko kiedy ktos w ogóle wyjdzie na spacer, chyba że z psem. To moja perspektywa, Twoja moze byc inna i moze sie Tobie zyc w bloku cudownie. A o to chodzi, zeby kazdy zył godnie i szczesliwie. A nie zeby jeden na drugiego warczał, bo ten ma lepiej, gorzej, inaczej... beznadziejna polska przywara.

Gość gość
78 m nowe budownictwo.... 3 pokoje i dla nas 2 osob za male...

Gość gość
Powiem wam cos - mam wielki dom, na pewno za duzy ok 300 m ALE tez zbudowalam malenki domek letni - 25 m i miesci sie tam wszystko - kuchenka, 2 pokoje ze spaniem na 4 osoby, kibelek z prysznicem i jeszcze werandka. Moje dzieci go kochaja, bo sie tam idealnie w lecie miescimy i naprawde czlowiekowi wcale nie trzeba duzo...W doimu tez najbardziej lubimy siedzic w jednym pokoju na dole, zupelnie starcza.

Gość gość
62m, 3osoby. Dla mnie to i mało i dużo bo sprzątać się nie chce...

Gość gość
240 m2

Gość gość
55 m 2 osoby

Gość gość
50m2 ja sama

Gość gość
Ale wy wiecie ze ma znaczenie gdzie kupujecie mieszkania? Jak czytam ze ktos kupik 3 pokojowe mieszkanie za 150 tys to mi sie smiac chce. W Warszawie ceny sie zaczynaja od 300 tys.

Gość gość
42m-ja, maz i maly pies :) Warszawa, Zoliborz

Gość gość
16:29 I fajnie ze w Wawie zaczynaja się od 300tys ale.m nie każdy mieszka w stolicy. Nie każdy chce mieszkać w stolicy i nie każdy zarabia jak w stolicy.

Gość gość
125m2 Ja, partner i półtora roczna córka

Gość gość
Pewnie ja tez sobie moge postawic dom na wsi albo mieszkanie w malej miescinie :D wtedy kazdy jest bogaczem. Ja mam 2 pok mieszkanie 35 m wiec wg was bieda ale w samym centrum stolicy i warte tyle co te wasze domy. Podawajcie lokalizacje bo od tego sa tez ceny zalezne

Gość gość
No chyba kazdy chce mieszkac bo coraz wiecej sloikow przyjezdza - w weekendy miasto puste bo wracaja do domow.

Gość gość
"Jak czytam ze ktos kupik 3 pokojowe mieszkanie za 150 tys to mi sie smiac chce. W Warszawie ceny sie zaczynaja od 300 tys." No widzisz, a jak ja czytam ze w Warszawie tyle kosztuja to tez mi sie smiac chce bo u mnie zaczynaja sie od 300 tys ale euro... ;) Za moje 3 pokoje 75m2 dalam 320 tys euro a i tak nie mieszkam w centrum tylko na przedmiesciach....

Gość gość
Ja mam 2 pok mieszkanie 35 m wiec wg was bieda ale w samym centrum stolicy i warte tyle co te wasze domy. x no i co z tego? klita, to klita. Nie jesteś żadną krezuską, bo w miejscu w którym mieszkasz i żyjesz nie stać cię na przyzwoite mieszkanie. Już wolę żyć w mniejszym mieście zamiast zgrywać kosmopolitkę w pudełku po butach i już tak się nie rozpędzaj, że za to co masz kupiłabyś dom u mnie, bo nie wszystkie mieszkamy na wsiach i w małych miastach a i tam mogłabyś mieć problem z kupnem. Ja mam przedwojenną willę z ogrodem w zabytkowej dzielnicy Poznania i za ten twój stolYcowy apartament 35m to mogłabyś sobie kupić najwyżej mój garaż.

Gość gość
Po co mam pisać gdzie mieszkam i ile kosztuje mieszkanie takie jak moje skoro ja za nie nie dałam ani złotówki?

Gość gość
Wiecie co, ten kraj to jest w ogole jakis kulawy. Albo mozna było zdobyć mieszkanie łatwym kosztem, a potem je wykupić za 10% wartości, Albo - tak jak teraz - trzeba, nawet za niewielki metraż i do remontu, zapłacić jak za zboże:O Ja mieszkam w miescie średnim, ponad 100 tys miesz. I ceny sa niekiedy z kosmosu, zwłaszcza za "klatki" w blokach:O Ostatnio znalazłam mieszkanie, 94 m2, w kamienicy, po remoncie od razu do zamieszkania, za 215 tys i cena jest niewygórowana za ten metraż, patrząc na ogólne nastroje, ale ogrzewanie gazowe w takim dużym mieszkaniu, to dobrze daje po kieszeni (na szczescie jest jeszcze kominek tam, wiec mozna sie poratowa w ten sposób). A co do cen w Najwiekszych miastach, to fakt, ceny sa miażdżące:O sama pare al temu zostawiłam serce w Gdańsku i jak sobie nieraz patrzę na ogłoszenia, To takie z zadowalającym metrażem, To blisko pół miliona złotych:O

Gość gość
Aha i dodam, ze sprzedawanie takich mieszkań w blokach budowanych w latach 70, czyli w tych pierwszych (a budowano te ostatnie w latach 90), za takie spore pieniadze, jest poniekąd nietaktem:D, ale cóż, wszak mamy wolny rynek:D

Gość gość
17:41 Ojoj po co te uszczypliwosci? Nie kazdy chce mieszkac w pyrlandii czy jak wy sie tam nazywacie :D wszystko tez zalezy od wieku i stanu rodzinnego, dwudziestoparoletnia singielka nie potrzebuje willi :D a rodzice z 2 dzieci musza juz miec spore mieszkanie

Gość gość
Klita bo klita ja nie mowie ze nie wiec nie pluj sie o cos czego nie napisalam - tez w niej nie mieszkam tylko wynajmuje a przyjezdni bula ostra kase za to :) nie podniecaj sie ta willa pod poznaniem bo sama zgrywasz krezuske. Ja napisalam to z zalu, bo to jest zal ze jest taka roznica cen. Uwazam ze ceny mieszkan sa stolicy sa CHORE i wcale sie nie ciesze ze tak jest ale tu sie urodzilam wychowalam no co poradzic kocham to miasto ale zal mnie bierze jakie piekne mieszkania mozna tanio kupic w innych czesciach polski. No ale cos za cos jak to sie mowi. Warszawe zalala masa ukraincow i hindusow i zanizaja stawki masakrycznie i wcale nie jest juz tak ze stolica = wysokie zarobki. Owszem sa wieksze mozliwosci na pewno ale dla mlodych ludzi wciaz ciezko jest kupic mieszkanie, bo trzeba brac kredyt nie na 100 tys ale na 500 by na cos starczylo.

Gość gość
Dom 70 m pod Warszawą, na dole kuchnia, łazienka, pokój dziecka i salon, u góry dwa pokoje. 2 os.dorosłe plus dzidziuś w drodze. Mały domek, ale nie chciałabym mieć większego. Ps. Ja wychowałam do w mieszkaniu 48 m, 2 os. dorosłe i 3 dzieci i pamiętam, że wtedy na osiedlu to był standard. Jakoś wszyscy przeżyliśmy ;)

Gość gość
i o co wy sie tak spieracie, kto ma lepiej, kto ma gorzej, kto kogo zgrywa... litości... Ja sie wychowałam a małym miasteczku, w domu, w dwóch, potem trzech pokojach, ogród duzy bo 1100m, i zawsze marzyłam o domu dla mojej rodziny. Zaczynałam swoje dorosłe życie za granicą w pokoju w którym miescił sie tylko materac i walizki polożone jedna na drugą bo inaczej nie byłoby jak przejsc i otworzyc drzwi. Nawet nie marzyłam o jakchkolwiek domach, bo ceny w miastach są z kosmosu. Dziś mam dom 3km pod miastem wojewódzkim w zachodniej czesci Polski plus mieszkanie 3 pokojowe w nowym budownictwie na osiedlu strzeżonym, pod lasem, w jednej z zamożniejszych dzielnic miasta. Nieruchomości warte w sumie 800 tys, w połowie skredytowane, w połowie za gotówkę. Nie piszę tego, żeby sie wywyższać albo zgrywać bogaczkę, bo wiem, jak smakuje bieda i jak to jest iść głodnym spać. Jestem wdzięczna Panu Bogu i losowi, że wynagrodził mi to w postaci godnego doroslego życia. Piszę o tym, bo własną pracą i z odrobiną szczęścia można zdobyć w tym kraju wiele. Pomoc rodziny też jest nieoceniona, nie oszukujmy się ale mało kto około 30stki jest w stanie wyłożyć pół miliona na chatę bez kredytu, wiec takie przechwałki proszę włożyć między bajki. Kredyty są dla ludzi, a mądry zawsze zarobi na swoje marzenia.

Gość gość
34 m plus balkon, mieszkam sama i mi ciasno

Gość gość
gość dziś No chyba kazdy chce mieszkac bo coraz wiecej sloikow przyjezdza - w weekendy miasto puste bo wracaja do domow. ggg nie wiem gdzie mieszkasz ale raczej nie w stolicy, no chyba ze sama wracasz do domu. Ja tam w weekendy w stolicy widzę pełno ludzi na mieście, w knajpach na lodowiskach, na siłowniach i w fitnessclubach a w galeriach to juz masakra dlatego od dawna nie chodzę po galeriach bo nie lubię przebywac w takim tłumie.

Gość gość
niektórzy wola 35 m w centrum stolicy niż 200 m na wygwizdowie jakimś gdzie trzeba łopata odśnieżać sobie droge zeby sie wydostać do cywilizacji

Gość gość
niektórym też nieodpowiada cywilizacja złożona z wrednych cebulaków, coś jak ty 21:08 (celowo z malej litery), i wolą się odciąć od świata i stworzyć swój azyl gdzie żadna wredna gęba cebulowa nie będzie zaglądać :)

Gość gość
niektórym też nieodpowiada cywilizacja złożona z wrednych cebulaków, coś jak ty 21:08 (celowo z malej litery), i wolą się odciąć od świata i stworzyć swój azyl gdzie żadna wredna gęba cebulowa nie będzie zaglądać usmiech.gif ddd wredny cebulak to cie robił, a ja nikomu nigdzie nie zagladam więc nie oceniaj wszystkich według siebie popaprańcu