Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie małe mieszkania

Polecane posty

Gość gość
Teraz wynajmujemy mieszkanie 2 pokoje - 2dorosłych i 2 dzieci - 36m. Za dwa miesiące kupujemy mieszkanie 3 pokojowe - 53m. Nie mogę się doczekać.

Gość gość
jak na 53 metrach mozna wyczarowac 3 pokoje , lazienke , kuchnie i przedpokoj ??

Gość gość
Wszystko jest dla ludzi, również kredyty. Jeden woli się kisić u rodziców, drugi próbuje być samodzielny. Jeśli mnie stać na kredyt to przecież moja sprawa, bo ja za niego płace, przynajmniej moje dziecko ma własny kąt... tak, tak bank ma kąt, tylko że z każdym miesiącem jest on bliżej mnie. Po za tym, po co samochód jak można tramwajem czy autobusem...a no po to by wygodnie siedzieć, nie wycierać siedzeń po jakimś spoconym menelku itp itd. Każdy żyje jak chce, a najwięcej chamstwa mają Ci co żyją jak muszą, jak ktoś ma innej spojrzenie to jest be... A tak naprawdę spłacę kredyt na swój "Pałac" i to nadal będzie "Pałac" a Ty zawsze w swojej celi... :D

Gość gość
Ludzie sa jednak do tylu i to bardzo. Kredyt-be! Bo trza spłacać-tyle ze ja pieniądze ktore miałam odłożone zainwestowałam w firmę (mogłam kupic mieszkanie) która pozwoliła spłacić mi ten kredyt w szybkim tempie i dalej zarabiam. Wszystko jest dla ludzi-kredyty tez!

Gość gość
10.16 wcześniej dziewczyna pisała że ma 48m i 3 pokoje więc można

Gość gość
gość dziś Już oczywiście musiał się przypałętać typowy kafeteryjny bezmózgi troll i dodać wtręt o "milionerkach z kafeterii" i to takie niesamowicie nierealne, że ktoś mieszka w normalnym zwykłym mieszkaniu czy domu. Wielu ludzi zarobiło za granicą, wielu spłacało kredyty, wielu też odziedziczyło po rodzicach czy dziadkach. Jeżeli dla ciebie tłuku istnieje tylko ciasne pudełko 10m2 albo zaraz miliony w pałacu i nic po środku to żal mi cię, bo twoja zawiść już ci mózg wyżarła i bredzisz :o Nie wiem, gdzie ty żyjesz, że nie widziałaś rodziny z dwojgiem dzieci w 70-metrowym mieszkaniu albo rodziców z jedynakiem w 50-metrowym mieszkaniu, bo to taaaak i nierealny luksus jak dla kulczyka conajmniej :o Domów nowo wybudowanych też w życiu nie widziałaś dzikusie? Bo koło mnie są trzy takie osiedla i wyobraź sobie, że ludzie tam mieszkają. Może czas wyleźć z murzyńskiej chaty i zobaczyć jak świat wygląda?

Gość gość
"gość wczoraj Jak spłaca to będą miały. xxx racja!!!! spłaciłam i mam, a przez 15 lat kiedy nie miałam mieszkałam sobie z mężem w godnych warunkach i mogłam sobie pozwolić na dziecko, a nie odkładać plany o rodzinie na50 rok życia albo przedzielać kawalerkę zasłonami jak musiałabyś to zrobić ty w swoim akwarium " xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ŻEBY CI SIĘ SPALIŁO TE MIESZKANIE K/U/R/W/O

Gość gość
11.15---nie odstawiaj leków bo znów cię zamkną w pokoju bez klamek :D :D :D

Gość gość
no jak widać mieszkanie w norze ci nie służy prostaczko :P już lepiej wziąć ten kredyt i zamieszkać w większym jak człowiek niż tak się w hołotę zamienić z tej frustracji w celi jak ty :P

Gość gość
No tak. Najpierw temat jak duże macie mieszkania, a teraz licytacja kto ma mniejsze.

Gość gość
Małe czy duże ważne że na swoim

Gość gość
gość dziś jak na 53 metrach mozna wyczarowac 3 pokoje , lazienke , kuchnie i przedpokoj ?? x Można, a jak to zapytaj architektów.

Gość gość25
gość dziś można i to całkiem wygodnie :D mam 50m i 3 pokoje. Jeden jest malutki że wchodzi tylko łóżko 2x2 i szafa wnękowa, drugi średni w sam raz dla dziecka i 3 spory na pokój dzienny, mieści się kanapa, stół z krzesłami, 2 witryny na wszelkie szkło, komoda i stoliki pod RTV, a i jest jeszcze miejsce gdzie dziecię ma rozsypane zabawki, bo to mały bobas. Jest kuchnia całkiem funkcjonalna i wc z łazienką. No i przedpokój, który chętnie bym zmniejszyła na rzecz któregoś z pokoi ale nie ma jak niestety...

Gość gość
no zapytalam sie bo mam 60 m na pietro i tak ogarniam wzrokiem parter na ktorym mam przedpokoj , duzy pokoj kuchnie i lazienke z pralnia i mysle sobie ze jeszcze jeden pokoj by dalo sie zrobic przestrzen pod schodami jest w sumie niezagospodarowana ale dwa dodatkowe pokoje no jak?? klitki by wszedzie powstaly typu ciasniutka lazienka malutka kuchnia i tzry malutkie pokoiki a jesc gdzie w pokoju na kolanach ?? przeciez kuchnia to musi byc przestrzen a jak nie to duzy pokoj musi byc naprawde duzy aby wydzielic czesc wypoczynkowa i jadalnie

Gość gość
Dlaczego kuchnia to musi być przestrzeń? taka jesteś gruba że się nie mieścisz w normalnej kuchni? :D

Gość gość
My wynajmujemy 27m2 we dwie osoby. Kawalerka z otwartą kuchnią. Dzieci nie chcemy, zwierzęta to kolejny obowiązek i nie miałby się kto nimi zajmować. Nas całe dnie, czasem noce, nie ma w domu. Marzymy o większym mieszkaniu ale na razie nie mamy szans. Dużo pracujemy ale wykazać możemy tylko niskie dochody, reszta jest na czarno i bardzo niepewna. Oszczędzamy, zakładamy lokaty i może gdzieś, coś, kiedyś z tego będzie. Na razie mamy siły, zdrowie, młodość i ...siebie.

Gość gość
52m i 3 pokoje (23m salon z aneksem kuchennym; pokoj dziecka 11,5m, sypialnia 9m, lazienka 4,3m, przedpokoj 4m). Dwoje dorosłych i dziecko. Luksusy to to nie są, mamy kredyt na ok. 1/4 wartosci nieruchomości. Pomieszkamy kilka lat i planujemy albo kupić dom albo większe mieszkanie z dużym tarasem.

Gość gość
37, 5 metra. Dwa pokoje. Wynajmujemy. Ja mój syn i mój partner. Mogliśmy iść na większe w podobnej cenie, ale bierzemy dotacje do mieszkania. Zameldowana jestem tylko ja i syn. Metraż na dwie osoby nie może przekroczyć 40 metrów. Nie wstydzę się tego, że biorę dotacje. 300 zł piechota nie chodzi. Nie jesteśmy biedni, ale obecnie żyjemy z jednej wypłaty i alimentów. Jestem na etapie otwierania sklepu dlatego na większe i droższe mieszkanie nie możemy sobie pozwolić chwilowo. Nie jest nam ciasno. Nie ganiamy z piłka, ale jest nam wygodnie :) ponadto te mieszkanie będziemy mogli kupić na własność pod warunkiem, że pomieszkamy 2 lata wynajmując. Do tego czasu weźmiemy ślub ja rozkrece sklep i będzie można myśleć o kredycie :)

Gość gość
Ja p*****le błagam przecież po pomoc do mopsu i innych takich chodzi sama patologia ! Wstyd byłoby mi stanąć między tymi zulami i menelami :/ a ta jeszcze wypisuje, że się tego nie wstydzi. Fuj. Opieka spoleczna powinna się Tobą zająć !

Gość gość
napierdolą dzieci i gnieżdżą się na 35 metrach bo ich nie stać na większe mieszkanie, wy zamiast rozumu to macie puste miejsce

Gość gość
Dlaczego kuchnia to musi być przestrzeń? taka jesteś gruba że się nie mieścisz w normalnej kuchni? x gruba nie jestem ale w kuchni musi byc miejsce na szafki, na sprzet ,na miejsce do swobodnej pracy przygotowania posilku, na duzy stol no ale jak ktos lubi czuc sie jak w pudelku. za czasow studenckich wynajmowalam mieszkanko z kuchnia, jak otwieralam lodowke to stalam juz za progiem czyli nogami na przedpokoju a miedzy blatem a kuchenka bylo akurat miejca tyle co na moje biodra a waze 52 kg sorki ale takie cos nie dla mnie

Gość gość
My mamy 67m2 (rodzinka 2+1, w planach mały piesek). Mamy 2 sypialnie, salon, kuchnię, łazienkę z wc, przedpokój, wiatrołap. Mieszkanie nowe wiec bardzo ustawne i przestronne mimo średniego metrażu. Oczywiście jeszcze bankowe bo na kredyt ale wole to niz wynajem lub klitę za gotówkę, a los mi nie zapewnił bogatych rodziców ;)

Gość gość
Gościu 12:16 to jak duza musi być dla Ciebie kuchnia? Bo w moich 67m2 mam kuchnię 9,5m2, caly niezbędny sprzęt bez problemu wszedł, nawet maly stol jest (duży jest w salonie), wiec nie wiem czemu się dziwisz, ze na tylu metrach można mieć w miarę przestronnie...

Gość gość
30 m, dwa pokoje, łazienka, aneks kuchenny. Mam zagospodarowany każdy kąt, mieszkanie mimo, że małe to jest bardzo dobrze rozmieszczone, bo sama planowałam ściany, mieszkam z facetem.

Gość gość
Do tej idiotki z 12:13. Jedno dwoje dzieci to jest dla Ciebie nap********ie dzieci ? Nikt z wypowiadających się tutaj nie posiada więcej niż dwójki dzieci. Poza tym dobrze zagospodarowana nawet mała przestrzeń zapewnia wygodę użytkowania. Podniecacie się domami a ja bym w życiudomu mieć nie chciała bo nie cierpię sprzątać. Jak sobie pomyśle o domu 120 metrów plus teren wokół domu o który też trzeba dbać to dziękuję wolę mieszkanie w bloku o normalnym metrażu w którym sprzątanie zajmuje mi godzinę i święty spokój. Poswiecam czas narzeczonemu i dziecku. I wszyscy są szczęśliwi :)

Gość gość
Znajoma po3 latach zxamieszkiwania w fikuśnym domu chce sie pochlastać -ogród śnieg roztopy wszędzie daleko itp . Koszmarne koszty utrzymania wszystkiego itp.

Gość gość
37m. Mieszkamy we 2. Wynajmujemy, więc rozplanowanie nie jest idealne, ale całkiem spoko. Właśnie kuchnia jest spora :) - chyba każdy kto gotuje rozumie dlaczego lepiej mieć większą kuchnię niż klitkę z jednym blatem. Na jakikolwiek kredyt nie będzie nas stać przez jeszcze jakieś 5-7 lat (spłacać byłoby nas było stać, ale bez większego wkładu własnego i żyrantów nikt nam go nie da), ja mam 23 lata mój 29. I to jest norma raczej, nie znam nikogo w moim wieku co by miał własne mieszkanie (bez pomocy rodziców) czy nawet kredyt.

Gość gość
odniecacie się domami a ja bym w życiudomu mieć nie chciała bo nie cierpię sprzątać. x ja tez nie cierpie sprzatac , przychodzi do mnie mila pani raz w tygodniu a przestrzen kolo domu ? no coz dzisiaj piekna pogoda zgrabienie lisci to czysta przyjemnosc koszty utrzymania starego domu sa moze i duze , nowoczesny dom z nowoczesnym ogrzewaniem nie kosztuje duzo

Gość gość
Koleżanka powyżej chyba nie ma dzieci skoro sprzątanie raz w tygodniu wystarcza. Nie wyobrażam sobie tydzień nie sprzątać przy moim trzy latku. Przykleilabym się do podłogi. Ja sprzatam codziennie. Może dla Ciebie grabienie liści to czysta przyjemność. Ja wolę inne przyjemności np. basen. Nie każdemu musi się podobać mieszkanie w domu. Ja sie wychowałam na blokowisku i jestem moim rodzicom za to wdzięczna, że nie mieszkalam na jakimś zadupiu zdala od koleżanek i cywilizacji. Wiem co przeżywa nastoletnia córka mojej znajomej. Teraz żałują, że utopili 300 tys na super nowoczesny dom na super zadupiu bo maja nieszczęśliwe dzieci.