Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie z za malymi ciuchami po dzieciach

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Na biezaco segreguje ciuchy corki i co rusz worek czy dwa odkladam. Za male albo nie podobaja mi sie. Sa to rzeczy bez dziur czasem z drobna plamka ale np.cieple i porzadne. Procz tego np. Laktator, podklady poporodowe, kolo poporodowe...jakies przybory itp. Nie mam wsrod znajomych ciezarnej oczekujacej corki. Co z tym robic? Raz za darmo wystawilam na olx i potem pojedyncze sztuki byly wystawiane za kase. Czy domy malego dziecka przyjma uzywane rzeczy?

Gość gość
ja daje koleżance ktora spodziewa sie coreczki , albo oddaje na tania odziez .. ale w domu dziecka napewno by sie ucieszyli z takich rzeczy

Gość gość
Wyrzucam do kontenerów na odzież

Gość gość
Ja odkladam w kartony po pampersach. Jak sie cos nie nadaje to wyrzucam na szmate. Jak stan taki ze np.juz dostalam uzywane i to sie spralo tak ze np.na mojego synka bylo za szerokie i za krotkie to wystawiam kolo smietnika moze jak ktos potrzebujacy będzie mial pulchne dziecko to wykorzysta. Rzeczy ladne i w dobrym stanie zostawiam. Moze kiedys sama bede miec drugie dziecko a moze ktos z bliskiej rodziny to podaruje wtedy. Sama sporo dostalam wiec dla mnie nie problem oddac szwagierce czy kuzynce. Sprzedawac mi sie nie chce chociaz sie zastanawialam nad tym. Za duzo zachodu i pewnie grosze za to dostane. Ze jakbym chciala potem sama kupic np drugiemu dziecku to zaden interes.

Gość gość
Ja oddaję na bieżąco właśnie do domu małego dziecka, bo nie mam komu dać, a tam naprawdę wiem , ze trafiają do potrzebujących, ale to większe rzeczy, po synu. Teraz też odkladam po córce i zastanawiałam się czy można przekazać do opieki społecznej - może mają pod opieką jakąś kobietę spodziewającą się dziewczynki, bo dom dziecka nie ma noworodków.

Gość gość
Na chwilę obecną zostawiam, bo planujemy drugie. Ale jak już uda nam się zrealizować plany to na pewno będę regularnie pozbywała się rzeczy za małych/niepotrzebnych. Te w lepszym stanie wystawię na sprzedaż, jak będzie problem ze sprzedaniem to obniżę ceny, albo wystawię za symboliczne kwoty. Jak nadal nie będzie chętnych to oddam za darmo (przez internet, do kontenera, albo na jakiejś zbiórce albo do jakiegoś domu samotnej matki czy czegoś podobnego). Jeśli zostaną mi długo jakieś rzeczy dobrej jakości/firmowe to sprzedam na aukcjach dla WOŚP wystawiając od 1 zł. Myślę, że jeśli nie chcesz być oszukana (na zasadzie, że dasz to za darmo a ktoś odsprzedaje) to spróbuj sama te rzeczy sprzedać, nawet za niewielkie pieniądze. Cwaniacy z olx raczej nie będą chcieli niczego kupować dla droższego odsprzedania. Inna sprawa, że dziś wszędzie można zostać oszukanym, więc trudno doradzić dobre rozwiązanie.

Gość gość
ja jak sa plamu, dziury to wywalam, a jak ładne, czyste to daje komus kto potrzebuje.

Gość gość
nowe sprzedaje. W stanie bdb oddaje potzrebujacym,a z plamami,pomechacone,wystawiam kolo smietnika.

Gość gość
Gość z 13:57,niestety właśnie że nie masz pewności że ubranka trafią do tych potrzebujących dzieci.Moja koleżanka pracuje w Domu Małego dziecka i wiesz co?Jeśli są jakieś ładne ubranka lub nowe od różnych sponsorów to personel dzieli między sobą..Biorą dla swoich dzieci,wnuków,chrześniaków,znajomych...Mnie też przyniosła dla córci 3 sukienki z metkami.Wzięłam,ale powiedziałam że mam dużo ubranek i nie potrzebuje bo nie mam już gdzie tego trzymać.

Gość gość
Sprzedaj ja tak robię, za tą kasę kup coś sobie cicha czy kosmetyk.