Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widujecie na ulicach gotki?

Polecane posty

Swoją drogą czemu ta osoba, która stwierdziła, że Polska się nie rozwija, nie odpowiedziała na moje posty z 6 strony? Pewnie znowu potem będzie powtarzała swoje bzdury gdzieś indziej i w ogóle do niej to nie dotarło...

Gość gość
Kasia - wróc i przeczytaj te posty jeszcze raz, bo z kontekstu wynika, ze nie bylo mowy o nierozwijajacej sie Polsce tylko Polsce bedacej daleko w tyle z tym rozwojem.

Gość gość
tak na to patrzac to poludniowa afryka tez sie niezle rozwija, o Indiach nie wspominacjac :P

Gość gość
ja ostatnio widzialem ale metalówe w glanach i ramonesce i koszulką iron maiden :D sam lubię metal to jej sie przyglądałem

Gość gość
a tak po za tym to jak oceniacie najnowszą płytę iron maiden "the book of souls" ?:)

Gość gość
metalowa to nie gotka :P

Gość gość
nie słuchałam, nie jestem jakąś specjalną fanką

"tak na to patrzac to poludniowa afryka tez sie niezle rozwija, o Indiach nie wspominacjac" Bo tak jest :) Tamta osoba napisała ""I proszę opisz nam jak wspaniale rozwija się nietolerująca "pedałów" polska...oczko.gif " sugerując że Polska rozwija się słabo albo w ogóle. A jesli ta osoba nie widzi róznicy między "rozwija się" a "jest rozwinięta"(bo jest istonie słabiej rozwinięta od krajów zachodnich) to jej współczuje. :) Rozwój polskiej gospodarki tak czy inaczej jest imponujący, zwłaszcza na tle innych państw postkomunistycznych. Przykładowo w 1991 Polska miała niższe PKB per capita według parytetu siły nabywczej od Ukrainy. Dziś to Polska ma trzykrotnie wyższe od Ukrainy :) I to by było na tyle :)

Gość gość
To był mój post. Jak wszystko sprowadzasz do gospodarki to owszem, masz rację. To, że kulturowo Polska jest daleko za wszystkimi i jest jednym z najbardziej nietolerancyjnych i ciemnych krajów to też prawda.

Chociaż w sumie tym przystojniejszym metalom, z zadbanymi długimi włosami, najlepiej w skandynawskim kolorze blond, też się przyglądam gdy taki się gdzieś trafi. Ale nie zafascynowana faktem, że sa metalami, tylko podziwiam włosy :P

Bo wszystko wynika z ekonomii. Im bardziej bogaty kraj, tym mniej surowe obyczaje i łatwiejsze życie. :) "To, że kulturowo Polska jest daleko za wszystkimi" CO?! :D Polska kultura jest dobrze rozwinięta i bardzo stara, a jej produkty coraz częsciej są docieniane w innych krajach. Chociażby ostatnio Wiedźmin(gra), pełna odniesień do naszej mitologii, kultury. " i jest jednym z najbardziej nietolerancyjnych i ciemnych krajów to też prawda. " Oczywiście :) To nic że wciąż w 79 państwach na świecie homoseksualizm jest zakazany przez prawo i karany a w 8 grozi za niego kara śmierci, to nic że prawie cały świat poza kilkoma krajami zachodu nie toleruje homoseksualistów :D To nic, to Polska gdzie homoseksualiści mają wszelkie prawa, oprócz małżeństw i adopcji dzieci, i mogą otwarcie się przyznawać do homoseksualizmu bez groźby szykan ze strony społeczeństwa, a homoseksualizm został zalegalizowany już w 1932, 40 lat przed jego legalizacją w Wielkiej Brytanii jest "jednym z najbardziej nietolerancyjnych krajów":D A tej "ciemnoty" to już nawet nie komentuje. Poczytaj troche o polskiej kulturze, historii, o tym jak tolerancyjnym i demokratycznym krajem była Polska w czasach gdy na zachodzie panowała nietolerancja religijna i monarchia absolutna 🖐️ Wiesz że w Polsce nigdy nie było takich prześladowań religijnych jakie miały miejsce w Europie Zachodniej? Zachód nie ma żadnego moralnego prawa by traktować Polske jako "ciemnote".

Gość gość
jakbyś nie była zwykłą, heteroseksualną dziewczynką to pogadamy o tym jaka Polska jest tolerancyjna. Jako, że świat znasz z wikipedii i sama nie odczuwasz żadnej dyskryminacji ani tego jak uwalona jest polska ekonomia to możesz sobie marzyć o wspaniałym rozwoju Polski. Póki co utrzymują Cię rodzice.

Polska ma swoją własną piękną kulture. Podejrzewam, że dlatego uważasz, ze jest "zacofana kulturowa" bo jest za mało zachodnia :D Przykre, że są takie osoby jak ty 🖐️ Ja mam nadzieje że Polska nigdy nie straci swojej prawdziwej tożsamości, kultury, tradycji. Tyle w tym temacie: https://www.youtube.com/watch?v=PH1BCq1cl8M

Gość gość
jest kultura jako tradycja i jest kultura jako postęp cywilizacyjny. I tu polska kuleje, ale o tym przekonasz się jak będziesz musiała sobie radzić bez rodziców.

"ani tego jak uwalona jest polska ekonomia " No jak jest? Polska jest słabsza gospodarczo od krajów zachodu przez zniszczenia spowodowane przez II wojne i stagnacje spowodowaną komunizmem. Trudno żeby było inaczej, tak jak i trudno aby w 25 lat dogoniła państwa zachodnie :) W każdym razie rozwija się prawidłowo, najlepiej z wszystkich krajów postkomunistycznych. Od początku lat 90 nie było żadnej stagnacji ani kryzysu, sytuacja powoli, ale stabilnie ulega poprawie. Z którym z powyższych faktów się nie zgadzasz? Potrafisz w ogóle napisać coś sensownego, oprócz "Milcz dziewczynko, jestem starsza, to wiem lepiej, co z tego że nie mam nic sensownego do powiedzenia"? :) Jaka powinno być według ciebie, zeby polska ekonomia nie była "uwalona"? Powinien byc wzrost PKB 20% rocznie czy powinna się nagle stać tak bogata za dotknięciem czarodziejskiej różdżki jak zachód? Rozwija się szybko, czego chcesz więcej? :)

"Jako, że świat znasz z wikipedii" Wiesz, w przeciwieństwie do ciebie czytam czasem prase i książki. Tak, taką "nudną" prase, popularnonaukową, ekonomiczną, tygodniki opinii itp a nie taką o ploteczkach. Nie sądź więc po sobie.

Gość gość
Polska ma przede wszystkim kiepski system podatkowy który uniemożliwia rozwój gospodarki i ogranicza rynek. Dlatego wiele produktów taniej jest sprowadzać niż produkować lub wydobywać na terenie państwa. Akurat dziwne, że tego nie wiesz. I tak, powinnaś milczeć jeżeli żyjesz w bajkowym świecie polski z książek o historii jednocześnie nie mając pojęcia jak sytuacja ma się w teraźniejszości.

Gość gość
Gdybyś czytała prasę ekonomiczną nie pieprzyłabyś jak we wcześniejszych postach. Stąd wiem, że kłamiesz i po wartościową prasę sięgasz może raz na rok w poczekalni u dentysty.

"jest kultura jako postęp cywilizacyjny" Czyli co? Legalne zabijanie dzieci, bo "płód to nie człowiek" czy wpuszczanie milionów religijnych muzułmanów którzy chcą narzucić swoje zasady? :) Chyba jakąś inną Polskę znamy, skoro uwazasz że jest w czymś "zacofana cywilizacyjnie". Wbrew temu, co mozesz sobie myśleć, kraje zachodnie nie są jakimiś wzorami do naśladowania pod każdym wzgledem :)

"Gdybyś czytała prasę ekonomiczną nie pieprzyłabyś jak we wcześniejszych postach" Gdybyś była inteligentna, to wiedziałabyś co to są argumenty ad personam, co to są argumenty merytoryczne i dlaczego należy stosować te drugie, a słowo "pieprzysz", "jestem starsza to wiem lepiej!" nie jest argumentem, tylko gadaniem prostaka.

Gość gość
pomyśl o systemie np. w Szwecji. Zapomogi dla potrzebujących są dużo większe niż głodowe stawki w Polsce i chore opodatkowanie zysków (nie wspominając już o podatkach jakie pracodawca płaci za pracowników co przekłada się na śmiesznie niskie pensje). I tak, nielegalna abocja jest jednym z doskonałych przykładów jak daleko w tyle jest polska.

Gość gość
Ale masz kaśka wyprany mózg MODĄ na prawactwo. 10 lat temu całkiem inaczej byś śpiewała w tym wieku. Ale po co mieć swój rozum, lepiej ufać mediom i gadzinówkom (pewnie nawet nie wiesz co to jest, ale to jest to co czytasz jeśli czytasz publicystykę).

"Polska ma przede wszystkim kiepski system podatkowy który uniemożliwia rozwój gospodarki i ogranicza rynek." Co nie zmienia faktu że polska gospodarka rozwija się najszybciej w Unii Europejskiej. Gdyby nie to co napisałaś rozwijałaby się dużo lepiej, ale nie zmienia to faktu że rozwija się najszybciej. Jeśli uwazasz że nie to podaj dane, ja już podałam.Nic nie obaliłaś z tego co napisałam. Nijak się to ma do tego o nie rozwijaniu się Polski. " I tak, powinnaś milczeć jeżeli żyjesz w bajkowym świecie polski z książek o historii" Tak, historia to bajka i jest niestotna :D nie kompromituj się..

"Ale masz kaśka wyprany mózg MODĄ na prawactwo. 10 lat temu całkiem inaczej byś śpiewała w tym wieku" Gdzie ta moda na prawactwo? :D Pamiętam jak w liceum była debata o aborcji na WOS w klasie i przeciw, z dziewczyn byłam tylko ja i 2 religijne laski, oazowiczki :D . I one argumentowały religijnie, tak jakby tylko religia ich powtrzymywała przed uznawaniem zabijania za zło. Tylko ja miałam argumenty pozareligijne, logiczne. To gdzie tu podązam za modą?

Gość gość
I tak, to co piszesz to są slogany, bardzo popularne w takich ściekach jak kafeteria i inne tego typu strony dla młodzieży. Jak mnie bawi że każdy metalczyk z mlekiem pod nosem jest teraz internetowym ekspertem od wszystkiego. Co ty wiesz o życiu, skoro połowę spędzasz w jakiejś szkółce a połowę w internecie. Nie chcesz aborcji to sobie nie rób (i tak pewnie jesteś dziewicą i nawet o tym nie myślisz), ale kiedy skończysz te studia - zostaniesz imigrantką. EKONOMICZNĄ.

Gość gość
miałaś logiczny argument przeciwko prawu do autonomii? :D

"I tak, nielegalna abocja jest jednym z doskonałych przykładów jak daleko w tyle jest polska. " A moze to wy jesteście w tyle za krajami gdzie bardziej szanuje się ludzkie życie? Uważam że w niektórych przypadkach aborcja powinna byc legalna mimo wszystko(np. gwałt, zagrożenie życia),ale jak słysze że to nic takiego to chce mi się zwymiotować.