Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często zmieniacie pościel i ręczniki?

Polecane posty

Gość gość
Zmieniasz codziennie piżamę to na bank dużo pierdzisz:o pewnie z wkładką:-)

Gość gość
Myje twarz zimna woda, czasem reszte jak sa upaly i sie poce. Chybabym musiala ciagle z praniem latac jakbym zmienila posciel co 2 dni.

Gość gość
Acha, plyny do plukania juz dawno zamienilam n'a ocet i olejek lawendowy i herbaciany.

Gość gość
A ja zmieniam pościel co ok. 3 tygodnie. Właśnie mam świeżą, ale chyba mnie w nocy roztocz ugryzł w ramię, bo mam bąbla. :( On jest chyba nie z pościeli, tylko może wleciał przez otwarte okno. Ręczniki codziennie wieczorem wykładam świeże. :)

Gość gość
gość dziś jesli ktos lubi syf to moze spac i caly rok w tej samej poscieli i a recznikiem wycierac sie tak dlugo, az sie rozleci... lenie i fleje zawsze znajda wymowke, zeby czegos nie zrobic, ochrona srodowiska jest wymowka nr. 1 x Chyba musisz odwiedzić okulistę, jeśli to do mnie :P Przeczytaj raz jeszcze mój post, ale wolno i dokładnie :P :P

Gość gość
gość dziś posciel raz w tygodniu, reczniki codziennie, pizame tez codziennie... swinie w chlewie Maja czysciej niz niektore z was :-/ X Niewątpliwie są zdrowsze, niż ty :P Samozaoranie detergentami level hard.

Gość gość
gość dziś posciel raz w tygodniu, reczniki codziennie, pizame tez codziennie... swinie w chlewie Maja czysciej niz niektore z was :-/ x Ale oczywiście pierzesz w orzechach? Ręcznie, kijanką w potoku za domem? Bo jeśli w płynach, proszkach i kapsułkach, to swinie w chlewie Maja czysciejszą ściółkę do spania, niz ty :-/

Gość gość
gość dziś Nadmierna higiena jest bardzo niezdrowa. Przedstawienie uzywac plynow do plukania à twoja posciel i reczniki beda dluzej swierze. Bielizne dzienna brudzimy bardziej niz nocna, przeciez to w dzien korzystamy z toalety, siadamy itp. Ja klade sie spac czysta i wstaje czysta, rano tylko sie odswierzam. x Ale jak to: tylko się "odświeżasz"? Fuuuuj, jak można się nie umyć, nie wziąć prysznica... błeeee.

Gość gość
Moja babcia wola mnie co 4 mies zeby zmienic jej posciel. Czesciej nie wolno bo sie niszczy. Piore to pozniej 2 godz 30 min plus dodatkowe plukanie na 70st. 2 kapsulki vizir plus vanish i z pol litra plyn do plk. I tak srednio doprane bo babcia krolewna w bieli spi;)

Gość gość
gość dziś Zmieniasz codziennie piżamę to na bank dużo pierdziszpechowiec.gif pewnie z wkładką x wkładka? przecież to ohydztwo naszpikowane chemią :O obrzydliwość

Gość gość
Nie ma pogody teraz wiec reczniki po uzyciu cuchna bo nie moga doschnac. Codziennie trzeba prac.

Gość gość
u mnie piękne słońce

Gość gość
Standardowo musi rozpętać się wojna między tymi co najczęściej a tymi co najrzadziej. Bez tego by nie było

Gość gość
Nie mam pojęcia, "jak często". Piorę standardowo jakieś 3-4 razy w tygodniu: białe, kolory, czarne/ciemne oraz pościel i ręczniki. Jak wypiorę - zmieniam, nie liczę, kiedy i jak często. Jeśli pościel i ręczniki są nieświeże, sięgam po nowe i tyle. Regularnie raz w tygodniu, dodatkowo- jak wyżej. Zawsze, kiedy potrzeba. O czym tu dyskutować...

Gość gość
gość 2017.07.28 Nie ma pogody teraz wiec reczniki po uzyciu cuchna bo nie moga doschnac. Codziennie trzeba prac. x myj się częściej, to nie będą cuchnąć :P

Gość gość
na forum zawsze wszyscy się kąpia 5 razy dziennie, myją zęby po każdym posiłku, zmieniają pościel co dwa dni i okazuje sie, ze piorą użyte staniki po 1 dniu

Gość gość
Brudasy i flądry się nie myją i niczego nie zmieniają na czas.

Gość gość
dwa razy do roku, przed świętami :P

Gość gość
posciel zmieniam co tydzien, reczniki codziennie, mam w domu pralke i suszarke i nie musze chodzic prac nad rzeke. Bielizne rowniez zmieniam codziennie (stanik jest bielizna). Nie rozumiem co w tym dziwnego?

Gość gość
gość dziś chyba zwariowalas, reczniki wystarczy raz na 1-2 tygodnie, posciel latem 1 na miesiac, zima co dwa miesiace, stanik nie czesciej niz raz na tydzien (chyba, ze karmisz piersia i ci mleko cieknie, ale od tego sa wkladki) ile ty prania masz?

Gość gość
gość dziś juz wiem, kto tak capi w komunikacji miejskiej

Gość gość
gość dziś gość dziś chyba zwariowalas, reczniki wystarczy raz na 1-2 tygodnie, posciel latem 1 na miesiac, zima co dwa miesiace, stanik nie czesciej niz raz na tydzien (chyba, ze karmisz piersia i ci mleko cieknie, ale od tego sa wkladki) ile ty prania masz? x Wkładki? Żeby nie prać stanika? Nie zmieniać go codziennie w okresie karmienia??? Co za śmierdziel :P

Gość gość
A założę się, że ona pewnie z tych, co się mają za "zadbane" buhahahaha :P

Gość gość
No, właśnie najgorsze są te pseudo"zadbane", co to codziennie tona tapety, pianka i lakier na (nieumyte) włosy i pomalowane pazury, a prysznica rano nie weźmie (albo co gorsza i wieczorem!), nawet się nie podmyje. Zawsze śmieję się z takich. Nie maluję się codziennie, ale jestem sto razy bardziej zadbana od tych niedomytych fląder :P Które próbują patrzeć na mnie z wyższością :D Nie czując zapaszku, jaki wydzielają w przestrzeń, zniesmaczając otoczenie :P

Gość gość
Ręczniki raz na miesiąc a pościel raz na pół roku :) uważam ze wystarczy :)

Gość gość
Ręcznik codziennie, czasem co drugi dzień. Pościel w każdą sobotę, kiedy mi się nie chce to co drugą. Nigdy nie śmierdzi, bo kąpiemy się codziennie.

Gość gość
Dokłądnie. Jak się bierze prysznic 2 x dziennie i odświeża w środku dnia oraz zmienia regularnie piżamę na świeżą, to przez 2 tygodnie pościel jest czysta.

Gość gość
Ja pościel zmieniam różnie. Czasami co 3 tygodnie, czasem co 3-4. Ręczniki do rąk to co dwa dni 9do rąk też taki duży wywieszam), do ciała co 5-7 dni. ja do włosów mam osobny bo mam długie i gęste. Pościel dziecka zmieniam co 2-3 tygodnie. Myjemy sie co wieczór wszyscy. włosy myję 3-4 razy w tygodniu. ale np zasłony piorę raz na rok lub rzadziej, nie znoszę tego robić!! okna myję ze 3 razy w roku może... i mam to gdzieś co sobie kto pomyśli :) Za to piekarnik myję z razn am iesiac na pewno, bo często używamy (duzo zapiekanek, mięs pieczemy iciasta też). pracuję - 3 dni po 8 godzin w biurze i jeden dzień 4 godziny. dziecko juz dość duże, w podstawówce.

Gość gość
No, ja okna myję też tylko 4 razy w roku (na święta, w wakacje i na 11go listopada ;) ) - regularnie (bo jak np. ptaszysko rzuci na szybę guanem :P to od razu).

Gość gość
Ja okna też tak 3-4 razy do roku, najczęściej jak od tygodnia widzę, że za oknem jakby "mgła" i szaro, choć na dworze pogoda cudna :D