Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EwaKot1990

kakao na śniadanie

Polecane posty

Hej:) mam pytanie odkąd pamiętam nie jem śniadań czuje głód dopiero koło godziny 12-13. Ale moja teściowa stwierdziła, że to bardzo nie zdrowe zasugerowała żebym lepiej wypiła sok lub chociaż kawe zbożową. Tak też zaczęła robić tylko że, jednak pije szklanke ciepłego mleka albo kakao. Co wy o ty sądzicie?

Gość gość
Teściowa ma rację ale sok na pusty żołądek nie jest najlepszy bo może podrażniać. Na pewno mleko na śniadanie jest lepsze niż jedzenie dopiero w południe.

Teściowa czasami ma rację ;) Piszesz, że pijesz rano ciepłe mleko lub kakao - myślę, że powinnaś zobaczyć, jak się po czym czujesz - ewentualnie bierz pod uwagę to, ile energii będziesz potrzebowała w danym dniu. Zimą potrzebujemy więcej energii, by ogrzać nasz organizm, więc warto wtedy spożyć nieco więcej energii i zdecydować się na mleko z kakaem - myślę, że spokojnie mogłabyś spróbować jednego ze słodkich miksów kakaowych (wtedy kaloryczność napoju wzrasta, co zimą jest na plus) - chodzi mi o słodkie kakaa takie jak kakao Krugera z żyrafą itp. Jeśli lepiej czujesz się po wypiciu mleka, przy bardzo zimnych dniach możesz je nieco posłodzić ;) Jeśli planujesz dzieci, to myślę też, że pora zacząć się zmuszać i przyzwyczajać do zjedzenia czegoś - nic tak nie motywuje dzieci do jedzenia jak przykład rodziców, więc chyba lepiej już teraz się przyzwyczaić, niż później zmuszać przy dziecku ;)

ja tam nie jestem w stanie wmusic w siebie czegos rano i nie zamierzam sie zmuszac. Od zawsze tak mialam i to jest niezalezne, od tego ile i o ktorej zjem kolacje. Nawet jak zjem ja o 18 to rano i tak mam zoladek scisniety i nic mi nie wchodzi. Generalnie przed praca pije kawke, z mlekiem i odrobina cukru lub bez a tylko posypana cynamonem i to mi wystarcza, da energii tyle, zeby dojsc do pracy. Pierwszy posilek jem o 9 i jest ok. Nie wyobrazam sobie jesc czegokolwiek o 6

Gość ovi23
Dobra czekolada do picia to najlepsze śniadanie :D Ja także sięgam głównie po krugera - takie zboczenie z młodości :)

ovi23 - widzę, że lubimy tę samą markę :) Ale dla mnie ich czekolada jest zbyt sycąca. Kupuję w makro duże opakowania rogalików śniadaniowych, podgrzewam je chwilę w piecyku elektrycznym i zjadam na śniadanie popijając mix fixem ;) takie śniadania "przywiozłam" z Włoch - może spróbuj takich lekkich śniadań, skoro po wstaniu nie czujesz głodu - nie będziesz po nim ani pełna, ani ciężka, a energii ci nie zabraknie i zdrowiej jest coś jednak rano zjeść :)

Gość Klaudia4
Widzę, że nie tylko ja lubię takie pyszności na śniadanie. :D Budzi mnie lepiej, niż jakakolwiek kawa! No i też lubię tę Krugera, mają smaczne produkty. Jak zobaczyłam pitną czekoladę z bananem, wiedziałam, że to będzie grane mocno z rana. ;)

Gość salomea_13
Ja chciałam się przekonać (znów) do kawy, ale nadal twierdzę, że herbata jest znacznie lepsza, dlatego dziś czarną o smaku gruszki i toffi. Jejku, jaka ona pyszna! <3 A co do pitnej czekolady/kakao - próbowałam w zeszłym tygodniu, w sobotni poranek, tego z bananem.Najlepsze rozpoczęcie weekendu ever! :D

Gość gość
tak pyszne, szczególnie te chemiczne dodatki. Palce lizać;)

Gość powiedział, co wiedział - to, że w tym, co jemy są bardzo różne dodatki wie każdy, ale są dodatki i dodatki, myślę, że każdy o tym wie, ale to nie miejsce na rozmowy na ten temat. Wróćmy do sedna naszej rozmowy, która dotyczyła tego, czy niejedzenie rano jest zdrowe, czy nie. Moim zdaniem jest to bardzo niezdrowe, bo organizm nie da nam znać od razu, że coś się dzieje, gdy upomni się o "niezjedzone śniadania" będzie ciężko nadrobić wszystkie te dni, tygodnie i miesiące, kiedy nie dbaliśmy o siebie. Pewnie, że jeśli mówimy o sytuacji sporadycznej, to nic się nie dzieje, ale jeśli jest to stałe, to może być średnio.

Gość ffffs

cieżko mi cokolwiek powiedzieć na ten temat

Gość margarittka

Ja kupuje ciemne kakao decomorreno bez żadnych dodatków, same czyste kakao ,  gotuję z mlekiem, słodzę i  cała rodzina ma pożywny napój na śniadanie. Dzieci przepadają za nim.