Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość outa
Claudiee powodzenia! W końcu się uda!

Outa- a Ty kiedy masz następna wizytę ?? Pewnie nie możesz sie doczekać ., mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze !!:* stoe- ja w ostatni czwartek widziałam serduszko i lekarz dał mi do myślenia bo byc moze jest i drugie .. :P wszystko w ten czwartek sie okaże :) U mnie samopoczucie dobre wczoraj i lekko dzis popołudniu mam lekkie mdłości ale mam nadzieje ze i tym razem przejdzie szybko:) Justa współczuje jak Cie mdłości ciagle trzymają , to jest uciążliwe :/ no ale takie natura ciazy :P miejmy nadzieje ze przejdzie szybko !!:*

Gość snickers1
dziewczyny trochę się zdenerowałam dzisiaj i nie wiem co myśleć. byłam na wizycie kontrolnej u okulisty, bo pogorszył mi się wzrok, na szczęście okazało się, że to mała wada i nie muszę nosić okularów. ale okulistka zaleciła mi zrobienie badań w kierunku toksoplazmozy, zarówno IgG jak i IgM... wystraszyłam się, nie powiem... powiedziałam jej, że podejrzewam, że jestem w ciąży, powiedziała, że mam się nie denerwować, że pewnie ginekolog też mi zaleci takie badania. boję się, co teraz wyjdzie...

Gość promyczkowa24
4 dni do @. Czuje ze nikłe szanse.. Ale może się myle. Jeśli się nie uda to trudno, nie będę się załamywać, ida święta to nie czas na smutki.

Gość outa
Airina jak napisałam w ost poście mam za tydzień. Szczerze powiem ze reox mnie wystraszyła i znów się martwię. Reox który tc masz i kiedy wizyta?

Outa sorki przeoczyłam to , reox tez pisała ze jest w 7tc i 1 dzien , duzo nas jest i duzo sie dzieje wiec można cos pominąć. Reox bardzo mi przykro .. Te czekanie do następnej wizyty napewno jest bardzo stresujące .. Ale zawsze jest jakaś nadzieja , trzeba wierzyć :** faktycznie lepiej pójść po 8 tyg bo usg wyraźniejsze , duzo tez od sprzętu zależy i podejsia lekarza. Trzymaj sie mocno !!

Gość RZSowa mama
Hej, co do tego mojego krwiaka lekarz nic nie mówił o leżeniu, nawet jak go o to zapytałam powiedziała że są rózne zdania. Bynajmniej nie nakazał leżeć. Kazał się nie stresować a ja w pracy mam taką nerwówkę że może to mieć duży wpływ. No i oczywiście martwie się o maleństwo. Tym bardziej że już widziałam serduszko. Biorę na to pioruństwo Duphaston 3xdziennie i od dziś tabletki na uszczelnienie i wzmocnienie naczyń. W zależności od wyników (dziś robiłam)APTT i D-Dimery będzie wiedział w jak mnie leczyć. Lekarza nie zmienię bo ufam mu w 1000% outa - czy dobrze zrozumiałam chodziłaś z krwiakiem całą ciążę? ?Jak się go pozbyłaś? Justa - lekarz karze myśleć że będzie dobrze, w medycynie nie ma nic na 100% więc ... Na razie ciąże jest żywa a krwiak trzyma się od niej z daleka, gorzej jak będzie rósł i odklei kosmówkę. muusia - ja test zrobiłam w dniu spodziewanej @ a że odstawiłam luteinę to wiedziałam że musi przyjść. Test był negatywny. Na drugi dzień zaczęłam plamić 4 dni ale wystarczyły tylko wkładki. Z dnia na dzień piersi zaczęły pęcznieć więc zrobiłam. W 9 dniu tego cyklu zrobiłam test popołudniu - pozytyw. Więc rób test i pisz. claudiie90 często boli brzuch jak na @ a potem jest ciąża snickers1 ja jak byłam na potwierdzeniu ciąży, lekarz ją określił na 4-5 tydzień i było wszystko ładnie widać oprócz serduszka oczywicie.

Gość Claudiie90
Dziewczyny dobrze ze się nie udało.... bo bym sobie teraz tego nie wybaczyła... Poszłam rano wypuścić psa na dwór..... I spadlam ze schodow.... posliznelam się i wylądowałam głowa na płytkach.... bark wybitny, i palce u stóp połamane.... super święta się zaczynają.

Gość Janka55
Jednak ślub odwołujemy ;) na po rozwiązaniu a w zasadzie na 2017- chociaz juz zaliczka za sale poszła -> ale niech juz tam sobie leży i czeka :) Ksiądz nie zgodził sie na wybrany termin tj. 13.02 bo to - post ;/ później nie stety nie chcemy juz bo ja mam obronę licencjatu i mnóstwo praktyk (pielegniarstwo) - musze podołać a nie zajmować się ślubami ;) Jak się czujecie?... ja chodze na praktyki, codziennie rano, jeszcze 3 dni i 1,5 miesiaca wolnego ...w sam raz na pisanie pracy lic. Odbija mi się okrutnie, ból piersi nadal taki sam, spie w staniku sportowym, dziś chyba miałam jakiś silny nerwoból czy nie wiem co to było wnętrzności normalnie mnie tak bolały, głębszy oddech dawał wrażenie wbijania żeber w bebechy, i bol promieniujący do barku, obojczyka prawej ręki. Masakra ! :( Zaparcia oczywiscie mnie dopadły i wrażliwość na zapachy... Jak sobie radzicie z zaparciami ? pomocy ;) ! , sorry ze taka turbo wiadomość ale rzadko zaglądam bo przede mną ciężki egzam w pt ...;/:( I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUTEK <3 i buziaki dla tych którym się nie udało, odpuśccie trochę ;) ! będzie łatwiej ; ) !!

Gość reox
outa - tak jak Airina piszę, wczoraj był u mnie 7 tc + 1, za 2 tyg. mam się zgłosić, będzie wtedy 9 tc + 1. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok.

Janka 55- Hey :* oj to masz pracowity czas przed sobą , powodzenia przy pisaniu pracy :) co do zaparć , wprowadź płatki owsiane w menu , możesz len wieczorem wypijać ( mi pomagał ) , bardzo dobre są tez suszone śliwki , zalej je na noc wrzątkiem rano zjedz owoce i wypij ten sok , to napewno pomoże :) ale lepiej w wolny dzień gdyby miało Ci gdzieś złapać :P i duzo wody :* Claudi - kurczę współczuje .. :( uwazaj na siebie !!! Mam nadzieje ze szybko wrócisz do zdrowia :*

Gość outa
O kurcze Claudii ale pech. Miałaś rtg? Zdrówka Reox święta będą ale pełne radości albo dla mnie kaplica.. choć nie staraliśmy się długo a w zasadzie od razy się udało. Wszystko mam zaplanowane z pracą l4 itd. Idealny czas.. No zobaczymy Tak ja tego krwiaka chyba w łożysku miałam do końca ciąży. Widziałam go na każdym usg. Leżenie było obligatoryjne

Gość outa
Do starających się. Idźcie do giną na przegląd. Ja byłam w październiku z info że chcę zajść. Mój gin zbadał mnie dosłownie wszerz i wzdłuż.

Claudia Bidulko nasza :( ważne ze z Glowa wszystko w porządku. Mam nadzieje ze dobrze cie zbadali. Jak sie teraz czujesz? Pewnie złamane palce mocno dokuczają :( Janka Z zaparciami.nie mam problemu bo po prostu jeść nic nie mogę. Odrzuca mnie od wszystkiego ale podobno te śliwki działają. Należy tylko wypic to na czczo. Trzymamy kciuki za egzamin. :)

Gość Claudiie90
No dziewczyny wgl nie mogę stanąć :/ miałam rtg.... nie włoża mi w gips. Dostałam zastrzyki... Outa ja byłam tez w październiku u ginekolog i mówiłam jej ze z mężem się staramy o dziecko... to mi powiedziała "to proszę brać kwas foliowy 2 razy dziennie obojętnie jaki bo to nie ma żadnej różnicy...." tak mnie potraktowała.

Gość stoe
snickers1 nie wiem czemu akurat okulista dał Ci skierowanie na toksoplazmozę ale jest to badanie które zawsze zleca się kobietom w ciąży. Ja na pierwszej wizycie dostałam na nie skierowanie.

Gość Mamarta
Hej Dziewczyny. Reox, trzymaj się dzielnie, jest nadzieja! Zarodek może się jeszcze pokazać, ale wyobrażam sobie jakie trudne będą dla Ciebie te dwa tygodnie. Ja dziś idę na usg, ale za wiele sobie nie obiecuję, mam wrażenie, że przez późną owulację niewiele będzie widać. Niemniej następny termin byłby już po 10 tyg, więc nie chciałam tyle czekać. Szczerze mówiąc od jakiegoś czasu też się niepokoję, że to pusty pęcherzyk, bo oprócz senności (akurat mnie nie dziwi, bo spać w nocy nie mogę wcale) i lekkiego pobolewania podbrzusza, nie mam zupełnie objawów. Piersi są jakie były, żadnych mdłości, braku apetytu, nic. Może dziś się przekonam, dam znać pewnie jutro, bo usg mam po południu.

Gość outa
mamarta powodzenia i czekamy na wieści. Claudiee zdrówka! Od kilku dni strasznie bolą mnie zatoki, grzeje je, robię inhalację niby coraz lepiej ale cierpie strasznie. ledwo pracuję, nie mówiąc o sprzątaniu w domu zakupach i gotowaniu. Dobrze że mąż bierze wolne w piątek.

Gość gość
Justa225- co to znaczy " nadczo"

Ktos tu wytyka bledy i nie potrafi sie podpisać :) błąd poprawiony. Mamarta Daj koniecznie znac jak tam po usg. Trzymamy kciuki:) Dziewczyny jak dzis wasze samopoczucie? Unie bez zmian. Bez chęci na cokolwiek. :( dzis w nocy obudził.mnie przeraźliwie mocny bol brzucha. Od razu wstalam i poszłam do wc sprawdzić czy nie plamie. Na szczęście bylo czysto. Miewacie talie silne bole brzucha?

Gość outa
O ginie to mialam na myśli prywatnie, na nfz nie liczcie na dużo ;) Justa mialam bardzo silne bóle w sobotę nie wiem skąd i też już się nie powtórzyły, trwały ok 30 min i do wieczora już lekkie pobolewanie wtedy właśnie pojechałam na ip. Teraz już luz. Pewnie nic wielkiego ja się wystraszyłam jednak

Outa Co na temat tych bóli powiedzieli na IP? Ja się bardzo wystraszyłam . Do teraz latam ch chwile do łazienki sprawdzać czy nie plamie:(

Gość RZSowa mama
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie kiepsko. Zawroty głowy i mdłości ale to chyba początkowy etap bo jeszcze to znoszę. Mdłości są ale bez wymiotów. W 1ciąży tego nie miałam . I zachcianki.... Dwa dni temu naszło mnie w pracy na barszcz biały na wędzonce. Objechałam sklepy w poszukiwaniu czegokolwiek wędzonego, ugotowałam i zjadłam ....4 miski. Mężowi nie dałam bo stwierdziłam ze braknie mi i dziecku na jutro :) A jakie macie sposoby na zawroty i mdłości?

Gość outa
RZSmama ja mam mdłości różnie rano, wieczorem ale zauwazyłam że mam najczęściej jak jestem głodna. Apetyt taki sobie, jem na co mam ochotę. W I ciązy nie miałam w ogóle mdłości. Justa no miły lekarz po usg widzac tylko pęcherzyk stwierdził że nic tam nie ma że to już późno i że mam się nie nastawiać na nic, a na bóle że widocznie moje ciało reaguje na nieprawidłową ciążę. No tak miło mnie pan doktor "pocieszył" mając I usg tej ciąży. Mistrzostwo świata. Wystraszył mnie ale nie przejmuje się tym, jest jeszcze chwila na zarodek i tętno. Nie pozwole by jakiś konował mi spieprzył ten czas. Co ma być to będzie ale jak będzie wszytsko dobrze to się zastanawiam czy skargi na niego nie złożyć, Szkoda tylko że nie mam dowodów..

Mamarta- powodzenia i czekamy oczywiście na wieści !!:) Outa- a nie chciałaś skonsultować sie jeszcze z innym lekarzem ?? Jego zachowanie faktycznie było mało profesionalne.. Człowiek to z dyktafonem musiał by chodzić zeby miec dowody.. Moj przyjaciółka miała tak przy badaniach prenatalnych lekarz stwierdził ze dziecko chore i jego zdaniem powinna usunąć ciąże .. Skonsultowała jeszcze badania z innym lekarzem i okazało sie ze wszystko jest w porządku ., a ile osób np pod wpływem emocji by usunęło ? A dziecko zdrowe .. Skandal ... Co do samopoczucia Justa póki co bez zmian , byłam na spacerku właśnie i o wiele lepiej bo rano jakieś doły łapałam ale fizycznie czuje sie dobrze :) :*

Ja z rana mam tak ze mdki mnie chyba bo.na nic nie mam ochoty. Potem po sniadamiu znowu to ssmo. Nie mam pojecia co gotowac bo na nic nie mam ochoty. Dzis rodol robie. Mnie sie snily niemowleta zabierajace sobie butle z mlrkiem.

Gość snickers1
ja nie mam zadnych objawow, tylko zmniejszony apetyt. mialam bole w dole brzucha, ale sa coraz rzadsze i bardzo delikatne, piersi tez mniej bola niz na poczatku. zobaczymy co bedzie dalej. jutro mam wizyte, zaczynam sie stresowac. :)