Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość gość
Monia widziałam takie pampersy ale stwierdziłam ze lepiej kupić duża paczkę. Ciekawe ile będzie ważyć jutro mała, ostatnio przybrała pół kilo za dwa wygodnie. Ja najbardziej boje się tego ze nie wytrzymam bólu. Że to parcie będzie strasznie bolesne. Chyba wolałabym mieć cesarkę. Lili

Gość monika900
Lili ja tez wolalabym miec cesarke, mimo ze jestem swiadoma tego ze to powazna operacja i ze potem gorzej dochodzi się do siebie. Oszczedziloby mi to wiele stresu. Maly obrocil się nogami do dolu wiec narazie sa wskazania…tyle ze ma szanse jeszcze przybrac prawidlowa pozycje. Zobacze na nastepnym usg, ale to dopiero za poltora tygodnia. Moze byc tak ze do samego konca nie będzie wiadomo...

Gość gość
Monia tez mam świadomość. Ale jakoś mniej bym się przejmowala. Ja nie mam żadnej nadziei że będzie cesarka no chyba że znajdą jakąś baterie we krwi wtedy tak ale szczerze w to wątpię. A tobie tej niepewności nie zazdroszczę. Ale źle się dziś czuje boli mnie brzuch i pachwiny do tego jest mi niedobrze. Jakoś musze przetrwać ten dzień Lili

Gość monika900
moj maly jeszcze dwa tygodnie temu byl w dobrym polozeniu, a potem niespodziewanie je zmieni wiec mysle ze moze sie znowu obrocic. mnie tez boli brzuch, jest napiety i nabrzmialy, zastanawiam się czy to normalne

Gość muusia
Ja mialam wlasnie troche traumatyczne przeżycie w czasie porodu tzn drugiej fazie bo tętno dziecka zaczęli spadać mnie tez ciężko się oddychalo i nie potrafiłam tak oddychać by ten skyrcz pyscil co tak małego przydusil i dlatego mialam cc bo bylo zagrożenie zamartwica plodu tak wpisali potem. I przez to byl bledszy odcień skory i 1 pkt mniej ale po 5 min bylo 10

Gość gość
według mnie parcie to pikus w porównaniu do robiacego się rozwarcia. w pierwszej ciąży parlam tylko 13 minut edytkasynek1808

Gość gość
up

Gość monika900
nie zapisal mi sie post… musia dobrze, ze tak sie skonczylo, niestety czasem konczy się gorzej, kilka moich kolezanek urodzilo podduszone dzieci ktore na stracie dostawaly malo punktow. na szczescie dzieci sa zdrowe i nie mialo to konsekwencji w pozniejszym rozwoju ale jak dochodzi do dluzszego niedotlenienia to niestety roznie potem bywa

Gość monika900
dziewczyny czy taki napiety i nabrzmialy brzuch to teraz normalne? pobolewa mnie i jest wlasnie taki nabrzmialy

Monika mój wczoraj caly dzien taki.byl ale dzis jest juz lepiej. Wczoraj to przez nerwy bylo dzis postanowiłam sie nie denerwować tak ale i tak mój m na odległość mnie wkurzyl

Dzis troche zakupów dzwiglam i znowu mnie szczyka w dole taj jak wtedy co mi sie szyjka skracala

Gość monika900
muusia ja tez czasem nie mam wyjscia i nosze zakupy, mam nadzieje ze nie dzwigasz za wiele masz mozliwosc np zamowienia zakupow z almy albo tesco? ja wode,mleko i wszystkie ciezkie rzeczy zamawiam w ten sposob jezeli akurat nie ma meza i nie moze ze mna pojechac dzisiaj to mnie ten brzuch normalnie martwi, ani siedziec, ani stac…

Gość gość
monika może jedz na ip niech sprawdzą edytkasynek1808

Gość gość
Up

Gość gość
Lili ja jestem z małopolski Podczytuje czasem forum :) ja mam termin na 08.08

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Monika a no spa mię pomaga? Ja się boje ze znowu mi sie szyjka skrocila:(

Gość gość Agnieszka
Jak w nocy złapały mnie mdłości tak trzymają do tej pory. Brzuch dziś nie twardniał za bardzo głównie odpoczywałam. Córka w nocy wymiotowała, bolał ją brzuszek, bardzo mało przez to spałam. Niestety ma skłonności do zatwardzeń, choć bardzo uważam na to co je. Ja się boję że zacznę rodzić w nocy a mąż akurat w pracy będzie.

Gość gość
ja chyba przyspiesze wizytę u ginekologa bo ciągle mi twardnieje brzuch że aż czasem zabili i od jakiś 2 godzin kije mnie w podbrzuszu i pochwie edytkasynek1808

Gość gość
Witam gość Gdzie masz zamiar rodzic? Znacz w którym szpitalu? Edyta koniecznie to skonsultuj. Ja na szczęście jutro mam wizytę to zobaczymy czy wszystko jest ok. Coraz częściej mam te bóle dodatkowo dziś mam mdłości Lili

Gość monika900
musia nie wiem, nie bralam nospy, ale widze ze wszystkie macie podobne objawy. Mnie tez kuje w pochwie, bola mnie pachwiny, brzuch jest ciezki, napiety, a dziecko sie wypycha i tylko takie gule robia się na brzuchu wiec tlumacze sobie to tak, ze to chyba normalne na tym etapie ciazy aczkolwiek uciazliwie :( do tej pory super znosilam ciaze, ale od tygodnia wiele sie zmienilo, zupelnie inne odczucia, bol, strach

Gość gość
Lili w narutowiczu Będę miała cc niestety a ty gdzie ? M

Monika to podobnie jak u mnie. Pierwsza ciaze chyba jakos lepiej przechodziłam. Tyle ze strasznie stopy mi puchly. No ale skoro wszystkie mamy takie odczucia to jyz nie bede się tym.tak stresować. Wstalam rano i jakos lepiej sie czuje :)

Gość Radosna33
Hej Moniczka_mysle, ze te twoje obiajwu to normalny stan na ten etap ciazy. Mam dokladnie to samo co ty, brzuch moze twardniec nawet kilkanascie razy dziennie na tym etapie ciazy, dziecko jest juz duze wiec sie rozpycha po calym brzuchu. Lekarz tez mi mowil, ze szyjka z biegem ciazy sie straca, bo przeciez predzej czy pozniej musi sie skrocic calkowicie zeby dzidzius mogl sie urodzic. Ja sie narazie czuje lepiej niz w poprzedniej ciazy. Wtedy mialam brzuch twardy jak skala a maly ciagle mi w zebra wchodzil co powodowalo ogromny bol. A teraz brzuch spina sie twardnieje ale to pikus w porownaniu z poprzednia ciaza, moze dlatego jestem spokojniejsza. Jedyne co to ponoc jako objawy zblizajacego sie porodu to w pierwszej ciazy mialam bole jak na @ ale taki bardziej jednostajne i promieniujace w dole brzucha juz od poniedzialku (a urodzilam w srode), zmniejszenie ilosci ruchow dziecka (czytalam gdzies, ze dziecko na kilka dni przed porodem mniej sie rusza, duzo spi jakby sie szykowalo do wysilku) i wlasnie problemy jelitowe (ponoc to tez naturalna reakcja organizmu takie oczyszczanie przez porodem). Ja nadal nie mam nic skonczone i wcale mi sie nie chce nic przygotowywac. Maz jedzie na wyjazd sluzbowy pon/wt i ma stresa, ze mnie sama zostawia, ale to ze z synem jestem sprawia, ze wcale sie nie stresuje, bo wiem, ze nie bede sama choc on ma dopiero 6lat to juz wiele rozumie.

Gość gość
Gość Ja myślałam o Chrzanowie bo mam blisko. Ale szczerze mówiąc sama już nie wiem. Lili

Gość outa
Hejeczka. Zdrówka i sił wszystkim przyszłym mamom. U mnie w zależności od dnia raz lepiej raz gorzej ale ogólnie nie jest źle. Właśnie siedzę u ogólnej może mi da zlecenie na badania bo tak to wszystko własnej kieszeni. Obiecałam tez się pokazać z książeczka no i potrzebuje adres i tel położnej do szpitala. Mam wizytę we wtorek i mam nadzieje ze mi się hemoglobina dźwigla. Wózek dopiero di mnie dotrze po 2 tyg no ale ze mieszkam na wsi i mam działkę będę werandowac małego nie ma problemu. Oby tylko donosic bo cc mam na 6 dni przed terminem a w poprzedniej było to 10 dni wcześniej. Warto się jednak pomęczyć by malucha jaj najdłużej nosić. Wczoraj prałam rzeczy z kołyski jeszcze czekam na łóżeczko po pozyczylismy znajomym. Zamówiłam resztę rzeczy te podklady bieliznę itd. Nie mam koszul do szpitala aaaaa

Gość RZSowa
Boże dziewczyny wy juz od tak wczesnych godzin piszecie a ja dopiero wstalam! Ma mi sie na spanie. Ja dzis wizytę mam. Chciałabym mię juz poród za sobą. I tak jak wam bardzo dokucza i przeszkadza mi brzuch. Jeszcze nie spakowana ale może dzis a najpóźniej jutro to zrobię. Zrobiłam zakupy w aptece i myślałam ze będzie tego więcej może o czymś zapomniałam: Podkłady ginekolog Podkłady na lozko Majtki siatkowe Tantum rosa Mydlo bialy jelen Gaziki do pępka Octanisept Oliwka Plyn do mycia dla małego Krem do pupy Puder Nożyczki Termometr, grzebyk/szczoteczka, frida do nosa to mam A jak u was co jeszcze macie?

Gość gość
Kurcze rzensowa dobrze ze przypomniałas! Nie kupiłam jeszcze nic do mycia siebie po porodzie! Ale bym dała ciała. A tak to mam wszystko tylko ja zamiast oliwki będę używać balsamu dla małej i nie będę używać pudru ale to kwestia gustu. Radosna pocieszyłaś tym że bóle miałaś od poniedziałku a w środę urodziłaś Ja mam bóle od 1go i z dnia na dzień jest ich coraz więcej (nieregularne) ciekawe ile będę się tak męczyć. 10 lipca będzie miesiąc jak brzuch mi opadł może juz bliżej jak dalej? Myślę że każda chciałaby znać odpowiedz ;-) Lili

Gość gość
dziewczyny właśnie wyszłam od ginekologa dostałam skierowanie do szpitala edytkasynek1808