Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa255

Sierpniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość gość
szyjka miękka ale sir nie skraca i mam rozwarcie ns 1 cm edytkasynek1808

Edyta to dobrze znaczy ze jeszcze nie czas. Tez wczoraj czytałam ze od 36t to wizyty powinny byc co tydzień. Cos czuje ze mój bedzie kazał mi przyjść za dwa tygodnie.

Gość outa
hej. Wczoraj chyba się przeforsowałam bo wieczorem miałam silne skurcze myślałam że zaczyna sie akcja.. Ale juz ok. Brzuch tez mi się czesto stawia. Dziś byłam rano na badaniach krew mocz itd Musia powodzenia na wizycie Radosna ja też widzę osłabienie, szczególnie że po schodach już ciężko wchodze na górę i mam zadyszke masakra Ja mam wizyty co 3 tyg teraz, lekarz moj nigdy nie mial jakiś wątpliwości ze skracającą się szyjką wieć po co częściej. Mam jutro wiec jestem ciekawa. Gdyby się coś działo mam jechać do szpitala. Zresztą za każdą sporo płacę Dziś odpoczywam, u nas upał ale wieje

Gość monika900
musia to niezłą masz ekipę w rodzinie. daj znac czy lekarz kazal Ci przyjsc za tydzien czy za dwa. sprawdzaja Wam co wizyte dlugosc szyjki? bo u mnie nie, sprawdza tylko czy zamkniete czy otwarte ale usg szyjki nie robi przyszly ubranka z next, super jakosc, są bardzo przyjemne w dotyku, tyle ze dość spore, niektore polskie 62 nie sa tak duze jak ich 56

Gość RZSowa
Ja ostatnie dwie wizyty miałam co dwa tygodnie. Teraz czekam na wizytę po tygodniu. Muusia twoi rodzice juz się oswoili z myślą o kolejnym wnuku? Wczoraj na tych poprawinach jak mnie zakuło w pochwie to myślałam ze mi zaraz wody odejda( jak mi przekłuwali przed porodem worek owodniowy to czułam identyczny ból) a byl to początek imprezy wiec nie bylam po wysiłku po prostu jadam i jak zaczelo kłuć to nie mogłam dokończyć zupy tj nie byłam w stanie nachylić sie nad talerzem. Tak jakby napiecie mięśni ten ból wzmacniało.Córka coś ode mnie chciała to nie mogłam nic powiedzieć bo czułam ze tak jakby napinająca sie przepona nasilała ból. Trwało to z 1,5 minuty. I bylo bolesne. Może byl to ten skurcz przepowiadający? Pierwszy raz to poczułam. Edytka oszczędzaj sie teraz. Dziwne tylko ze jak jest juz rozwarcie to nie "szykują" do porodu. Nie wiem może z rozwarciem można chodzić kilka tygodni?

Gość monika900
RZSowa ja mam podobne odczucia czasami ale troszkę lzejsze z tego co piszesz. Tez zastanawiam się czy to są te skurcze przepowiadajace bo zupelnie inaczej je sobie wyobrazalam, ale wychodzi na to, ze to chyba to...

Mi robi usg szyjki bo wiadomo ze teraz musi kontrolować. Moi rodzice mieli miny nie tęgie jak im wtedy o ciazy powiedziałam :D

Gość monika900
a ktg zaczynaja Wam robic? bo moja lekarka nie, kazala się zglosic na ktg dopiero w 39 tygodniu ciazy…wydaje mi się ze ona nie ma sprzetu zeby ktg zrobić

Gość gość
Kobietki mam pytanie ....mianowicie w ostatnich i weekend dowiedziałam dwa szpitale w celu obejrzenia porodowej zaznajomienia się kt takie tam pieroly.... powiedzcie mi czy warto wykupowac sobie położna ? A może już któraś z was miała doświadczenia z wykupiona położna? Ja nie bardzo wiem co robić ,decydować się czy nie? WRto w to zainwestować czy to olac ? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie sierpniowki...:)

Gość monika900
nie kazdy szpital ma taka mozliwosc, we Wroclawiu jest i ja mam zamiar skorzystac. Kolezanki mi opowiadly ze warto. W malych miejscowosciach gdzie nie ma tyle rodzacych to pewnie nie ma sensu bo polozna i tak Ci pomoze i jest do Twojej dyspozycji. Jednak we Wroclawiu rozne historie slyszalam…jedna polozna na kilka pacjentek, niektore twierdza ze kazda kobieta wie jak rodzic, ze to instynkt itd., wiec ja jestem w stanie zaplacic zeby miec polozna tylko dla siebie. Bede sie czula psychicznie lepiej i bezpieczniej. Nie oszczedzi mi to bolu ale mam nadzieje ze pomoze sprawniej urodzic. Niestety wykupienie poloznej nie gwarantuje miejsca w szpitalu, jak nie bedzie miejsca to moge odeslac gdzie indziej i wtedy wszystkie plany ida w eter..

Gość gość
w tamtym tygodniu w czwartek miałam w szpitalu robione usg mój synek waży już 2400 g. ze względu tego rozwarcia mam robić ktg co 3 dni edytkasynek1808

Gość monika900
ja myslalam ze jak jest rozwarcie to juz trzymaja w szpitalu i ze to oznacza akcje porodowa polozna mi mowila ze jak nie ma miejsc w szpitalu i kobieta nie ma rozwarcia to nie przyjma jej, ale jak juz ma rozwarcie to wtedy nie moga odeslac jak widac kazdy lekarz/szpital/polozna dziala podobnie ale jednak nie tak samo Edyta trzymam kciuki zebys jeszcze troche wytrwala. Fajnie ze niedlugo będziecie we dwojke :)

Gość monika900
dowiedzialam ze ze szpital chce aktualne badanie w kierunku kily, pewnie mi lekarka na nastepnej wizycie zleci. a co z tokosoplazmoza? wie ktos? ja mialam robione tylko raz na poczatku ciazy, a Wy? zabierac to w ogole do szpitala czy nie?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość monika900
co znowu z ta kafeteria?

Hej. Mój mala wazy ponad 3100. W dodatku okazalo sie ze jest za dużo wód plodowych. Afi21. Nastepna wizyta 27 . 07 ale zastanawiam sie czy mnie zapisywac jakby przewiduwl ze mogę tego nie doczekać i urodzić. Pobral mi wymaz ale tylko z pochwy! Jutro mam sie zapisać na ktg. Namawia mnie nabporod sn.

Gość gość
Dziewczyny ja też zauważyłam spadek formy, ciągle chce mi się spać. Fajnie Edyta że jesteś już w domu, uważaj na siebie. Dobrze że synek przybrał na wadze. Ja tam położnej nie wykupuje nawet nie wiem czy jest taka możliwość.Ale ja mieszkam w mniejszej miejscowości. Monia ja miałam robione 2 razy badanie w kierunku toksoplazmozy a kila? Hm... muszę sprawdzić bo juz nie pamiętam tyle tego było.. Lili

Gość gość
Ale miałam wczoraj mocny skurcz, niestety już złudzeń nie mam, będzie bolało jak cholera. Nie żebym miała cichą nadzieje że będzie inaczej ;-) Myślałam że akcja się zacznie w nocy ale jednak nie. Mnie najbardziej drażni to czekanie może dziś? Nie nie dziś. A może jutro? Itd. Jeszcze każdy mnie pyta kiedy urodzisz? A skąd ja to do cholery mam wiedzieć?! Lili

Gość gość
jaki macie stopień dojrzałości łożyska edytkasynek1808

Gość gość
Musia ja to mówię inaczej żeby zapytali dziecka kiedy ma zamiar wyjść. Ale drażnią mnie takie głupie pytania. Już wiem że nigdy nie zapytam o to ciężarnej Co do badań w kierunku kiły to ja nie widzę żebym miała robione. Inna sprawa że lekarze piszą jak kura pazurem wiec doczytać nie mogę. Zapytam jak będę Edyta ja nie wiem jaki mam stopień dojrzałości ostatnio słyszałam tylko że wody płodowe w normie i łożysko jest dobrze rozwinięte Lili

Gość gość
badanie na kile może byś oznaczone jako wr. edytkasynek1808

Gość gość
Musia a ty masz mieć cesarkę? Pewnie już pytałam czemu ale przypomnij mi bo nie pamiętam Lili

Gość gość
A jednak miałam robione tylko u mnie w karcie ciąży jest to zaznaczone jako Odczyn Wassermanna badanie miałam robione dwa razy. Lili

Gość monika900
Lili to dobrze, powinno byc dwa razy, ja jeszcze drugiego razu nie mialam. Przygotowalam juz teczke z dokumentami do szpitala. Zastanawia mnie tylko czy te badania, ktore byly robione dwa razy np ta kilka, hiv, hbs to czy brac tylko ostatnie wyniki czy oba z poczatku i konca ciazy? musia duza ta Twoja dzidzia :) i co Ty na te namowy lekarza na naturalny porod?

Gość gość
ja miałam tylko raz na początku robione. a powiew zrobili mi w szpitalu. edytkasynek1808

Ja tez na kile mialam raz za to w tamtej ciąż z 10 razy:D Lili wlasnie chciałam miwc cv lekarz niby mowil ze mogę tak albo tak rodzic. Monika no zastanawiam sie nad Sn ale jak dotrwam do 40 t to na pewno z 4 kg bedzie ważyć to wtedy na pewno na Sn sie nie zdecyduje!. Umówiłam sie na 21 na ktv i na 18 na to usg dokładne bo moze ten lekarz od tego usg lepiej mi te wody zmierzy. Ten mój wczoraj powiedzial ze tak ciasno w tym moim brzuchu ze ciężko cokolwiek zobaczyć. U mnie dzis pada deszcz:) Zawiozę zwolnienie do pracy które dostałam aż do 28.08 i potem upiekę chyba ciasto jogurtowe z owocami.

Gość gość Agnieszka
Po rozmowie z położną byłam wczoraj na ip. Lekarka powiedziała że szyjka skrócona i miękka ale zamknięta. Mam brać dalej globulki na infekcję i przyjechać jak by skurcze były regularne co 10 minut. Sprawdzała też czy wody się nie sączą, zrobiła ktg. No i powiedziała że w ciągu ok 2 tyg powinnam urodzić. Dziś idę do rodzinnej, zobaczymy czy urosept działa i co pokazała krzywa cukrowa. Uprałam dziś tapicerkę w gondoli i nosidełku.

Agnieszka to daj znać co z krzywej wyszlo:) Wyjdzie w koncu na to ze polowa z nas przed czasem urodzi A na ktg cos ci wyszlo? W ktorym teraz tyg jesteś?