Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość zuzka1212
Syllka liczę na to, że taki Twój urok i ta beta o niczym nie świadczy:) Xxxx Alexvandekol głowa do góry. Nie tym razem to następnym! Xxxx Julia gratuluję chłopiszonka;) ale za dużo tych siurdaków;) dziewczynki teraz poprosimy;) Xxxx Ewap nigdzie nie znikaj. Po to jest forum żeby i marudzić można było jeżeli jest taka potrzeba! Może zwiększ swoją aktywność skoro wszystko jest w porządku. Ja jak mniej się ruszam to gorzej się czuję. Xxxxx Nadziejko pamiętam, że moją kuzynkę też rwa dopadła w ciąży. Ale nawet szybko odpuściła. Mi też wczoraj coś w tyłku siedziało;) nie mogłam podnieść się z kanapy ale dzisiaj już jest ok.

Gość MiśkaD
Zocha82- w takim razie zycze, zeby czas do transferu szybko mijal! :) Co u mnie... Czuje sie bardzo dobrze, czasami male mdlosci, bole brzucha... Strach jest caly czas, ale myslimy pozytywnie i na serduszko czekamy...

Gość Andzia2010
***lucy1980- ja mialam 3IUI w niedziele 20stego grudnia. Wczoraj bylam na badaniu progesteronu, wszystko w normie, nie musze nic brac dodatkowo. Testowanie mam 4 stycznia, zobaczymy. Nic mnie na razie nie boli, czuje sie normalnie, nic sie nie doszukuje. Trzymam za ciebie kciuki jutro. Napisz koniecznie po! ***Ananasowa- ja testuje 4 stycznia po IUI a ty co masz 4 stycznia? ***Asia7707- trzymam kciuki za Twoje IUI 31 grudnia. Bedzioecie z lucy1980 razem testowac :) ***Aleksvandekol- nic jeszcze nie wiadomo, musisz sie skontaktowac z lekarzem I moze badanie jeszcze powtorzyc...?

Gość Andzia2010
***lucy1980- ja mialam 3IUI w niedziele 20stego grudnia. Wczoraj bylam na badaniu progesteronu, wszystko w normie, nie musze nic brac dodatkowo. Testowanie mam 4 stycznia, zobaczymy. Nic mnie na razie nie boli, czuje sie normalnie, nic sie nie doszukuje. Trzymam za ciebie kciuki jutro. Napisz koniecznie po! ***Ananasowa- ja testuje 4 stycznia po IUI a ty co masz 4 stycznia? ***Asia7707- trzymam kciuki za Twoje IUI 31 grudnia. Bedzioecie z lucy1980 razem testowac :) ***Aleksvandekol- nic jeszcze nie wiadomo, musisz sie skontaktowac z lekarzem I moze badanie jeszcze powtorzyc...?

Gość gość
Gość z dziś nie pamiętam godziny, ale pytający o przygotowanie do 3 IVF.. - Julia dobrze Ci pisze.. Kwas foliowy bierz razem z inozytolem, czyli inofem lub inofolic. Mimo, że na opakowaniu jest 1x dziennie ja piłam 3x dziennie przez 2 mce.. Akupunktura też nie zaszkodzi.. Jest też badanie genetyczne, nie wiem tylko czy można osobno go badać czy tylko w pakiecie, gdzie badany jest gen odpowiedzialny za zagniezdzenie i donoszenie ciąży.. Musiałabym tylko zapytać jak się nazywa... x Dziewczynki dzięki za odzew ws. laktatora :) x Asia7707 - trzymam kciuki za kolejną IUI, oby okazała się tą ostatnią.. x Biedrona1979

Gość ananasowa
*ALexvan, przykro mi kochana:** wiem, że jest Ci teraz cieżko i rózne mysli krażą po głowie. powtórz betę za dwa dni, tak dla spokoju. lekarz pewnie i tak by kazał tak zrobić. nadzieje niewielkie, ale dla pewności trzeba tak zrobić. wwszyscye lekarze w Med.mają teraz urlop, byłąm tam wczoraj po receptę i pustki jak nigdy. *Małamii, łykam estrofem 5 dzien i mdli mnie, jak nie wiem :/ poza tym stresuje się, że coś na tej wizycie wyjdzie i nie bedzie transferu :(( wczoraj robiłam pozostałę badania, by z kompletem się pojawić. wyszły mi wysokie przeciwciała rózyczki igg, co moze być wynikiem tego, ze mnie zaszczepiono lub ze przeszłam chorobę. igm ujemne, więc mam nadzieję, że lekarka się nie przyczepi :/ jutro masz wizytę :)) będę czekać na wieści:) jak się czujesz psycho-fizycznie? *Andzia, trzymam kciuki za Twoje testowanie. ja mam wtedy wizytę przed crio! oby! *Julka, chłopczyk :) niech grzecznie rośnie pod serduchem, a krwiak niech znika i odpuszcza!! jakie leki jeszcze przyjmujesz? wpiszesz mnie na 4.01 na wizytę przed crio? *DOremido, ciekawa jestem, co z tego mierzenia ciśnienia wyjdzie. trzymaj się! *Nadzieja, uuuu, ale ta rwa Ci dokucza :/ koniecznie do fizjoterapeuty musisz się udac! *Miska, Zocha :))

Gość gość
Dziewczyny ja miałam też laktator Canpol Easy Start elektryczny i nie mogę złego słowa powiedzieć, działa też na baterie i to jest super. W tym samym czasie szwagierka miała Medelę i próbowałam raz od niej i jak dla mnie bez różnicy. W każdym razie ja polecam

Gość gość
Lilianka31

Gość gość
Jula - aaaaaa super :D Doczytałam, będzie chłopak.. Cudnie.. Gratuluję :D a krwiaka olej, nie da rady Natankowi :) x MiśkaD - rozumiem, że u Was wszystko ok :) Jak się czujecie? :* x Alexvandekol - strasznie mi przykro :( x Ewap - dziewczyny mają rację.. Zacznij cieszyć się ciąża.. Ja też jak mialam przeboje z ciśnieniem usłyszałam od super lekarza, że na szczęście natura wie co robi i wyeliminuje słabe jednostki.. Zlałam to co powiedział z pierwszą wodą w kiblu ;) x Biedrona1979

Gość gość
Gość chodziło mi o gen Wnt5a, a bada się go pod postacia mthfr tylko jakoś jego fragment.. Musialabys bardziej zgłębić temat.. Biedrona1979

Biedronka z tym imieniem to na razie mój typ. M jeszcze czegoś szuka:) Ewap wiele razy nam tu gość pojechał, ale trzeba zacisnąć poslady i nikim się nie przejmować, a już na pewno nie znikać z forum. Może napisz też czasem o wesołych momentach Twojej ciąży to poprawi Ci się humor :) i zaczniesz wierzyc że wszystko będzie ok. Ja nawet z krwiakiem już planuje projektowanie pokoiku! Powiem Ci że jak teraz leżę to też bardziej czuje ból w podbrzuszu, ale ogólnie ja to tyran jestem i zęby kanalowo leczylam bez znieczulenia, więc nie jestem punktem odniesienia:) Pisz nam co Cię martwi, ale też co Cię cieszy, to będzie z korzyścią dla Ciebie. Wiele mi pomoglas z krwiakiem i słabo by było gdybys teraz zniknęła. U mnie 16 tydzień wg OM a 17 wg usg.

Gość gość
Dzisiaj cały dzień śpię i taka rozkojarzona jestem i piszę na raty.. Wybaczcie.. x Doremido - ja przez cały czas mierze rano, w południe i wieczorem.. Rano zanim wstanę z łóżka.. I tak do końca ciąży niestety.. x Ananasowa - trzymam mocno kciuki! Ja po estrofemie też źle się czułam.. Do tego stopnia że próby wątrobowe były mocno podwyższone.. Odstawisz i wszystko wróci do normy, a zniesiesz przecież wszystko.. x Nadziejka - pytałas o monitor oddechu.. Ktoś Ci odpowiedział jaki kupić? x Biedrona1979

Anansowa 3mam już kciuki za poniedziałek:))) a bierzesz tylko estrofem? mi przy crio dodawał jeszcze encorton...ale dość dobrze się po nich czułam....wierzę,że nie będą Ci robić problemów i w styczniu zabierzesz swojego Ananaska:*** a ja dzisiaj już 12 zastrzyk gonopeptylu zrobiłam...dzisiaj mnie strasznie podbrzusze boli:( ale to chyba ze stresu przed jutrzejszą wizyta.... xxx ewa nie opuszczaj nas...nie przejmuj się zdaniem gościa...po to przecież jest to forum aby się wspierać nawzajem:** xxx Alexvan Kochana jak tam?:**** Sciskam Cię;**

Ananasowa może bierz ten estrofem dopochwowo tak jak ja. Po co zloscic żołądek?

Lucy widze, ze ty tez 4 IUI, ja Swoje 4 iUI mam 31 grudnia- czyli razem testujemy i obie 4 proba, trzymam kciuki za ciebie :-) zreszta trzymam je za nas wszystkie:-)

Gość gość
Julia - ja brałam estrofem dopochwowo cały czas, ale lekarz mi mówił, że mimo wszystko żołądek i wątroba i tak są przez to podrażnione niestety. Ja estrofem brałam do 16 tc i czasem się zastanawiam czy nie miałabym mniejszych mdłości gdybym go nie brała.. Bo jak go odstawilam to jak ręką odjął, wszystkie takie dolegliwości minęły.. Biedrona1979

*MalaMii, póki co tylko estrofem. ostatnio też brałam encorton, ale jakoś od 12dc, wieć podejrewam, że teraz będzie podobnie. koniecznie daj jutro znać! bardzo CI kibicuję i mocno wierzę, że Nowy ROk będzie dla nas pomyślny! *Julka, mam taki uraz do dopochwowych leków, że już wolę łykać. nigdy też lekarz nie mowił, że mozna w taki sposób przyjmowac, od Was się dwoiedziałąm o tym :) *Biedronka, ja mogę już zawsze to łykać, byleby tylko pomogło!! ściskam Cię :)

Iza a u Ciebie chłopak bo brakuje tego 11-ego wśród ciężarówek do drużyny piłkarskiej :P

Gość Nadzieja78
Biedrona nie ma odpowiedzi co do monitora oddechu. Może ZosiaD jak przeczyta..bo zdaje sie ze byla zainteresowana zakupem. X A jeszcze pytanie do mamusiek. Jaki rozmiar czapeczki kupowałyście na początek? X MiskaD naprawdę Czystek obniżał Ci dodatkowo ciśnienie? Ja tez mam nisko, zazwyczaj 90\50 tylko u dr.wyższe;-) i dobrze sie po nim czułam. Raz jedynie jak zaparzyłam i wyszedł mi taki zamulony to nie dobrze mi się zrobiło. Po zaparzeniu ma miec jasny, słomkowy przejrzysty kolor. I ważne by wybierać ten gdzie widać cos więcej oprócz łodyg czyli listki i kwiatki ;-)

Gość gość
Wszystkie położne mówią że monitory oddechu można kupić ewentualnie jak dziecko urodziło się przed 36 tyg, potem to zbędny zakup i często też włącza się jak wszystko jest w porządku.

Nie tylko wcześniejszy poród jest wskazaniem do używania monitora oddechu. Takze wszelkie wady z tym związane o których wiemy juz w życiu płodowym. Wolę żeby mi się włączył sto razy bez przyczyny, niż miałby nie włączyć sie ten jeden raz.

O detektorze tętna tez mówili ze zbędny wydatek i dodatkowe nerwy. Nic bardziej mylnego. Takie opinie tylko słyszałam od osób które nie miały styczności.

Gość gość
Oj nadzieja znów gwiazdorzysz :-P wydaje ci się ze jesteś najmądrzejsza ????

Gość Syllkaa
A więc tak chyba za kolorowo u mnie nie jest,choc jestem jeszcze dobrej mysli. Pecherzyk ciazowy nieodpowiadajacy wiekowi ciazy (7tc a wedlug USG 6tc) 12mm CRL 3,9mm tetno 129/min brak pecherzyka zoltkowego-dla porownania w pierwszej ciazy dokladnie tez w 7tc mialam wielkosc pecherzyka ciazowego 11,9mm a CRL 5,1mm tylko ze juz byl pecherzyk zoltkowy widoczny. Mało tego przed crio mialam robione wynyki tarczycowe i bylo ok a teraz mam niedoczynnosc tarczycy. Zanim dostane sie do endokrynologa dostalam recepte od dr na euthyrox i dodatkowo acard. Wiyte u dr w Gamecie mam teraz 19 stycznia,do endokrynologa juz sie dzisiaj zarejestrowalam tez na 19.01. Dr stwierdzil ze z wielkoscia pecherzyka i z beta to moze byc taka moja uroda. Mowil ze jego zona przy drugiej ciazy miala zbyt duzy pecherzyk ciazowy,ze nie spotkal sie z takim duzy nigdy na poczatkowym etapie ciazy a jednak bylo wszystko dobrze. Martwi mnie jedynie ta tarczyca. Do 04.01 mam macierzynski wiec 5 stycznia pojde u siebie do ginekologa po zwolnienie do pracy i zrobi mi na pewno usg,wiec poznam opinie innego lekarza. Martwi mnie tylko to ze wszedzie musze chodzic prywatnie,Gameta 140zl,endok.100zl (w Gamecie 180zl) moj gin 80zl do tego leki wczoraj niecale200zl. Ludzie kochani,ile to czlowiek musi poswiecic dla upragnionego dziecka

Gość drugastronamocy
Sylka trzymam kciuki,choć uważam że miałaś sporo odwagi (?) żeby zajść w ciążę.Urodzenie dziecka w 31 tyg.ciąży nie jest normalnym zjawiskiem.Dowiedziałaś się,dlaczego tak się stało?Zawiodła szyjka?Bakterie?

Sylka ja też wg usg miałam kilka dni do tyłu w stosunku do OM. Dr powiedziała że moglo nastąpić późniejsze zagniezedznie. I tak pewnie było. Teraz maluch wyprzedza termin o jeden tydzień i rośnie zdrowo. Mam nadzieję że tak będzie u Ciebie. A wykorzystalas już urlop wypoczynkowy z tamtego roku? Normalnie Ci przysługuje nawet jak byłaś na macierzyńskim.

drugastronamocy przedwczesny pierwszy poród był spowodowony przodujacym łożyskiem które zaczelo sie odklejac. Nie jest powiedziane,że jeśli pierwsze dziecko było wczesniakiem, to że drugie tez bedzie. Do odważnych świat należy. moim marzeniem jest mieć drugie dziecko i pragnę tego by nie bylo wczesniakiem jak jego brat. Na szczęście Kuba dobrze się rozwija i nadrabia swoje 2 miesiace wczesniejszego przyjscia na swiat

julia mam jeszcze ok 40dni zaleglego urlopu.Jak pojde do swojego gina 05.01 i bedzie widzial w czarnych barwach dalszy ciag mojej ciazy to nie pojde na zwolnienie tylko wykorzystam czesc urlopu i zobacze co los przyniesie>A jeśli powie, że wszystko jest ok to pojde na L4,a nagromadzony urlop przyda mi sie na pozniej przy dwojce dzieciaczkow

Gość drugastronamocy
Sylka,rozumiem :-) i doskonale rozumiem Twoje marzenie i życzę Ci/Wam powodzenia!!!!Dla rodzica nie ma nic cenniejszego niż zdrowe maleństwo,czego Wam i sobie życzę....