Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Tak tak spokojnie cały czas to sobie powtarzam. Tragedi raczej nie ma bo od wczoraj tylko raz miałam mała plamke na wkladce, a resztę to widać przy siusiu tzn na papierze. 10.30 mam wizytę u internisty wrócę i leżę plackiem przez najbliższy tydzień, a jak będzie trzeba to i 9 Mc. Będzie dobrze wiem to, ale głowa płata figle i czasem nerw przychodzi niewiadomo skąd. Jesteście kochane niezastąpione. Chciałabym was kiedyś spotkać i wszystkie wysciskac

Gość MiśkaD
Ewap- mi dr nigdy nie kazal forte tylko zwykla. Napisalam jak bylo u mnie, ale jak wiadomo lekarze maja tez rozne zdanie odnosnie lekow. Poza tym nospa firte nie jest czasem na recepte? X Kinia a czujesz jakis bol brzucha? Bo jesli nie to ja bralabym najmniejsza dawke do wizyty. I prosze Cie, zebys nic nie szukala i nie czytala w internecie :) ja tak robilam i mimo strachu glowa byla duzo spokojniejsza :) bedzie dobrze :)

Gość gość
Miśka - mi też kazali brać forte 3x1.. Forte nie jest na receptę.. Ja już nie słucham farmaceutów po swoich paru doświadczeniach z estrofemem, środkami na zaparcia i paru innych. Piszę do lekarza zawsze jak mam wątpliwości. Biedrona1979

Gość MiśkaD
Biedronka- no wlasnie o to mi chodzilo, ze kazdy lekarz mowi co innego i najlepiej sluchac jednego, zeby w tym wszystkim nie oszalec :) Wlasnie mama powiedziala mi, ze jeszcze jakis czas temu forte byla tylko na recepte, a teraz jest juz dostepna bez.

Gość penelopka28
Nospa forte jest na receptę i ma dużą zniżkę. A bez recepty jest Nospa Max to jest ta sama dawka co forte tylko wychodzi drożej o ok 10 zł niż forte przepisana przez lekarza. W szpitalu dają wg potrzeby maks 3 razy dziennie tej forte. Jak ktoś dużo bierze to opłaca się poprosić lekarza o receptę na forte, bo jest refundowana. Pozdrawiam

Kurczę to już zgłupiałam, na pewno nie miałam recepty na forte... A że od początku ciąży wzięłam jej tylko 7 sztuk, i to raz na dobę to się nawet nie zastanawiałam ile można... x Biedrona1979

Gość Nadzieja78
Penelopka ma rację. Któraś jest na receptę forte lub max a obie maja taki są skład. Mi mówili ze dzienna dawka to 3x 80mg. Ja juz nie biorę nospy w ogóle. X Kinia jesli nasila Ci się plamienia lub będziesz miała bóle brzucha to jedz na IP mów ze wczesna ciąża jakie objawy i nawet się nie zastanawiaj. Po co masz sie stresować. Ja byłam u lekarza w 6t2d potwierdził serduszko, zgłaszałam bole brzucha, zlecił właśnie nospe 40mg 3x1 i magnez. Brałam tydzień, bole nie przechodziły pojechalam znów do niego i położył mnie na oddział na kilka dni na kroplówki z magnezu i paracetamolu. I od wtedy nospa 80mg po powrocie do domu. Ja nie jechałam na ip bo w moim szpitalu nie ma ip ginekologicznej tylko od razu kładą na oddział i tam po przyjęciu dopiero badania itd, dlatego wolałam skonsultować z lekarzem. X Ania1602 ja również ciągle wiernie Ci kibicuje :-)

Miskad boli brzucha żadnych dziś nie mam, wczoraj wieczorem tak troszkę pobolewal. Właśnie wróciłam od internisty zwolnienie do 11 czyli do dnia wizyty u ginekolog. Jechałam z duszą na ramieniu że znowu będę plamilam ale wróciłam jest czysto i teraz leżę plackiem do 11.03 ufffff

Gość gość
Up

Witajcie dziewczyny, Gratuluje pozytywnych bet:) Jestem w 6t2d ciazy,przedwczoraj widzialam serduszko:) Ale bardzo sie martwie bo nie wiem co sie ze mna dzieje od wczoraj jestem strasznie slaba doslownie nie mam sily wstac z lozka:( tylko troszke mam mdlosci ale apetyt dopisuje...tylko to straaaszne oslabienie:( gdybym nie wiedziala ze jestem w ciazy to moglabym myslec ze jestem ciezko chora:( Czy ktoras z was miala takie straszne oslabienie i brak sily na poczatku ciazy? Mam juz jednego synka i wtedy mialam zgage i mdlosci ale nie bylam taaaka slaba. Poniewaz mialam hiperke to jskis tydzien temu wyszla mi hemoglobina ponizej normy ale dr od icsi powiedziala ze przy hiperce to normalne...ale tydzien temu nie bylam taka slaba. Teraz jest strasznie:(

Zosia mi też się zdarzały dni gdy nie miałam siły ani ochoty nic robić. Nie mam porównania bo to pierwsza ciąża ale podejrzewam że w młodszym wieku lepiej to znosilas, a teraz dodatkowo hiperka Cię osłabiła...

Biedronka i Nadzieja dziękuję :* Cały czas jestem z Wami, podczytuję i wszystkim kibicuję. Niezbyt często się wypowiadam, ponieważ w poruszanych tematach albo nie mam nic do powiedzenia albo już zostało powiedziane ;) Miłego weekendu życzę wszystkim.

Julia. Wiek nie ma tu nic do rzeczy moja sasiadka jest w twoim wieku w drugiej ciazy teraz w 11 tc i jest umierajaca taka slaba ze maz musi brac wolne w pracy zeby posprzatac w domu....smialam sie z niej kilka tygodni temu ze zachowuje sie jsk ksiezniczka i ze sie nad soba rozczula...a teraz sama mam to samo. Po prostu trudno mi nadal uwierzyc ze mozna az tak nie miec sily. Wiem tylkp ze sasiadka ma dobre wyniki krwi..i zastanawiam sie czy moze ja nie mam anemii..zawsze hemoglobine mialam na dolnej granicy normy taka moja uroda a teraz moze calkiem spadla i zelaza mi brakuje...niestety do dr dopiero we wtorek moge isc..

Zosia a ja zawsze myślałam że jakbym miala 20 lat to lżej by było mi być w ciazy :) i może kręgosłup by tak nie bolał.

Gość penelopka28
Ja jeszcze co do No- spy. Forte jest dalej tylko na receptę, ale już nie jest refundowna ( M się pytał w aptece)), max bez recepty więc różnica cenowa niewielka. Przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale 3 lata temu jak dużo brałam to forte kosztowała na refundację ok 5 zł. Spokojnej nocy dziewczynki.

Gość ewap156
Miska ją pisalam do tej pani farmaceutyki która udzieliła ci takiej informacji a wiem że co lekarz to inaczej ją na początku to bralam nawet 3-4no spa forte i do tego jeszcze scopolan 3razy czapek tak mi kazał i mu zaufalam! i tak robilam.A no spa forte tak masz rację na receptę.

Gość gość
Up

Julia U nas slabe kregoslupy to rodzinne,problemy od mlodosci,wypady dyskow...ja to samo ale akurat w pierwszej ciazy czulam sie swietnie i kregoslzp jak znieczulony na czas ciazy przestal bolec:) a mialam 38 lat:) teraz narazie tez NIC mnie nie boli..tylko nigdy dotad nie czulam sie taka oslabiona.... Niektore kobiety w ciazy czuja sie lepiej niz jak nie sa w ciazy...ze mna tak bylo wlasnie w pierwszej..za to po ciazy wypadl mi dysk i dostalam jakichs atakow nerwicy ktore trwaly kilka miesiecy:( acha jedyne co mi dolegalo w pierwszej ciazy to zapalenie ciesni nadgarstkow...

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Znowu tnie

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Zosia a nie możesz pójść po prostu i zrobić sobie morfologię. A póki co to ugotuj rosół lub jakąś pożywna zupkę, wypij sok pomidorowy i buraczany i odpoczywaj ile się da a przy maluchu to pewnie niewiele..

A to prawda ze każda ciąża inna. W pierwszej mogłam góry przenosić a teraz wszystkie dolegliwości świata:D

Rozmawialam przed godzina z ta moja sasiadka i mowi ze w poerwszej ciazy tez takiego zmeczenia nie miala.. Nadzieja Oczywiscie ze musze zrobic morfologie ale moge dopiero we wtorek. Do rodzinnej nie pojde bo bylam tam w poczekalni kilka dni temu doslownie 15minut tylko cos zalatwic i wieczorem juz mnie bolalo gardlo(strasznie duzo ludzi teraz choruje i poczekalnie przepelnione zarazkami)... Tak mi teraz przyszlo do glowy moze z tego przeziebienia dodatkowo to oslabienie..ale tylko boli mnie gardlo i mam katar. Dziewczyny uwazajcie teraz na przeludnione miejsca bo naprawde latwo cos zlapac.

Alexvan- czy Ty idziesz na akupunkturę w Poz? Ciekawa jestem twoich reakcji. Kkahha- Z tego co pamietam Ty tez chodziłaś możesz polecić gabinet?