Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Iza kup sobie przedłużkę do stanika :-) X Porzeczka :-) jest cały zestaw spodnie, bluzeczka i marynarka:D jestem super zadowolona , bo szybko i bezboleśnie;-) nie lubię łazić po sklepach .. X Moja Córcia nie lubi przebywać na powietrzu (w wózku) jesli nie śpi..od razu płacze i musze ja wyjmować.mam nadzieję ze jej to minie i sie przyzwyczai ..dzis spędziliśmy trzy godziny w plenerze i nie bylo rady, trzeba bylo wracać domu. X Zgadzam się z Zuzka tetrowych trzeba więcej , ja mam 15, a flanelowe używam do przykrycia np.albo na lóżko lub kanapę i na to kładę małą takze 5 wystarczy. Zuzka u nas juz 7 tydzień i od kilku dni brzuszek jakby odpuszczał a niuńka kochana z dnia na dzien coraz bardziej kumata, wesoła i robi takie minki ze siedzę wpatrzona w nią jak sroka w gnat :-D ps.my tez chrzciny w połowie czerwca X Penelopka :-) cieszę się ze u Ciebie dobrze;-) a te upały w sierpniu 2015 to masakra miałam wtedy te całodobowe mdłości i wymioty ... Bleee X Biedrona czyli sytuacja unormowana..to dobrze :-)

Hehehe Nadziejko mój też beczy w wózku jak nie śpi;) w samochodzie też! Jak mam z nim gdzieś jechać sama to tylko rano, bo wtedy śpioch z niego!

Gość gość
Up

Gość gość Szmacioszka
Nadzieja, Zuzka u mnie też placz w wózku i foteliku jak nie jedzie, nawet kawy na ogrodzie nie mogę wypić spokojnie. Ale chyba zrobię Juniorowi jak będzie deszczowo karny dzień w wózku, przyniosę go do pokoju i będzie w nim cały dzień. Z łóżeczkiem tak zrobiłam bo chciał leżeć w dzień tylko w leżaczku. Miał karny dzień, była walka i płacz, ale teraz Ja a nie On decyduje gdzie i kiedy leży. Pozdrawiam Wszystkie

Zuzka , Szmacioszka :-) moja jak wynoszę na taras na rękach to zamyka oczy denerwuje sie i wymachuje głową ;-) wczoraj wieczorem z nią wyszłam jak juz nie było słońca to byla wkurzona ale posiedziałyśmy cale 5 minut ..no ale potem byl ryk ;-) Wczoraj w plenerze wyjmowałam ja z wózka, siadałam na huśtawkę, nawet w chustę wkładałam i tak wszystko źle, na siłę zamyka oczy, ustka sklada do smoka piąstki pod brodę jak do spania i nie ma zmiłuj trzeba do domu bo przecież nie będzie spala w dzien 8 godz bo potem co w nocy ...ehh co robic może ktoś zna odpowiedź :D W aucie jak juz zaśnie to jedzie ok.godziny potem przystanek i wyjmowanie, jak się zatrzymamy to silnik musi być włączony..:D Na przełomie lipca sierpnia będzie miała 4-5 miesięcy i chcemy wyjechać na dluzej niż tydzień ok .300 km ale jak będzie jak teraz to niewiem czy jest sens..

Gość julia83
Biedronka czy Ty tulisz już Filipka? Nadzieja myślę że się przyzwyczai. Teraz lato, będziecie dużo czasu spędzać na dworze. Nie będzie miala wyjścia :)

Gość Kkiniaa84
Biedroneczko trzymam kciukasy żeby wszystko poukładalo się po twojej mysli i żeby wszystko było ok. Kurcze jestem z informacjami tu na forum bardzo do tyłu. Wchodząc na nasze forum non stop wyskakuje mi informacja w telefonie że znaleziono 3 wirusy i włącza mi się wibracje Doprowadza mnie to do szału. Wczoraj przyszła @. Z każdym dniem co raz bliżej!!!!!!

Gość Syllkaa
niecierpliwa 83 gratulacje i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :) U nas synek ma teraz16m-cy a ja zaczne zaraz 26tc :)

Gość Ola1986_86
Ale sie dzieje na forum :-) :-) Życzę Wam słoneczka w nadchodzącym tygodniu. Ja, jak wiecie, prawie tylko podczytuje :-) :-) Jestem juz po czwartkowym transferze, teraz pozostaje mi czekać na rezultat ;-) Serdecznie Was pozdrawiam :-D

Gość Ola1986_86
Dziękuje Julia :-) :-) !!! Przy okazji zapytam - czy jest na forum dziewczyna z kliniki Invimed Warszawa ? :-)

Gość MiśkaD
Niecierpliwa- gratuluje i trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze! X Kamila- gratuluje pieknej bety :) X Ola-trzymam kciuki! X Dziewczyny dziekuje za odp w sprawie pieluch. Zamowilam 11szt roznych rodzai-tetrowe, flanelowe i bambusowe. Ale widze, ze to jeszcze za malo wiec dokupie zwyklych tetrowych z 10szt. Polecacie konkretnie jakas firme? Pamietam jak w pracy znajoma narzekala, ze kupila tak beznadziejnej jakosci, ze po praniu wygladaly jak szmatki i wyrzucila :/ Poza pieluchami zamowilam w koncu reczniki- wzielam 2szt- wystarczy? Wole dopytac doswiadczone mamy, bo pieluch wydawalo mi sie duzo, a tu niespodzianka ;) Rozek i otulacz tez zamowione :) i przewijak na lozeczko :) ciuszkow mialo juz nie byc, ale nie moglam sie powstrzymac i synus bedzie mial kolejny sweterek do kolekcji :) Zakladacie pokrowce na przewijak? Jakiej firmy termometry kupowalyscie? Czy jeszcze przed porodem zaopatrzylyscie sie w inhalator?

Gość gość
Dziekuje Wam dziewczynki:) jutro kolejna beta. Mam nadzieje ze maj bedzie dla mnie szczesliwy. 21 maja mam ja urodziny i moj Profesorek. Kamila1637

Gość ewap156
A jeśli chodzi o spacery i jazdę samochodem to moja niunia uwielbia nawet czasem jesteśmy 5 godzin na dworze i nic tylko przerwy na karmienie oczywiście jak ładna pogoda.Żebyście miały racje żeby nie było tego rumień bo ten antybiotyki z nosimy okropnie są takie bóle brzucha ze nic nie pomaga noszenie itd nic a z pupci leci normalnie woda ale dla takiego maluszka nie ma zbytniego wyboru w grupie antybiotyków tylko amoksycykliny.Pozdrawiam i wszystkim życzę powodzenia

Gość gość
Ewap skoro wykarmiłabyś bliźniaki to nie rozumiem czemu karmisz sztycznym?

Miśka ja nie wiem jakiej firmy mam tetrowe. Brałam jakie były. Na przewijaku mam pokrowiec. Myślę, że 3-4 wystarczą. Wcześniej kładłam podkłady seni ale nie wyrobię, bo to drogie!!! A tu nawet 2 razy dziennie trzeba zmieniać, bo albo obsikane albo obsr...;) z chłopakami w tym temacie jest masakra! Mój jak poczuje wolność to odrazu zasikany;) Termometr mam elektroniczny, taki do czułka. Mąż kupił bajer, bo mierzy temp otoczenia, wody, ciała i jak mierzy temp małemu to co chwila pokazuje inną! Ma nawet 1st różnicy, a to dużo. Chyba lepszy elektroniczny ale pod paszkę.

Ewap super, że przestawiłyście się na cysia:) dla dziecka lepiej i dla Ciebie wygodniej - nie trzeba podgrzewać;) ale ja bym w nocy dawała butlę - dłużej pośpi:) Mój mały nadal do buzi nie bierze ani butli ani smoczka! Prawdziwy facet - tylko cycek w głowie;) Xxxxx A ja dzisiaj kupiłam sukienkę:) niebieską:) pani w sklepie powiedziała, że mam figurę osiemnastki;) szkoda, że pesel wskazuje co innego;)

Nadziejko my też mieliśmy w planach wakacje ale chyba Wojtek postawi na swoim;) teraz nie ma szans żeby przejechał trasę dłuższą niż 100km! Moja przyjaciółka ma 10mc bączka, któremu nadal niechęć do jazdy nie przeszła!:(

Kiniaa- do dzieła, trzymam kciuki za Ciebie! X Ola-duzo wypoczywaj, napewno bedzie dobrze. X Biedronka- mysle o Tobie, ale trzymasz nas w niepewności, mam nadzieje ze Cie przenieśli na inną sale albo wypisali do domku. Daj Znaka. X Miska D- kiedy ja posiąde taką wiedzę jak Wy? Kocyki, pieluchy, wózki...skąd Wy wiecie co kupować? U mnie obecnie trwa 10tc, ale wg wielkości zarodka jest chyba 5dni wcześniej. U Ciebie też tak było? Zauważyłam, że jak wcześnie rano wstaje do pracy to mam mdłości, a jak w weekend śpię dłużej to nie :P chyba praca nam szkodzi :P ale i tak mam ich mało myślałam, że bedzie gorzej. A Ty jak sie czujesz? Oszczędzasz sie? X Julia- od kiedy zaczęłaś chodzić na ćwiczenia ?

Miśka ja mam 2 ręczniki i mi wystarczy. Inhalatora nie mam. Dzisiaj byliśmy u pediatry, bo oczywiście Wojtas pokasływał i kichał. Ma katarek i zaróżowione gardełko. Lekarka zaleciła tylko sól do noska! Powiedziała, że choroba u takiego maluszka to tylko szpital. Te inhalatory to chyba dla starszych dzieci. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie. Xxxxx Produkuję, produkuję i przepchać nie mogę;)

Ola Kciuki za udany transfer. J chodziłam do Invimed, do Dworniaka. Biedrona Jak tam? Kkinia :) Ostatnie podrygi!

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
up

My mamy inhalator Microlife neb100 od dobrych kilku lat ze względu na alergie syna, sprawdzony polecam. To samo termometr (mierzy tez temp.przedmiotów, wody) . Pediatra natomiast powiedziała ze te wszystkie zbliżeniowe itd to przynajmniej od 6 miesiąca. Teraz najlepsze stare rtęciowe..kupiłam w Gemini.

Zuzka może kup witaminę C w kroplach np.Cebion i podawaj synkowi po 5 kropelek dziennie.

Nadziejko mam to i podaję od kiedy ma krew w kupce. To chyba na wzmocnienie naczyń krwionośnych.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny:) Cały czas mam nadzieję że będzie dobrze. X Julka ciałko żółte zmieniło się w torbiel, lekarz powiedział że w takiej sytuacji nie spełnia ono swojej roli, nie produkuje hormonów które podtrzymują ciążę. Dlatego mam duphaston 3x1 i luteine odnośnie 2x2. Gdybym się nie zgłosiła do lekarza po kilku dniach nie byłoby już po co. X Syllka podziwiałam twoją decyzję od początku, ja też nie chcę żeby Franuś był sam. Pewnie na początku będzie trudno z dwójką ale damy radę :) Niecierpliwa 83