Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siłownia, sport

Polecane posty

Gość gość

Czy w ciąży zrezygnowałyście z siłowni? Ja zaczęłam chodzić pół roku temu, od dwóch jestem w ciąży - miesiąc nie ćwiczyłam bo juz wiedziałam o ciąży a pierwszy miesiąc nie wiedziałam i ćwiczyłam. Wszystko jest na razie dobrze u mnie z ciążą? Jaki sport jeszcze w ciąży uprawiałyście?

Gość gość
lekarz zdecydowanie powiedział mi żeby z siłowni zrezygnować, choć ciąża nie była zagrożona i rozwijała się wzorcowo; to są napięcia, obciążenia i nie ma sensu się narażać, więc dałam sobie spokój, przecież to tylko kilka miesięcy, tak z aktywności fizycznej to chodziłam na basen no i przeciągałam się z dwoma dużymi psami (no niestety nie oduczyły się holowania mnie na smyczach) + spacery

Gość gość
Mnie też ginekolog zabronił siłowni ale bardzo z tego powodu nie rozpaczałam, za to intensywniej chodziłam na basen bo cztery razy w tygodniu. Opłacało się nie przytyłam dużo a potem wszystko szybko zrzuciłam i co ważne dziecko mam zdrowiutkie. Bierz sobie jedynie jakiś probiotyk ginekologiczny zabezpieczający przed infekcjami, ja brałam provag i nic mi się tam nie działo.

Gość gość
Do nas na pilates chodziła dziewczyna w ciąży i to bardzo długo, ale niektórych ćwiczeń nie wykonywała.

Gość gość
Jeżeli dla kogoś siłownia to branie na klatę 100 kg to faktycznie lepiej zrezygnować. Chodziłam do końca ciąży. Ćwiczenia cardio - to samo praktycznie co ten wasz basen - tyle, że w mniejszym syfie. Mniejsze ciężarki. Ginekolog powiedział mi, że mam zredukować wysilek fizyczny o 10%. Ciąża zdrowa, ja zdrowa.

Gość Magnama
Zależy co chcesz ćwiczyć na tej siłowni, ale generalnie z większości urządzeń musiałabyś zrezygnować, zapisz się najlepiej na specjalne ćwiczenia dla ciężarnych, są najbezpieczniejsze, a po ciąży jak już wydobrzejesz możesz sobie zafundować ekstra rozrywki jak np. flyboard w http://marinadomaniowska.pl/ :)

Gość gośćania
zalezy od tego jak dlugo wczesniej cwiczylas i czy ciaza nie jest zagrozona ja chodzilam cala ciaze-bylam 2 dni przed porodem ostatni raz, dziecko zdrowe porod szybki tylko ja cwiczylam wczesniej 3 lata, 4-5 razy w tygodniu lekarz mnie namawial do nieporzucania sportu poniewaz jezeli cialo matki jest przyzwyczajone do okreslonego wysilku- porod bedzie lzejszy (matka bedzie miec wiecej sily) oczywiscie kompletnie zmienilam zestaw treningowy i nie robilam cardio oraz nie podnosilam powyzej 35 kg (wczesniej przed ciaza 50-70) ja polecam , ale jak wszystko w ciazy- z rozsadkiem i nie szarżowaniem:)

Gość gość
Nie slyszalam jeszcze o przypadku kiedy matka cwiczy przed coaza to kaza jej raptem przestac. Trzeba zmienic zestaw cwiczen i o ile 5coaza nie jest zagrozona to mozna byc aktywnym. W szkole rodzenia jak najbardziej zachecali, zresztą nawet tam lekko cwiczylysmy. Kolezanka do ostatniej chwili chodzila na yoge.