Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie moja głupota

Jestem w ciąży z mężczyzną, którego nie znam...

Polecane posty

Wiem, że posypią się okropne komentarze na mój temat, ale proszę przeczytajcie moją historią. Mieszkam za granicą z facetem, z którym jestem w toksycznym związku, ale nic na to nie poradzę, że go kocham jak nienormalna. Niestety zdradził mnie, powiedział mi o tym. Nie wybaczyłam, ale nie odeszłam też. Jakiś czas potem on wyjechał do Polski, czułam, że znów mnie zdradzi, a poza tym chciałam się odegrać za poprzedni raz. I tutaj zaczyna się mój popis głupoty. Umówiłam się przez internet z kimś kogo nie znam na seks. Oczywiście uzyliśmy prezerwatywy i wiem, że nie pękła, bo sprawdzałam. No, ale jestem w ciąży, robiłam już test. Dziecko na 100% nie może być mojego faceta, więc to musiało być z tamtym. Ja go kompletnie nie znam, wiem, ze ma żonę i dziecko i znam jego imię (o ile podał prawdziwe) i to wszystko. Nie mamy nawet swoich numerów telefonu. Facetowi nie moge nawet wmówić, ze to jego. Jestem załamana, jak to możliwe skoro gumka nie pękła? Nie wiem co robić, ale dziecka chyba nie urodzę, nie mam pracy, mieszkania (mieszkam u faceta), mam tragiczną sytuację. Ostatnie czego potrzebuje to dziecko, na którego nawet alimentów nie dostanę, bo niby od kogo?

Mimo, że nie jestem zwolenniczką aborcji, to będąc w Twojej sytuacji chyba nie miałabym innego wyjścia. Poza tym weź się ogarnij i wynieś od tego pajaca, znajdź pracę, weź się w garść, bo Twoje zycie spieprzone jest na Twoje żądanie.

Gość gość
Dziewczyno, spotkasz fantastycznego mężczyznę, który np. nie może mieć dzieci i będziecie szczęśliwi. Będziecie szczęśliwą rodziną.

Gość gość
żeby kózka nie skakała to by....... nie wierzę że mogą być tak głupie kobiety,to chyb a prowokacja:)

No tak aborcja to jedyne wyjście. Wiem, ze muszę usunąć i że musze się wyprowadzić, ale obecnie nie mam pieniędzy ani pracy. Chciałabym żeby to była prowokacja

W jakim kraju mieszkasz? Dlaczego nie masz pracy? Z czego się utrzymujesz? Znasz język?

Gość gość
Zawód wykonywany - na utrzymaniu faceta :). A największą tragedią jest to że "nie mogę mu wmówić że to jego dziecko". I wy wywłoki dziwicie się że faceci chcą was tylko dymać i wystawić za drzwi?

gość 14.28 dlaczego pijesz do wszystkich kobiet? Dlaczego wyzywasz? Twoja wywłoka cię tego nauczyła?

Gość gość
Święta prawda. Twoja głupota aż boli.

Gość gość
Po pierwsze nie zgadzaj sie na aborcje. Musisz byc odpowiedzialna za swoj blad. Glupota bylo to co zrobilas, ale nie zalamuj sie. Powinnas o ile to mozliwe jak najszybciej znalezc prace, jezeli jest to niemozliwe to na pewno bedziesz mogla skorzystac z pieniedzy panstwowych jako matka samotnie wychowujaca dziecko. Zostaw obecnego faceta bo nie ma sensu zyc w toksycznym zwiazku. Uwierz da sie! Moja siostra byla z okropnym facetem az 11 lat. Teraz jest szczesliwa, ze zostawila tego pajaca. Moja rada dowiedz sie jakie swiadczenia beda przysligiwaly Tobie i nie poddawaj sie aborcji. Trzymam kciuki za Ciebie

Gość gość
Alimenty dostaniesz od państwa, za granicą są to przyzwoite kwoty. Zasiłek dla samotnej matki, prace sobie jakąś znajdź sprzątanie, cokolwiek. Dlaczego nie ma opcji, że to dziecko Twojego faceta?

zadne świadczenia mi się nie należą, bo nie rpacowałam tu legalnie. Co najwyżej moga mi bilet do Polski w jedną stronę kupić. Facet na pewno nie będzie utrzymywał mnie z brzuchem, a potem nie swoje dziecko, więc to sytuacja bez wyjścia:( I nie piszcie prosze tylko o rodzinie w Polsce, bo jedyną osobą jaką mam jest właśnie mój okropny facet.

Gość gość
Ja mieszkałam w Niemczech i też nie pracowałam legalnie i dostawałam pieniądze na dzieci. W jakim państwie jesteś? I który to miesiąc ciąży?

Nie mam tu żadnych praw, nikt mi nie będzie sponsorował przecież mieszkania i życia z dzieckiem. Co do faceta to nie może być ojcem, bo po pierwsze nie moze mieć dzieci, a po drugie ja z nim wtedy nie sypiałam w ogóle.

Jestem w Norwegii, nic mi się nie należy, bo nawet tu pewnie legalnie nie przebywam (nie zgłosiłam pobytu na policję).

Gość gość
dowiedz sie jakie zasilki Ci przysluguja. Norwegia to panstwo socjalne, a nie jecz.

panstwo socjalne ale nie dla europejczyków. Niestety nie jestem ciapata, nie uciekłam z Somalii i nie noszę nawet chusty. Nic mi się nie należy skoro nie mam pobytu i nie pracowałam legalnie. Jedyne co moga dla mnie zrobić to wysłać do ambasady. Wiem to, bo się właśnie dowiadywałam. Wystarczy?

Gość gość
W tej sytuacji dziecko jest najbiedniejsze, poczekaj do rozwiązania i oddaj dziecko do adopcji, nie wiem jak wyglądają te procedury w Norwegii, ale napewno jest taka możliwość. Dziecko będzie miało szanse na normalną rodzine, bo Ty jej mu napewno nie dasz. Nie dość, że jesteś w patologicznym związku z facetem, który Cię zdradza, a Ty robisz to w odweci jemu, co jest dla mnie bardzo dziwne, bo przecież go strasznie kochasz! Szkoda dziecka, bo ma głupią i puszczalską matke. Masz jeszcze inna opcje, odszukać ojca swojego dziecka, ale wątpie że facet będzie chciał Cie wspomóc, bo napewno nie uwierzy, że to jego dziecko, jak dla mnie to to troche prowokacją śmierdzi.

nie oddam dziecka do adopcji, bo mój facet nie pozwoli mi w ciązy mieszkacu siebie:( Nie, to nie jest prowokacja i co w tym dziwnego, ze kocham go i przespałam się z innym? Nie wiesz jak cierpiałam po tym co on mi zrobił, po żalu przyszła złosć i chciałam też mu zrobic to samo.

Gość gość
wracaj na swoje gospodarstwo :)

Gość gość
To jak usunuesz ciążę? Nie masz zapewne ubezpieczenia. Wspólczuje

nie mam ubezpieczenia. Usunęłabym w domu tabletkami poronnymi, które dostałabym od lekarza, który jest polakiem. Już byłam u niego przed robieniem testu i pytałam czy w razie czego mogę na niego liczyć.

Gość gość
Mnie też facet zdradził i opuścił jak byłam w ciąży. A nie masz żadnej rodziny czy przyjaciół? Przecież są też ośrodki dla samotnych matek. Poza tym od następnego roku ma być wprowadzony zasiłek na dziecko 1 tys miesięcznie przez 12 m-cy nawet dla niepracujących. A najlepiej idź się gdzieś poradź prawnika, co masz robić. Może w konsulacie ktoś pomoże?

Gość gość
Sciema. Lekarz nie zauważył ,że w ciąży jesteś? Idz spac

W ten tysiąc nie wierzę, bo już mówią, ze to od 2017 roku bedzie. Poza tym gratuluję jeśli ktokolwiek z dzieckiem utrzyma się za tysiąc złotych i opłaci z tego jeszcze wynajem mieszkania.

Gość gość
Usuń i po problemie. Innego wyjścia z tej sytuacji nie widzę..

jak miał zauwazyć skoro to nie ginekolog i mnie nie badał pod tym katem:O Wtedy byłam u lekarza w zupełnie innej sprawie i tylko spytałam, bo kres mi się 3 dni spóźniał. W Norwegii każdy płaci za wizytę i każdy do zwykłego lekarza może się zarejestrować.

Gość gość
Zabezpueczalas się prezerwatywa,ale mualas przeczucie,że w ciąży jesteś, lekarz tego nie zauważył, ty nie dostała c***y, zrobilas test i teraz wielkie halo? Jezuuu prowo mega marne

Gość gość
No to wysraj tego dzieciaka i daj już spokój.

Gość gość
Ale was ktoś wkręca... Jest niby w Norwegii a pisze z polskimi znakami :D Bekę ma z was autorka :D