Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamilcia88

odchudzać się czy nie?

Polecane posty

Witam, Jestem osobą ``przy kości`` jak to mówią. Nie jestem chuda, ale też widziałam osoby grubsze ode mnie. Ogólnie nie czuje się źle we własny ciele. Jednak czasem słyszę głupie komentarze o mojej wadze. Wtedy dostaje doła. Cężko mi schudnąć, bo biorę hormony. A poza tym tak jak pisałam nie czuje się źle w swoim ciele. Jakieś rady?

Gość gość
Tutaj nie ma jasnowidzów;) co to znaczy "przy kości" 70 kg, czy 100, bo to jest zasadnicza różnica? Jeśli masz lekką nadwagę, nie trzeba specjalnej diety; wystarczy ruszyć tyłek i ograniczyć niektóre pokarmy, jeśli jesteś otyła to już poważna sprawa. Bo otyłość jest chorobą i prowadzi do wielu innych poważnych chorób a nawet przedwczesnej śmierci, więc sama musisz to przemyśleć. A otyłość zaczyna się od nadwagi, jeśli sobie odpuścisz;)

Gość Beavis and Butthead
jak sie "pogodzisz" czyli poddasz, a nie ma granicy przy ktorej sie waga nie zatrzyma to albo doznasz kalectwa albo bedziesz musiala rozcinac bandziora, zeby zutylizowac tluszcz. ja nienawidze samego siebie za slaba wole to jedyny + jest taki ze zatrzymalem wage i nie waze tyle co kiedys, lecz nadal stoje w miejscu bo brak motywacji. chcesz to zarzuc mailem czy gg, bo jestem w trakcie metamorfozy

Gość gośćmalikowa
U mnie Foreverslim zadziałał bardzo szybko.Szkoda że wcześniej nie zdecydowałam się na zakup tych tabletek,przynajmniej uniknęłam bym wcześniejszych rozczarowań.

Paradoksalnie, aby schudnąć, trzeba jeść! Warunkiem jest jednak odpowiedni dobór składników, regularność posiłków oraz ich rozkład w ciągu dnia, ale to pewnie już wiesz :). Więc może zamiast głodzenia się zadbaj bardziej o to co jesz. Pokochaj swoje ciało, to jest pierwszy i bardzo ważny punkt programu przemiany. Kupiłam swojej przyjaciółce w matrasie książkę "Odchudzanie według Pięciu Przemian. Pokochaj swoje ciało". Tez mówili, że jest przy kości i z tego właśnie powodu zaczeła się zastanawiać nad swoją przemianą. Odkąd przeczytała tą książę patrzy na siebie innym okiem. :)

Gość gość Irmina
Nie patrz na innych, tylko na siebie, jak ty się czujesz... Owszem,zdaję sobie sprawę, że otyłość może prowadzić do różnych chorób, ale nie na zasadzie, że mam 3 kg ponad miarę, to już grozi mi nie wiadomo co...Jeżeli twoja waga nie odbija się negatywnie na zdrowiu (nie jest przesadnie wysoka w stosunku że tak napiszę normy) i tobie z tym dobrze, to bądź jaka jesteś. Podam ci przykład dwóch koleżanek. Jedna miała 20 kg nadwagi, stosowała dietę, brała jakiś foreverslim, do tego ćwiczenia. Schudła 15, więc teoretycznie jeszcze u niej jest +5 kg, ale dobrze się z tym czuje i nie zamierza dalej nic robić. Druga, jakieś 5 lat temu po ciąży stwierdziła, że jest za gruba, zaczęły się głodówki przeplatane dietami, tabletki na przeczyszczenie, dostępne wtedy środki... Owszem schudła do wagi sprzed ciąży w niecałe dwa miesiące. Tyle, że nadal uważała,że jest za gruba... Trwało to prawie dwa lata, Nie pomagało nic, prośba czy groźba. Odejście męża z dzieckiem jako terapia szokowa (wyprowadził sie bodaj na 2 miesiące do rodziców). Zakończyło szpitalem, podciągnęli ja trochę, ale po wyjściu znów były diety... w końcu zakończyło to się zgonem. Tak więc odchudzanie nie jedno ma imię...

Gość lolusia282
Jeżeli ważysz długo to trzeba się odchudzać nie odkładaj tego bo ja tak robiłam nie słuchałam rodziny, narzeczonego ale w końcu coś mnie tknęło i zaczęłam coś ze sobą robić;) zamówiłam suplement Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl zaczęłam jeść regularnie i chodzić wieczorem na spacerki;) i tyle. schudłam 40kg w 5 miesięcy!

ja myślę, że warto, tylko trzeba to robić odpowiedzialnie i z głową. jesć zdrowo, ćwiczyc, wybierać naturalne sposoby, które pomogą schudnąć. ja np. wspieram swoją diete Piwniczanka, bo jest bogata w wapń, a ten wspomaga metabolizm. owoce raczej rano niż wieczorem, wiecej warzyw w diecie i jest ok :)