Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mówicie że żarcie z biedronki jest gorsze? patrzcie

Polecane posty

Gość gość

mówicie że żarcie z biedronki jest gorsze? patrzcie

Gość gość
Wczoraj miałam ochotę na barszczyk, chciałam kupić taki w proszku, tylko sie zalewa i można pić. Kupiłam dwa różne: jeden z biedronki za 99groszy Culineo drugi droższy Winiary (nie wiem teraz dokładnie za ile, chyba coś koło 1,60zł) masa netto po 60g więc to samo I teraz co najważniejsze, ten Culieno jest smaczniejszy! ale o ile smak jest kwestią gustu to spójrzmy na skład: Winiary: koncentrat soku buraka w proszku 15,4%, cukier, sól, maltodekstryna, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, ekstrakt drożdży, kwas (kwasek cytrynowy), suszony czosnek, aromaty, olej palmowy, majeranek, hydrolizat białka pszennego, przyprawy Culineo: koncentrat soku buraka w proszku 16% - już minimalnie więcej od Winiary, ale mało tego on ma drugi buraczany składnik! burak ćwikłowy w proszku 32,1%!!! (Winiary tego wcale nie ma), cukier, sól, maltodekstryna, ekstrakt drożdży, kwas cytrynowy, cebula suszona mielona, aromaty, pieprz czarny mielony, majeranek, ziele angielskie mielone, suszony czosnek, tłuszcz roślinny palmowy. x I podobno Winiary to dobra marka, a tańszy produkt z biedronki ma nie dość że więcej ekstraktu z buraka bo łącznie aż 48,1%! (winiary tylko 15,4%) to jeszcze ten Culineo ma więcej przypraw I co wy na to?

Gość gość
Lubię Biedre Kupuję tam bo mają dobre produkty

Gość gość
barszczyk robię z buraczków z warzywniaka wielka filozofia - obrać i pokroić buraka i zalać wrzątkiem i doprawić przyprawami do smaku przemysłowe jedzenie nie ma żadnej wartość odżywczej oprócz chemii

Gość gość
g****o mnie to obchodzi jak ty robisz barszczyk, już sie nie wymądrzajcie k***y domowe. Ja tylko chcę zwrócić uwagę na fakt, że produkt markowy Winiar, droższy produkt! jest gorszy jakościowo od tańszego produktu biedronkowego.

Gość gość
bo płaci się za marke bluza adidasa czy Nike za 200zł też wcale nie jest lepsza jakościowo od zwykłej 'no name' (bez markowej) za 60-80zł płaci się za markę/znaczek

Gość gość
bluza adidasa czy Nike za 200zł też wcale nie jest lepsza jakościowo od zwykłej 'no name' (bez markowej) za 60-80zł x to czemu kupujesz ciuchy w sieciówkach a nie w Lidlu, Biedronce albo na bazarze ? :D chodzisz w jeansach za 200 zl albo wiecej a mozesz kupic za 50 zł w Auchanie :D

Gość gość
studzia Ty to tylko o ruch/aniu

Gość OnlyDreams
do tej co sie chwali tym, ze sama barszcz gotuje - a to ciekawe.. bo barszcz a zupa z buraka to 2 rozne rzeczy.

Gość gość
gość dziś cokolwiek robisz, nie jest to barszczem :D barszcz się robi na zakwasie buraczanym:)

Gość gość
W jednym i drugim rakotworczy olej palmowy