Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężczyźni, dlaczego chodzicie z pięknościami, a o rękę prosicie te 'zwyklejsze'?

Polecane posty

Gość gość
wpis gość dziś to chyba ktoś sobie jakies jaj robi, następne posty z reklamą znaków zodiaku - tak samo dno :O

Gość gość
pojęcia archetypowe to też moze jaja – autonomiczne wzorce psychiczne w nieświadomości zbiorowej. Archetypy stanowią psychologiczny odpowiednik instynktów biologicznych. Odziedziczona po przodkach nieświadomość zbiorowa wyraża się w mitach, sztuce, religii a także doświadczeniach granicznych. Niewygodnie że mozna zdejmowac maski.. :-)

Gość gośćewunia
Ktoś wyjaśni logikę w tym że rzekomo piękna kobieta więcej kosztuje? Przecież to właśnie brzydkie muszą więcej kasy włożyć w to żeby wyglądać.

Gość gość
Najgorsi to są ludzie którzy są atrakcyjni i zdają sobie sprawę z siły tego "atutu"... oni zawsze to wykorzystują. Drugi najgorszy typ, to osoby w rzeczywistości przeciętne lub brzydkie, ale rodzice wmówili im że są piękne i wspaniałe, portale randkowe są pełne takich ludzi, same piękności i sami przystojniacy :P

Gość gość
Bo piękności nie będą chciały im prac zasranych majtek i podstawiac miche pod nos na zawołanie

Gość gość
zauważyłam przezabawną tendencję na tym temacie. 1. brzydkie są w związkach z powodu szantażu, gwałtu, posagu, ewentualnie są tępymi kurami domowymi, gotującymi i piorącymi gacie 2. piękne są ostoją wszelkich zalet intelektualnych, toteż gaci nie piorą 3. autorki komentarzy nienawistnych wobec 'zaobrączkowanych brzydkich' za pewne są pustymi pasztetami, ale za to z tipsami i platynką na głowie :D

Gość gość
Bo te piękności mają luzy na dole przez wielu chłopaków używane. A na żonę bierze się do konca zycia cnotę a nie szatę którą prawie każdy miał.

Gość gość
no cóż, ja nie jestem z pewnością pięknością, a cnotką tym bardziej ;) a świetnego narzeczonego mam. więc? jaką ideologię do tego dorobić?

Gość gość
23:56 a co taki gimnazjalista jak ty wie o małżeństwie?

Gość gość
ale jaka to jest BRZYDKA? na pewno nie chodzi o takie bardzo brzydkie jak ta z linku z filum Pedro Almvodara tylko ze faceci chętniej żenią się z PZRECIĘTNYMI niz z pięknymi

Gość gość
Nigdy nie miałem większych problemów z kobietami. Całe życie bez większych przerw jakieś. Były piękne. Ale muszę przyznać, że najtrudniej było mi zdobyć właśnie taką przeciętną. Coś w niej dostrzegłem intrygującego. I o ile zgodziła się szybko na randkę to poznać ją, odkryć ją głębiej jest wyzwaniem do dzisiaj. Te standardowo piękne nie godziły się tak szybko na randkę. Ale jeśli już to zazwyczaj spowiadały się szybko ze wszystkiego, całe wnętrze na talerzu. Jak by to nie było nic warte. A u niej to jest ta wartość. Co z tego, że chętnie ze mną poszła na kawę i kolejną itd kiedy ja nadal nic o niej nie wiedziałem. Tak chroniła niesamowicie swoje wnętrze. To jest coś. Zafascynowała mnie tym jak o to dba. Może była wcześniej więcej razy skrzywdzona. Po latach okazało się, że Ona taka jest i nikt nie jest w stanie jej skrzywdzić. Zna swoją wartość. To moja żona nigdzie drugiej takiej nie znajdę. Żadna jej nie podskoczy.

Gość gość
a ty na forum się jej podlizujesz:D czy masz jakiś inny cel tej opowieści

Gość gość
Chyba jakaś lekka paranojka cię bierze. Tyle co napisałem i nic więcej.

Gość gość
Mój kolega ożenił się z podobną i niestety jak sobie wypije z 4 piwa bardzo nieładnie mówi, że jest tylko dla korzyści. Wcześniej miał klasyczne laski, na które leciało wielu facetów. Sam jest podrywaczem, i chyba seksoholikiem. Oczywiście opisuję najgorszy przypadek męskiej d********* http://www-dimat.unipv.it/cinti/Files/ele1.jpg

Gość gość
Wcześniejsze posty to nie moje, jakby co. Pytam czy ta z foty to tzw przeciętna?

Gość gość
w temacie jak zwykle wiele pomieszane, błedne założoenie że brzydki i piękne, nie sposób tego ocenić jeżeli chodzi o małżeństwo to prędzej już atrakcyjne dla kogoś lub nie.. Dlaczego tak się dzieje? trzeba wyjść z założenia dlaczego ktoś się zakochuje i bierze ślub.. 2 podstawowe teorie: 1. ewolucji, że dojrzewa błedy zmuszają, czyli w temacie ewolucja zwiazku (przeciez nikt nie zakocha się w kimś, kto jest błędem ze wczesniejszego razu jezeli chodzi o te same cechy) i uczuć wypiera te "piękne" na rzecz przeciętnych.. (jak to sie dzieje nizej) 2. teoria o tym ze same uczucia wszystkim kierują, przeznaczenie itd w naszym kraju moze jakies max 30 % tak deklaruje tylko (np. dobrze brzmi), realnie kilka % wtedy w zakresie tego tematu, tym gorzej dla "pieknych" być moze owe "piekno" jest tylko narzuconym wytworem chorej kultury, ktory odpada z wiekiem i doświadczeniem facetów po tej 30ste (wczesnie malo realne); tzn. ze facet jest w stanie z niego zrezygnowac w pierwszej kolejności dla czegos innego czego wczeniej nie szukał www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2005/K_062_05.PDF jak widać na forum w owe piekno wierzą zarówno kobiety jak niektórzy łudzący się ze zgarna wszystko

Gość gość
to nie wybory , cebos nie kłamie

Gość gośćewunia
Przecież brudne gacie wrzuca się do pralki i naciska guzik niezależnie od urody, co wy za głupoty piszecie o tym że piękno drogo kosztuje. Wszystko to kwestia moralności i wartosci, a nie piękna. Mój były się czasem glupio zacieszał, że ma dziewczynę na którą się slinili wszyscy faceci na imprezie, z drugiej strony powiedział, że ostatnia rzecz jaką by mógł o mnie powiedzieć, to że naciągam na kasę i to była prawda, ale to kwestia sumienia a nie urody.

Gość gość
"Mój były" Jednak taka fajna nie jesteś to odszedł :P Piękne są do bzykania a nie do wspólnego życia!

Gość gośćewunia
Pudło. To ja odeszłam. Mężczyźni też bywają trefni, jakbys nie wiedział.

Gość gość
Tak sobie tłumacz naciągaczko! Lecisz na kasę aż przez monitor to czuć. Każdy to powie!

Gość gość
8:41 ależ ty nie za mądry.. Pewnie mniej niż 23 latka, zgadlam?

Gość gość nie brzydki
Jestem ładną kobietą mam dobrego kochanego męża. W kandydatach mogłam przebierać, wiem ile jestem warta i nie chodzi tylko o urodę, skończyłam dobre studia nie jakiś dziadowski marketing czy filozofię, mam dobra pracę jestem oczytana dobrze gotuję itd. Dbam o swojego mężusia i synka . Nigdy nie byłam dla nikogo laską do ,, pukania'' bo nigdy nie wchodziłam w takie relację dla mnie związek to przyjaźń. Jak mam gdzieś cosik do załatwienia i trafiam na faceta to na 100% będzie wszystko ok jak mam do czynienia z samotną i jeszcze do tego brzydką kobietą to nie zawsze ale często jest problem na dzień dobry ja z uśmiechem na ustach a babsko z miną jakby jej ktoś wielką krzywdę zrobił. A wydawało by się że brzydkie są miłe bo nie mają urody hmmm może i są ale w stosunku do facetów, nie mają wyjścia. Ja nie musiałam szukać faceta, przymilać się do każdego bo może ten mnie zechce, to o mnie zabiegano. Miło jest mieć urodę . Jakiś czas temu jadąc na ślub mój M przedstawił mnie swoim kolegom jest z nich zaniemówił dosłownie, zaciął się. Śmiać mi się chciało jak widziałam jak otwiera usta. 7 miesięcy temu urodziłam synka nie mam rozstępów, nadwagi sflaczałego brzucha. Faceci się za mną oglądają no ale pewnie mają brzydkie żony bo te ładne to takie złe kobiety...

Gość gość
gość nie brzydki dziś Po co kłamiesz? abo ładne albo porządne i miłe!

Gość gośćewunia
9:23/ale no ze jak to? Przecież piękne się nie usmiechaja i są chłodnymi księżniczkami, a te brzydkie są milutkie, dowartościowane , kochane , no i na pewno nie mają żadnych wad. Musisz kłamać ;-)

Gość gość
Oj, już nudny jesteś z tym prowokowaniem ładnych... Przypomniał mi się stary film, z taką aktorką grającą Angelikę. Michèle Mercier, to były kobiety... prawdziwe laski, a nie to co teraz nabotoksowane rury z napompowanymi warami jak ponton. ewunia i gość brzydki dobrze prawią.

Gość gośćewunia
No i zapomniałam, piękne przecież nie pracują, bo nie muszą :-P one nic nie muszą, tylko chodzą, pachną i opedzaja się od natretnych zalotników :-P