Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamm

praca ze środkami chemicznymi i farbami a brak wentylacji

Polecane posty

Gość pamm

Pracuję w firmie zajmującej się naprawą, czyszczeniem i renowacją obuwia. Jak wiadomo, środki czystości czy farby mają swój specyficzny, niezbyt przyjemny zapach. Nawet na opakowaniach często jest napisane, żeby używać w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Problem w tym, że naszą jedyną wentylacją jest... okno, jednak o obecnej porze roku jest to dość kłopotliwe. Czasami od tych wszystkich środków (farb, rozpuszczalników i innej chemii) aż kręci się w głowie, poza tym te unoszące się opary drapią/gryzą w gardło. Pytanie, co mogę zrobić? Czy w takiej sytuacji mogę liczyć na jakieś odszkodowanie, czy to dopiero jeżeli to faktycznie odbiłoby się na moim zdrowiu i potwierdziłby to lekarz?

Gość pamm
Halo??

Gość gość
możesz wypowiedzieć się na temat pracy na gowork

Gość gość
Człowieku, nie czekaj aż zaczną ci wypadać włosy, łamać paznokcie i kolor skóry zmieni się na owrzodziałe strupy. Zmień zakład albo pracę

Gość gość
W takiej branży wentylacja to podstawa. Doradź się u jakiś specjalistów, ze swojej strony mogę ci polecić www.spirowent.com.pl. montowali wentylacje w moim tartaku i jestem bardzo zadowolony.