Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowimieszkancyplanety

Imiona blizniakow mojej kuzynki

Polecane posty

Moja kuzynka i jej maz trzymi w sekrecie jakie imiona nadadza blizniakom. Dzis w nocy urodzili sie Anuka i Iwo. Na poczatku pomyslalam sobie o rany co za imiona ale z minuty na minute podobaja mi sie coraz bardziej :) fajny wybor :)

Nasza tracycyjna rodzina ich zlinczuje ze te imiona, bede ich bronic jak lwica :)

Gość gość
wiesz choć sama jestem tradycjonalistką w imionach to te które podałaś naprawdę mi się podobają super

Gość gość
Te imiona sa całkiem niezłe no i na pewno mało popularne. Masz racje nasłuchaja się sporo o ich wyborze :) aczkolwiek wybór fajny

Gość gość
Nie spotkałam nigdy osób o takich imionach. Sama jestem w ciaży i bardzo chciałabym dać córeczce Matylda ale nie odważe się bo cała rodzina jest przeciwko wiec będzie Lenka. Gratuluje im odwagi i podziwiam. Imiona sa ładne

Gość gość
w D***e bym miała rodzinę ja zawsze dawałam inaczej niż mi sugerowali szwagierka poważnie kazała mi dać dziecku na imię brayan Oscar alan lub natan bo moda a ja mam WŁADKA po dziadku i wuj :-p

Gość gość
Podoba Ci sie imię Matylda, to daj!Moja córka ma na imie Tamara,15 lat temu kiedy ja urodzilam ,byly dziwne komentarze,ale dzisiaj wiele osób sie zachwyca tym imieniem. Matylda jest piękne!

Gość gość
Nigdy nie dałabym dziecku udziwnionego imienia :P

Gość gość
Widze Anuke i Iwo w klasie Kubusiow, Lenek, Julek i Majek i aż miło że ktoś ma odwagę nadać takie oryginalne i ciekawe imiona. Nie mam nic przeciwko Kubusiowi Lence Mai i Julce bo sa to śliczne imiona ale fajnie widzieć odmiane :)

Jej! nie spodziewalam sie az tylu milych komentarzy. Moja kuzynka jest mi najblizsza osoba na swiecie i nie moge sie doczekac kiedy zobacze maluszki. Co do komentarzy to imie Matylda jest sliczne i mam nadzieje ze jeszcze zmienisz zdanie. A Władek to juz w ogole klasyka i bardzo dostojne imie :)

Gość gość
Fajne imiona. W sumie każde inne niż Kacper, Kuba, Antoś, Franek, Julia, Amelia, Olivia, Wiktoria i Maja jest fajne, bo za chwilę nie będzie żadnych innych prócz wyżej wymienionych :o Ja mam córkę Dąbrówkę, ma 7 lat i jest jedyna w szkole. W klasie z dziewczyn ma aż 4 Julie :o

Gość gość
Mi również podobają się te imiona, zwłaszcza Anuka.

Gość gość
Anuka to chłopiec czy dziewczynka? Mnie sie wybitnie nie podoba, Iwo może być.

Gość gość
Iwo ujdzie ale Anuka...masakra.

Gość gość
To sa chyba holenderskie imiona, a przynajmniej popularne w Holandii

Gość gość
Ja na zagraniczne imiona to te naprawde dobrze brzmia dla polskich dzieci. Mysle ze sie dobrze przyjma. Na pewno beda budzić zdziwienie

Gość gość
" trzymi" :P

Gość gość
A Anuka to chłopiec czy dziewczynka, bo nie bardzo wiadomo? Kojarzy się z Anulka (i może być tak przeinaczane), więc obstawiam, że dziewczynka. Nie podobają mi się imiona, z których nie da się na 100% odczytać płci dziecka. Iwo ok, domyślam się, że chłopiec.

Gość gość
Anuka to dziewczynka ma literke a na koncu a Iwo chlopczyk nie widze w tym nic skomplikowanego. ładne imiona

Gość gość
Moja sasiadka ma synka o imieniu Otto. Jest ślicznym i madrym chlopczykiem i dzieki temu lubie to imie :)

Mnie się najbardziej podobają proste imiona typu Tomasz, Michał czy Magdalena, ale fajnie, że ludzie mają odwagę nadać dziecku takie imię jak im się podoba. Przynajmniej jest różnorodnie. Ps. Matylda- ślicznie!!!

Gość gość
Anuka i Iwo to dosłownie: Ania i Jasio (zdrobnienia od Anna i Iwan, czyli Jan).

Gość gość
Do tego ta Anuka to dziwnie spolszczona przez USC Anouk (tak to zdrobnienie brzmi poprawnie). Tak samo Iwo to spolszczenie Ivo.

Gość gość
ja kiedys slyszalam wersje Anika (albo Annika- nie wiem jak sie pisze). Fajnie ze nie przejmuja sie gadaniem starych ciotek :) PS. Do tej pani od Matyldy- to naprawde sliczne imie, ja bym sie nie zastanawiala :)

Gość gość
To ja od Matyldy, u nas Lena juz ustalona i juz zaczelam sie przyzwyczajac ze nie bedzie Matyldy. Jestem osoba ktora zadko stawia na swoim i wychyla sie przed szereg dlatego podziwiam ludzi ktorzy nadaja imiona takie jak Iwo, Anuka czy Otto i niczym sie nie przejmuja

Gość gość
Lenek jest teraz tyle, że żygać się chce. Daj spokój. Matylda o wiele lepiej

Gość gość
Kobieto to Twoje dziecko! No i może trochę męża:) Bądź asertywna i nie słuchaj wszystkich dookoła, tylko swego głosu.

Gość gośćbrzuchwielki
Ja bede miala blizniaki dziewczynke i chlopca i nic nie moge wymyslic. Jak juz mam jedno imie to ciezko dopasowac drugie. Fajne te imiona Twojej kuzynki ale dla mnie zbyt ekstrawaganckie

Gość gość
Św. Iwo jest patronem prawników zastanawiałam się czy nazwać tak syna. Imię ładne,Anuka zresztą też.

Gość gość
Ja mam tak durne nazwisko po mezu (pochodzace od slowa kiełbasa) ze nawet nie mam co kombinowac z imionami bo wszystko brzmi groteskowo. Mamy juz Anne i syn bedzie Marek. Tylko tego typu imiona jakos sobie z tym nazwiskiem radza. Strasznie zaluje ze maz nie przyjal mojego nazwiska