Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda ,ze osoby wykształcone i inteligentne nie wchodza na pudelka ??

Polecane posty

Gość gość

podobno ludzie inteligentni i wykształceni jak lekarze i prawnicy nie wchodza na takie strony..

Gość gość
A co to pudełek

Gość gość
wykształceni może i wchodzą, dzisiaj każdy plebs może iść na studia np. prywatne, zaoczne albo durne kierunki na państwowych... inteligencja z wyksztalceniem nie ma wiele wspolnego

Gość gość
Inteligencja ma wiele wspólnego z wykształceniem ale nie jest jej wyznacznikiem :-)

Gość gość
no popatrz a ja ma mase kolegów na wsi ktorzy poszli na dzienne studia na POLITECHNICE i jakos nie sa zbyt ogarnięci i inteligentni:)oni notorycznie wchodza na strony typu PUDELEK,PODRYWACZE .PL ..ITD..

Gość gość
no bo to wieśniaki :) oni nie wywodzą się z wyższych warstw. ja z kolei znam wielu ludzi z Krakowa, Warszawy, którzy nie pokończyli studiów a mają super mózgi, są rozgarnięci życiowo, inteligentni, mają wiele pasji, wiele wiedzą o świecie,a to tego mają coś czego niestety nigdy od pługa oderwany mieć nie będzie - KLASY

Gość gość
Prawda, nie wchodze nigdy na takie strony, nawet na onet i inne portale "informacyjne", dla mnie to śmietnik dla mózgu

Gość gość
Ja jestem uznawana przez otoczenie za osobę inteligentną i wchodzę na pudelka :P Tak samo jak na kafeterię czy strony z obrazkami. Inteligencja to coś innego niż kij w dupsku i wieczne nadęcie "jestem ponad to". To forum to czasem nawet większy "śmietnik dla mózgu" niż pudelki :P Człowiek mniej inteligentny także może lubić różne zajęcia, i co - on nie ma prawa czytać poważnych artykułów np.? x Umiejętność myślenia nieschematycznego to też jest pewien przejaw inteligencji ;)

Gość gość
To na jakie strony wchodzisz inteligenta osobo?:):):)

Gość gość
co z tego ,że na onet nie wchodzisz a ni na pudelka.jesli wchodzisz ka kafeterie to jestes debilem:)

Gość gość
ty wyżej jestes uznawana za inteligentna przez otoczenie bo pewnie skonczylas medycyne lub prawo:):)zgadza sie????

Gość gość
Tak, ja nie wchodzę :P

Gość gość
"ty wyżej jestes uznawana za inteligentna przez otoczenie bo pewnie skonczylas medycyne lub prawousmiech.gifusmiech.gif zgadza sie???? " Nie zgadza się. I co teraz? Ba, nie mam żadnego tytułu zawodowego ;) Przemyśl co napisałam o schematach.

Gość gość
nie masz studiów??bez jaj:):)osoba inteligentna nie pozwoli sobie na to by w dzisiejszych czasach nie isc na studia.Kazdy je moze miec ,więc tymbardziej wstyd jak osoba mądra nie ma.Traktowana jest przez otoczenie jako ktos duzo gorszy .ktos kto nawet sie nie dostal na jakiekolwiek łatwe studia.

Gość gość
Na kafeterii jest duży przekrój, czasem można tu podyskutowac inteligentnie i na poziomie, ale trzeba dobrze poszukać

Gość gość
I to tylko pokazuje jak bardzo zaściankowe jest Twoje myślenie. "Idź na cokolwiek, bo tak robią mundrzy ludzie". Bym rzekła, że jest nawet odwrotnie. x Zresztą, akurat w mojej wypowiedzi nie ma absolutnie nic co by świadczyło o tym, że np. nie jestem w trakcie studiów. Jednak każdy widzi co chce ;) I przy okazji wyłazi szydło z worka. Więc żeby Ci było łatwiej zrozumieć: na pudla i kafeterię nie wchodzą "inteligentni w Twoim mniemaniu" ludzie.

Gość gość
Wchodzenie na pudelka i szufladkowanie ludzi pod kątem inteligencji należałoby zawęzić przede wszystkim do kobiet gdyż mężczyzn takie rzeczy nie interesują.Według mnie inteligentna kobieta może przeglądać pudelka gdyż może to bardziej świadczyć o zainteresowaniach danej osoby a nie inteligencji.

Gość gość
Dobrze, czy inteligentna osoba interesuje się plotkami na temat celebrytow? Moim zdaniem raczej nie.

Gość gość
Moim zdaniem może się interesować.Przeglądanie pudelka odniósłbym bardziej jako kwestie zainteresowań danego człowieka(w CV może sobie wpisać w zainteresowaniach).Pudelka przeglądają głównie kobiety a kobiety interesują plotki i życie gwiazd.Tak bym to jakoś postrzegał.Mężczyźni są inni pod tym względem(wolą przeglądać p****le czy CKM-y).

Gość gość
"Dobrze, czy inteligentna osoba interesuje się plotkami na temat celebrytow? Moim zdaniem raczej nie. " No i okej, Twoim zdaniem nie. Twoim zdaniem jedyne co tam można przeczytać to plotki i nic z tym nie da się zrobić, i spoko. Tak samo można mówić, że inteligentna osoba nie interesuje się modą, nie interesuje się manicure, nie interesuje się oglądaniem sportu, nie interesuje się gotowaniem itd. Ile osób tyle opinii o zainteresowaniach "inteligentnych". Jednak to wciąż jest wrzucaniem do jednego worka i trzymaniem się swoich schematów.

Gość gość
Nie, no dobra Mój facet był bardzo inteligentny, ale po pracy w domu zawsze czytał te informacyjne śmietniki. Nie rozumialam tej formy spedzania wolnego czasu. Trzeba dbac o higiene umyslu. I o cialo. O zdrowie psychiczne. A on się potem dziwil że jest wiecznie zestresowany i nie radzi sobie z emocjami. Nic dziwnego skoro po dniu pracy przed komputerem,dalej siedział przed komputerem i nasiakal informacjami z całego świata, wypadkami itd

Gość gość
" i nasiakal informacjami z całego świata, wypadkami itd " Oho, za moment wyjdzie, że tylko pusta masa interesuje się wydarzeniami na świecie :D

Gość gość
Bez przesady, ale tak prawdę mówiąc, co mi po informacjach że gdzieś tam w dalekiej Indonezji ktoś tam coś zrobił?

Gość gość
Mężczyźni są inni pod tym względem(wolą przeglądać p****le czy CKM-y). X Jestem facetem? :o

Gość gość
Uważam, że powyższe twierdzenie jest prawdą. Oczywiście większość ludzi subiektywnie określa się jako osoby inteligentne, zwolennicy pudelka również, dlatego też w temacie będą ciągle pojawiały się głosy sprzeciwu. Nasze zainteresowania bardzo często świadczą o naszej inteligencji. Naprawdę nie widzicie różnicy miedzy zainteresowaniem fizyką kwantowa a informacjami dotyczącymi koloru spódnicy nic nie znaczącej osoby? :D

Gość gość
A co w przypadku gdy ktoś interesuje się i fizyką kwantową i plotkiem? Jak rozumiem to wykracza poza Wasze zdolności pojmowania? :D Że jedna osoba może miec nawet kilkadziesiąt zainteresowań? Może wypiszcie od razu jakie zainteresowania i jakie sposoby spędzania wolnego czasu mają prawo wybierać inteligentni ludzie (to czy inteligentnego człowieka to w ogóle bedzie obchodzić to inna sprawa).

Gość gość
Do 10:56 A ty swoją fizyką kwantową interesujesz się 24h na dobę?

Gość gość
poznalam facet ktory ma takie zainteresowania: sztuka wspolczesna,narty ,samorozwój. co to mówi o tym facecie??

Gość gość
Dlatego od fizyki kwantowej będzie on mało inteligentny a tak naprawdę trudno powiedzieć :-)

Gość gość
ludzi na pewnym poziomie intelektualnym i mentalnym nie interesuje i nie powinno interesować to czym zajmują się serwisy typu pudelek,kozaczek,nocoty i inne głupoty. Tylko ludzie o prymitywnej mentalności lubią wgryzać się w informacje o tym jakiego koloru i kto nosi majtki,kto się z kim puszcza,kto i w jakiej kreacji gdzie się pojawił,kto był pijany albo kto popuścił w gacie itp zwłaszcza że większość osób,których te newsy dotyczą to ludzie znani z tego że są znani,utrzymankowie mediów,jakieś buraczki które gdzieś, coś, kiedyś nagrały,napisały albo gdzieś wystąpiły a robi się z nich na siłę chooy wie kogo.