Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przed chwilą byłam u lekarki po zwolnienie! zero empatii i chamskie docinki

Polecane posty

Gość gość
widzę,że na temacie jest choć jedna empatyczna osoba :) wczoraj i przedwczoraj kilka klientek zauwazylo mój stan, mowily ze wyglądam na zmęczoną lub chorą, a kiedyś była taka kolejka, że nie miałam czasu nosa wydmuchac, tez jedna pani zapytala czy podac chusteczke, że spokojnie ona poczeka, bo widzi jak innych to nie obchodzi, że ktoś może się źle czuć i tylko pędzą , a kierownicy też nic nie mają do zwolnien, wola mieć zdrowych pracowników, bo z chorych zadnego pożytku, mylic się na kasie, być niemiłym dla klientów?

Gość gość
Jeżeli się zle czujesz to idziesz i prosisz o kilka dni urlopu albo żeby tak grafik ułożyć aby była przerwa. Żaden lekarz nie da zwolnienia bo ty chcesz. Trzeba mieć badania, leczenie. A ty chcesz sobie odpocząć bez straty urlopu.

Gość gość
zadzwoniłam do pracy, ze dzisiaj mnie nie będzie, ale bez zwolnienia się nie obejdzie, chciałam wytrzymać do weekendu, ale nie wytrzymałam i dzisiaj słabo się czuję, przepraszam hejterzy!

Wg Ciebie hejterem jest każdy, kto pisze PRAWDĘ, dla Ciebie niekorzystną :(. x Ja nie dostałem od ortopedy zwolnienia na uszkodzony kręgosłup, choć ZABRONIŁ mi chodzić i siedzieć ponad godzinę dziennie. x Jak to ma się do Twojego zmęczenia ? x Jestem wściekły na SYSTEM ale nie wyzywam BEZPODSTAWNIE lekarzy, od pozbawionych empatii idiotów.

Gość gość
chyba się poloze, bo już nie mam sily z wami gadac, macie się za najmądrzejszych na swiecie, decydujecie kto ma prawo chorować, kto nie? czyli lepiej jak ktoś w piątek wieczor nażlopie się wódki, w sobote i niedziele będzie wymiotować BO WTEDY JEST CHORY ,może nie isc do pracy w niedziele, poniedziałek, ale jak ja prowadze zdrowy tryb życia, cieplo się ubieram, dbam o to by dobrze się czuć i nagle czuję się ŹLE to jestem ZDROWA dziękuje uzdrowiciele kochani zycze wam abyście przezyli jeden dzień w pracy fizycznej, gdy bolą was miesnie, kosci, macie dreszcze i boli was głowa ;) powodzenia. p.s w grafiku mam dużo dni wolnego, ale później, a źle się czuję teraz, to co miałam zrobić??!

Gość gość
Tak cię potraktowała, bo nie ma konkurencji. U nas było to samo. Zobaczyła, że jestem znajomą osoby, z którą była w konflikcie, więc po początkowym badaniu poprosiła mnie o wyjście na korytarz, bo uzupełni dane i zadzwoni gdzieś tam i tak trzymała mnie tam 30 minut. Myślałam, że wejdę i trzasnę w ryja, bo wiedziałam, że robi to celowo na złość. A teraz ma konkurencję i ludziom w dupę włazi, żeby tylko nie odeszli.

Gość gość
misio1 akurat ciebie kojarze, zawsze masz zdanie odmienne od oczekiwanego bo chcesz tym wzbudzić atencje wokół swojej nudnej osoby,ale trolowanie mnie nie rusza

A po co mam coś pisać, gdy w pełni zgadzam się z czyimś zdaniem ? ? ? x Odzywam się wtedy, gdy coś mnie razi albo mogę coś sensownego doradzić. x Gdy ktoś w takim temacie sensownie pisze, to przyznaję mu rację :).

W mojej przychodni jest kilkunastu lekarzy i jakoś żaden pacjentom z powodu konkurencji nigdzie nie włazi FANTASTKO :P. x >>>p.s w grafiku mam dużo dni wolnego, ale później, a źle się czuję teraz, to co miałam zrobić??!<<< x Zadzwonić do szefa i wyjaśnić sytuację. Nikomu nie jest potrzebny niesprawny pracownik. W miarę możliwości zmieni Ci dni. Najwyżej będzie na Ciebie zła koleżanka, którą za Ciebie ściągnie.

Gość gość
dzień w pracy fizycznej, gdy bolą was miesnie, kosci, macie dreszcze i boli was głowa powodzenia. p.s w grafiku mam dużo dni wolnego, ale później, a źle się czuję teraz, to co miałam zrobić??! X A powiedziałaś jej że masz dreszcze? Czy zazadalas zwolnienia tylko? Badała Cię?

Gość gość
15:45 a to prywatna lekarka? a do kogos wyżej - z gorączką bym nie szła do lekarza, wolałabym stracić pracę, zdrowie jest jedno, poza tym ja nie muszę pracować, już o tym pisałam, pracuję, bo lubię, a nie dla kasy :)

Gość gość
zbadala, powiedziałam uczciwie, ze nie boli mnie gardlo, nie sprawdzałam temperatury, nie wiem czy wspomniałam jej o dreszczach, bo po tym jak mnie zjechała już czułam się jak podejrzana :/ a miałam na sobie dwa swetry, no ale pewnie to nie dlatego,że mi zimno tylko dlatego, bo nie chce mi się pracować :D

Jak Ty z głupią gorączką, nie chcesz ruszyć d_py do lekarza, to więcej pytań nie mam :P. x Ja pojechałem po pracy na pogotowie, gdy kaszel przewrócił mnie dosłownie i kilka razy omdlałem. Na pogotowiu straciłem przytomność. Miałem podobno ponad 40 stopni. Dostałem wtedy L4, ale z tą gorączką sam wracałem do domu :(.

Gość gość
jak sie jest nierobem, to później tak wychodzi

Gość gość
w zasadzie to miałam plan zapytać ją o to co mogę zrobić żeby nie bolały mnie kości, ale widząc jej podejście, nie widziałam już sensu... jutro pójdę do kogoś poważnego i dopytam pozdrawiam miłych i frustratów również

Gość gość
Autorko, należysz do pokolenia ZERO, więc masz taka potrzebę biadolenia i użalania się nad sobą, a innym nóż w plecy. Ciekawe, kiedy wylądujesz na Dworcu Centralnym, bo tam mieszkają ci zmęczeni pracą. L4 nie zawsze się dostanie.

>>>a miałam na sobie dwa swetry, no ale pewnie to nie dlatego,że mi zimno tylko dlatego, bo nie chce mi się pracować<<< x Swetry to noszą panie w biurze, a ludzie robiący fizycznie noszą polary. Sweter nie chroni Cię przed wiatrem itp. x Coś kręcisz.

Gość gość
Widocznie nie uznała ze jesteś chora i tyle. Skoro masz takich dobrych szefow to poproś o zmianę grafiku, tak bys mogła odpocząć

Gość gość
Swetry to noszą panie w biurze, a ludzie robiący fizycznie noszą polary. Sweter nie chroni Cię przed wiatrem itp. X Yyyy? Od kiedy sweter nie chroni przed wiatrem? Wełniany sweter jest najlepszy na zimno.

Gość gość
Swetry to noszą panie w biurze, a ludzie robiący fizycznie noszą polary. Sweter nie chroni Cię przed wiatrem itp. X Yyyy? Od kiedy sweter nie chroni przed wiatrem? Wełniany sweter jest najlepszy na zimno.

haha xD U mnie tez nigdy nie chorowałam. Jak czulam sie zmecozna to nie szlam na spotakania/praktyki/prace jeden dzien a na nastepnym zapierdzielalam za wszystkie osoby w grupie i tez byly docinki, ze sie zwalniam zeby bibać, a nie ze chora bylam czy cos :D Teraz wszystko niestety trzeba miec na papierze i to od razu, a prawda taka, ze jak jestem faktcznie chora i MUSZE isc do lekarza po leki i zwolnienie to wiecej sie w kolejce wymecze niz gdybym przespala te 2-3 dni w domuw lozku z ciepla herbata

>>>Yyyy? Od kiedy sweter nie chroni przed wiatrem? Wełniany sweter jest najlepszy na zimno.<<< x Od zawsze. Popatrz na niego pod światło, to zobaczysz dziurki, przez które wiatr dociera do skóry. x Dlatego zakładasz kurtkę, wychodząc z domu. x Człowiek pracujący fizycznie ma do czynienia z przeciągami i sweter nic mu nie daje. Wiem z własnego doświadczenia.

Gość gość
Misio1 jest jedyna trzezwo myslaca osoba na forum. Reszta pisze jakby byla z innej planety albo odmozdzona.

tu się grubo mylisz. Odpocząć trzeba i każdy odpowiedzialny lekarz na hasło pacjenta "jestem przemęczony" wystawi choćby 3dniowe zwolnienie. Nie masz zielonego pojęcia jak opłakane w skutkach może być zignorowanie przemęczenia i harowanie jak wół dalej.(tu gość, nie autorka). x ja pierdolę, ale wydelikacony naród. i jak tu rządzić k'o'r'w'inem za cztery lata?:O autorko, jak bolą Cię mięśnie i kości to zrób badanie krwi, nie pamiętam, ale jest taka rubryczka jak stany zapalne m.in. to do wykrywania reumatyzmu, ale nie tylko. ten temat to prowo, jak Boga kocham. po zwolnienie się chodzi jak miałabyś kogoś czymś zarazić, albo brak zwolnienia miałby spowodować POWAŻNE pogroszenie stanu zdrowia. zmień pracę na taką z wolnymi weekendami, aktywnie odpocznij (nie jak zwykle leżąc przed tv oglądając głupoty w tvn i wpiertalając czipsy) a będzie Ci dane/

Gość gość
Jak się kupuje sweter z poliestru...

Gość gość
Ja tylko przypominam wielce obloznie chorej,że lekarz nie jest bogiem i nie kieruje się swoimi zasadami. Przemęczenie nie jest choroba,a zwolnienia przez nas wystawiane samochody kontrolowane przez ubezpieczyciela. Chyba kazdy miał do czynienia z chorym,ktory na zwolnieniu zasuwal w domu lub dodatkowej pracy.

>>>Jak się kupuje sweter z poliestru...<<< x Mam swetry wydziergane jeszcze przez śp. babcię :). Chętnie zakładam je pracując w domu przy kompie. x Pracowałem w przeciągach i nic oprócz polaru, nie gwarantowało ochrony przed przewianiem. Zapewne z tego powodu, bluzy robocze są teraz w 100% wykonywane z tego materiału :).

Gość gość
misio1 to nie jest dyskusja o wyższości polaru nad swetrem, ale powiem Ci, ze ja mam 2 swetry, które są tak ciepłe, że nie da się w nich zmarznąć, jeden jest bardzo nieprzyjemny, szorstki z wełny prawdziwej, drugi ma milszy material, ma dziurki,bo to dzianina, ale jsst bardzo ciepł

Gość gość
Czesciowo tez o tej modzie na ciążowa chorobę: p