Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przekonajcie mnie do istnienia Boga

Polecane posty

Gość gość
ale to jest proste, czysta matematyka zadnej filozofii jezeli ludzie niezalenie od tego czy wierzyli i w co ukladali kalendarze, a precyzyjnie modyfiowali kalendarz natualny do własnej mitologii stworzonej przez siebie na pewno az ustalono obecny kalendarz greogorianski, to jak to sie dzieje że zachodzą dziwne zwiazki pomiedzy datami, wydarzeniami - przykład ciągu fibonacciego i uwaga te zwiazki (zdarzeń) czysto matematyczne z tego ciągu istnieją nawet w różnych kalendarzach stworzonych przez ludzi wierzących oraz niewierzących.. czyli coś (ale co?) jest pomimo różnych postaw ludzi, twierdzenie z rachunku prawdopodobieństwa, a zwłaszcza z tzw. zdarzenia nawet losowego niezależnego

Gość gośćRydzyk
Do jeoo ja piernicze czy ludzie to wszystko sobie wymyslili? Z czego wyciagneli wnioski i wszystkie te wzory? A jak wyciagneli wzory z danych "rzeczy" to skad te dane rzeczy wyciagnely sie? Nie moge pojac nauki bo jest tak ograniczona a my myslimy ze jestesmy uczonymi! Nie tedy droga- Boga nie doscigniesz! Wszystko co jest tu i we wszechswiecie jest dzielem Boga i nawet to ze podwazacie jego istnienie tez jest Jego dzielem bo dzieki temu wie kto wypiera sie Go mimo ze dostal dar jakim jest nauczanie,umysl i inteligencja.Bye,Bye :D

Gość jeoo
logika istnieje A wiec istnieje B czyli istnieja C i D a nie istnieje *. skoro nie istnieje * to abcd wynika z *. potrafisz dojsc do wyjsciowej? widocznie zakladasz bledna a od ciagu jest antyteza. bledna jest prawdziwosc 1 a wyjsciowa 10 prawdziwosc falszu wyjatku. no to jaki masz induktor? * to kwantyfikator. i co ma do tego Cos? A czemu nie Bogowie? tautologia. a bog falsz logiczny.

Gość jeoo
sory bog to twoj kumpel rydzyk? przekaz mu zeby mnie szanowali ze wzgledu wlasnie na poglady

Gość gośćLogika
Istnieje kopacz,istnieje tusk a wiec istnieje petru-logika. Miller nie istnieje a wiec pojawia sie tu kwantowosc zandberga czyli odwrocona osmoza-logika.Wzor k1+t1=p1 a wiec przyjmujac p1 jako niewidzialna reke k1+t1 mozna wywnioskowac ze p1=k1+t1 logika?

Gość gość
niezgodze się bo chodzi o co innego, raczej w tym stylu pl.wikipedia.org/wiki/Zmienne_zale%C5%BCna_i_niezale%C5%BCna + gośćRydzyk wczoraj jezeli samotny człowiek na pełnym morzu jednak moze znaleźć właściwe stałe gwiazdy i wrócić do domu, to jednak da się :-)

Gość gość
logika jezeli są pewne zmienne ktorych nie da sie zmiennic, są stałe jak liczby naturalne, cząstki elementarne, dni i lata przestępne , to twoje rownanie nie uwzglednia wszystkich mozliwości i warunkow

Gość gośćRydzyk
Jeoo.Wlasnie szanuje twoje poglady i dlatego dal ci dar do niezaleznego myslenia oraz wszystko co cie otacza. Wszystko co posiadasz to posiadasz bo On tak chce. W kazdej chwili mozesz wszystko stracic,w ulamku sekundy bo On tak zechce ale nie dla tego by patrzec sie jak cierpisz a dlatego bys sie przebudzil.

Gość gość
jezeli zatem ciemni lud pierwotny nie znajacy żadnych liczb i wierzeń przyjął pewne zdarzenia (np. oparte na mitologii), a potem światli ludzie majacy wątpliwości co do tej wiary i powyższą wiedze, mają takie same wnioski to chyba o czymś to moze świadczyń :-)

Gość jeoo
a jak ty wnioskujesz koniunkcja ze k i t to p wiec p to k i t p to k i t wiec x to t i y wiec t i k to p wiec t to p i k wiec p to i k i t. podciagnij zmienne do danej (akurat stalej) i wychodzi ci rowna - otrzymana i masz model logiczny tautologii. mowi sie zmiennie jak choragiewka a jest to staly wiatr.

Gość gośćLogika
Logicznie rzecz ujmujac to czy dwojac sie czy trojac i tak zdechniemy i wrzuca nas w ziemie,zakopia a inni jeszcze za to sie napija :D kurefskie zycie robaka

Gość jeoo
no to obudz mnie tylko tak zeby nie istnial taka laska zrob to sam

Gość gość
Te,naukofcy wiec obliczcie ile cza kasy dodrukowac by zylo sie lepiej hihi

Gość gość
Te,naukofcy wiec obliczcie ile cza kasy dodrukowac by zylo sie lepiej hihi

Gość gośćTemplariusz
Wydaje mi sie ze potrzeba jest wielka na powrot krzyzowcow!

Gość gość
mowi sie zmiennie jak choragiewka a jest to staly wiatr. NIE, jezeli wiesz kiedy jest stały wiatr i gdzie są stałe gwiazdy, to wiesz jak uniknąć zmiennych jeżeli n+k=p i m+n=o a m może wynosić np. 2, tak samo jak k może być 2 to p może być 4 zatem nie mając pojęcia że oprócz n+k jest także m+n, pośrednio mamy na to dowód..

Gość gość
to tak jak deszyfracja, jeżeli znajdziesz że chociaż jeden znak się powtarza to możesz odczytać chociaż część kodu jeżeli w pewnych równaniach powtarzają się liczby naturalne to min. mozna sie nimi kierować a nie logicznymi twierdzeniami że 0=0, bo to nie ma sensu, jezeli nic nie zmienia, to nic nie wnosi

Gość jeoo
sory jak to i to jest 2 to jest to po prostu 2 i czy wiem czy nie wiem ze 4 to nie 2 to chyba ... zabraklo ci wniosku a wniosek jest ze 4 i 2 i cos daje albo 4 albo 2 albo cos - 6. co maja gwiazdy do zmiennosci?

Gość jeoo
jesli przyjme ze 0=0 a 1=1 to dojde ze 0+1=1+0 a to juz zlamanie szyfru a nie naturalna. naturalne jest 0?

Gość gość
jeżeli masz dwa kody 1 to mitologia z góry fałszywa, ale odnosząca się do pewnych zdarzeń i drugi kod nr 2 to nauka potwierdzona obiektywnie i znajdziesz "taką liczbę naturalną" w jednym i drugim, to macie swój dowód..:-) co może być taką "liczbą naturalną" np. dni/rok przestępny, sposób liczenia w obu kodach i odnoszenie do zdarzeń

Gość gość
0+1=1+0 to inaczej TYLKO "zapisane" 1=1 a 0=0

Gość gość
albo jeszcze inaczej: jeżeli ludzie ślepi rozpoznają np. dotykiem cyfrę 1 i ludzi widzący też to znaczy że cyfra 1 istnieje niezależnie czy ktoś jest ślepy czy nie

Gość jeoo
sory ale naturalne sa homologiczne wiec to nie prawda ani nie dowod ale co najwyzej zalozenie no geniuszu zapis a masz bity? chcesz pogadac?

Gość gość
niektorych by nie przekonało, nawet jakby przyjecieli kosmici i też posługiwali sie liczbami naturalnymi bo wtedy by bylo że ziemianie to też kosmici to tak jak przed odkryciem Ameryki przez Kolumba tez byly wyborazenia o mieszkajacych tam istotach, tyle ze posługiwały sie podobnym kalendarzem..

Gość jeoo
to oznacza ze liczba 1 ma wartosc stala obiektywna tak a jaki ma zwiazek wartosciowanie z rzeczywistymi - a nie naturalnymi?

Gość jeoo
jw. , zalozenia paralogiczne

Gość gość
do autorki: ok ale najpierw ty mnie przekonaj do swojego istnienia

Gość JaPogadamgość
Bog istnieje! Napietnowac nie wierzacych! W grzechu i rozpuscie zyja i bezczeszcza wszelkie dobro!

Gość jeoo
the same sprzecznosc zaniechania i falszu

Gość gość
bo ja widze tylko pojawiające sie posty pod pseudonimem gość. teoretycznie i zgodnie z tym co wiem o internecie moge prrzyjąc, że te posty same sie generują przy pomocy jakiegoś programu może nawet przypadkowo. i teraz jaki jest udowadnianie istnienia boga komus kto wg mojej teorii nie istnieje? a jest to teoria uprawniona bo nigdy cie na oczy nie widziałem. gdybym nie miał pojęcia czym jest internet w życiu by mi nie przyszło do głowy, że ktoś je tworzy na bieżąco. co najwyżej wydedukowałbym, że oszalałem