Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przekonajcie mnie do istnienia Boga

Polecane posty

Gość gość sylwia
Postaram Cie przekonać..ale decyzja należy tylko do Ciebie.Wiara to nie przymus.Kiedyś kładłam się spać z ogromnym problemem i zmartwieniem..przed snem postanowiłam odmówić koronkę do Bożego Miłosierdzia.Ze łzami w oczach modliłam się długo i żarliwie Nie wiem nawet kiedy zasnęłam.Nad ranem kiedy świtało..wschodzące słońce zbudziło mnie.Instynktownie spojrzałam na wprost,gdzie znajdowało się trzytajlowe okno ..tzn..były trzy dzielone szyby.Nie uwierzycie co zobaczyłam.Pamiętam że moj wzrok na jednym z prawej strony skrzdle zatrzymał dziwny szkic.Zaczęłam się temu przyglądać i nagle dotarło do mnie że widzę głowę Chrystusa w koronie cierniowej.Momentalnie z moich oczu popłynęły łzy wzruszenia których nie byłam w stanie opanować.Wiem że to nie był sen.Chrystus wysłuchał moich prozb i dał mi znak na soją obecność w moim życiu.Nigdy tego nie zapomnę .Teraz znów płaczę ze wzruszenia. Wierz lub nie ale zapewniam Cię że to sczera prawda bo ja tego doświadczyłam.CzujęJego obecność.Wierzę.Przepraszam za błędy.

Gość gość
dobrze, ale przeciez chodzi chyba o to zeby nie widziec a uwierzyc..

Gość gość
Najpełniej przedstawił to Kant, który dokonał przełomowego odkrycia w refleksji nad poznaniem ludzkim. Wskazał, iż jest odwrotnie niż przyjmowała tradycja. Rozum wręcz wyprzedza doświadczenie, stawiając pytania i skłaniając przyrodę, aby na nie odpowiedziała. "Zwraca się on do przyrody, aby od niej być pouczonym, wszakże nie jako uczeń, lecz jako sędzia, który ma prawo zmuszać świadków, aby mu odpowiadali na jego pytania".

Gość gość
Bóg istnieje. Je/zus jest naszym przewodnikiem przez życie. Pomyśl jak wyglądałby świat gdyby wszyscy przestrzegali 10 przykazań. Byłby idealnym miejscem. Bóg pragnie dla nas samego dobra to tylko my mu się sprzeciwiamy i odtrącamy kochające nas Serce.

Gość gość
moze tak jak tutaj: Kayah - Jeśli Bóg istnieje.. www.youtube.com/watch?v=Xhzt9ruRZnk i co ?

Gość gość
bóg to wymysł człowieka

Gość gość
Bóg to narzędzie władzy bogatych nad ubogimi

Gość gość
Marks : bóg to opium ludu Lenin: bóg to wódka biednych

Gość gość
jeszcze moze napisz Pactofonikę: Jesteś "b"ogiem i jeszcze dodaj mefisto: .... zaufaj mi :-(

Gość gość sylwia
23.53.Ja wiewrzę od malenkiego..i zawsze czułam Jego obecnosć.Tamtego poranka Chrystus chciał mi jedynie pokazać że mam nie płakać bo On ze mną jest zawsze i wszędzie.

Gość gośćsylwia
Dodam że to nie było chwilowe widzenie.Przyglądałam się tej twarzy i tym cierniom..włosom-obraz jak odbity wprost z Całunu Turynskiego -nim dotarło do mnie na co patrzę ..a dodam ze patrzyłam naprawdę długo jakby z niedowierzania..to w tym momencie podobizna zaczęła powoli i delikatnie znikać..jak mgła.Wtedy rozpłakałam się ze szczęscia

Gość gość
i co na to księża, kościół itd? na pewno Ci UWIERZYLI?

Gość gośćUwierzAbedzieCiDane
Widzialem Jezusa,probowalem i probuje dalej sobie to wytlumaczyc dlaczego to mi sie ukazal.Bylo to w dniu gdzie przezylem smierc kliniczna. Niechcial mnie po swojej stronie chyba,nie chcial bo przezylem,ale wiem co widzialem i co czulem gdy to sie stalo. Niestety szczegolowo nieopisze bo nie wszystko dokladnie pamietam,a to co pamietam zostawiam sobie w sercu i duszy.

Gość gość
dlaczego Ty? co to zmieniło dało w Twoim życiu? czy zmieniłaś życie innych?dałaś coś z tego innym? czy to mam jakiś sens? podzieliłaś się tym sensownie z innymi

Gość gość
Usłyszałem głos jak spałem, który dochodził z mojego wnętrza. Był to głos spokojny, pogodny i piękny. Powiedział mi 'Modlcie się i proście a dostaniecie wszystko czego chcecie'.

Gość gość
Nowoczesna prosze nie zasmiecac watku swa proznoscia i nie polecac lajdactwa.

Gość gość
dla nowoczesnej bogiem jest lol Petru :-)

Gość gość
a może cząstki najjanśniejsze i te ciemne są w każdym z ludzi, a nie tylko jednym tworze (przynajmniej dostępne na tej ziemi)

Gość gość
Autorze,dlaczego uważasz że jesteś wart tego abym poświęcała swój czas i energię na przekonywanie Ciebie do istnienia Boga,skoro mogę je spożytkować na rozmowę z bliskimi np. ? :)

Gość gość
masz swój dowód: www.celebritytypes.com/blog/wp-content/uploads/2012/12/kant_spinoza.png

Gość gość
A po co ma cie ktos przekonywac ?

Gość gość
ma przedstawić przekonujące argumenty, a nie kadzidła

Gość gość
zainteresuj sie nauką, zobacz, jak jest skonstruowana materia. zainteresuj sie kosmosem, zobacz, jak skonstruowany jest wszechświat. to wszystko jest zbyt zgrane, żeby mogło być dziełem przypadku. od tego zacznij, nie od głupot. a jak masz problem, to znajdź dowody na nieistnienie Boga. tylko poważne, a nie te bzdury o wypadkach i holokaustach.

Gość dowodNieistnieniaBoga
śmierć

Gość gość
Ne można do tego przekonać,przekonywać,namawiać....to trzeba samemu czuć,po prostu wierzyć,każde narzucanie wiary w coś czego nie można dostrzec gołym okiem jest hipokryzją :( Ja wierzę pomimo wszystkiemu,bo chcę wierzyć,że jest tam Siłą sprawcza, a nie dlatego że tak mnie rodzice wychowali.

Gość goscX
Twin Flame jest świadectwem Siły Wyższej - istnienia Boga.

Gość gośćXXY
to by znaczylo ze bog jest twoim ego a blizniak twoim popedem seksualnym. goscX jestes po prostu niedojrzaly. paranoicy

Gość gość
przejrzyj sobie krótkie filmy na Youtubie , gdzie ci co przeżyli śmierć kliniczną ( a przez lekarzy odratowani ) dają świadectwo tego co widzieli w zaświatach i w niebie.