Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 5 miesiecy czy dobrze robie

Polecane posty

Gość gość

Hej chcialam zapytac czy to jak karmie mala jest ok. Za pare dni konczy 5 miesiecy. Karmienie u nas wyglada tak: 4-5 180 ml Nan 1 8-9 180 ml Nan lub kaszka mleczno ryzowa 12-13 zupka Marchewka, Dynia, Ziemniak + herbatka 14-15 jablko / deserek lub sok 16-17 180 ml Nan 20 180 ml Nan lub kaszka jesli nie dostala w ciagu dnia 24 180 ml Nan lub tyle samo mm zageszczonego kleikiem jezeli nie dostala kaszki o 20. Niestety wychodzi mi 5 posilkow mlecznych. Do tego obiad i deser. To chyba za duzo. Moze gdy mala budzi sie o tej 4-5 podawac wode lub starac sie uspic? Czy w jednym dniu moze dostac i kaszke i zageszczone mleko?

Gość gość
A moze zamiast mleka lub kaszki ok 9 podawac jablko lub sok a od obiadu tylko o 15-16 mleko lub kaszke? Dajecie owoce / sok przed obiadem?

Gość gość
Moze napiszecie jak to u was wyglada lub wygladalo w tym wieku po wprowadzeniu zupki, kaszki i owocow?

Gość gość
Syn ma 5,5 miesiąca i dopiero kilka dni temu wyeliminowałam piąty posiłek mleczny i teraz mamy tak: 6- mleko z 2 lyzeczkami kaszki ryzowej (ok 180) 9- jakieś owoce 11- ok 180 mleko 14 obiad 17- mleko 160, potem pije jeszcze sok 21- 230 mleko z 2 lyzeczkami kaszy ryzowej

Gość gość
Zazdroszcze ze Twoje dziecko przesypia od 21-6... narazie nie wyobrazam sobie zeby tak bylo. Byl czas ze kladlismy ja ok 21-21-30 i przesypiala maksymalnie do 2-3. Teraz kapiemy wczesniej ale zaczelam karmic jeszcze ok polnocy bo inaczej i tak budzil sie maks o 1...

Gość gość
W sumie mój od początku nie wstawał jakoś często w nocy, a tak ładnie śpi odkąd zaczęłam mu dodawać kaszy do ostatniego mleka, wlasciwe to spi nawet dłużej bo o tej 6 to butelka, nowa pielucha, pogada 10 min i śpi do 8 przy deszczowej pogodzie nawet do 9. Ty sie nie stresuj, dziecko samo w końcu wyeliminuje sobie nocne karmienie

Gość gość
Dziecko 7 miesięcy. 13-14 zupka warzywno mięsno zbozowa. Reszta tylko mleko. Czasem deserek ale nie codziennie. Karmie piersią. Kaszek.nie zamierzam uzywac.

Gość gość
Biorac pod uwage ze moja je 20, 24,4-5 to zastanawiam sie czy budzi sie na jedzenie. Karmilam piersia i mam wrazenie ze potrafila wtedy dluzej pospac. Moze lepiej by bylo podac kaszke z butelki kolo tej 20 i zobaczyc ile na tym pospi i moze karmienie nastepne byloby kolo 3 i potem rano kolo tej 8-9... Zastanawiam sie jeszcze czy jak wychodzi 5 porcji mleka to czy nie zmniejszyc tych porcji...

Gość gość
w tym wieku dziecko powinno wypijać około 800 ml mleka jeżeli je inne posiłki

Gość gość
Jezeli wedlug schematu ma jesc 4 razy posilek mleczny i raz zupke to deser czy owoc jest szostym posilkiem czy to niepelny posilek i traktowac tylko jako dodatek?

Gość gość
ja traktuję owoce raczej jako dodatek

Gość gość
Podajecie kaszke na noc dzieciom butelka czy lyzeczka?