Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak napisac pismo do poborcy skarbowego zeby mi powiedzial czego on odemnie chce

Polecane posty

Gość gość

bo byl u mnie w domu gdy mnie nie bylo,zostawil wizytowke ale nie wiem z jakiego tytulu mnie nachodzi,mozliwe ze to jakis stary mandat ale nie jestem pewna,chcialabym dostac ta informacje od niego na pismie ,nie wiem jak napisac takie zapytanie,ktos z was wie?

Gość gość
nie bede dzwonic,wole napisac pismo i w odpowiedzi miec wszystko ladnie napisane,ale nie moge znalezc wzoru na necie.

Zadzwonić można, ale wszystkiego przez telefon nie powiedzą. x Będzie musiała stawić się w US. x Wątpię, by odpowiedzieli na piśmie. Poborca jest władzą wykonawczą i chyba nie ma takiego obowiązku.

Gość gość
maja taki obowiazek tzn musza jakos odpowiedziec na pismo,nie moge sie teraz stawic,nie mam mozliwosc.

Poborca ma obowiązek odpowiedzieć, tylko w wypadku bezpodstawnej egzekucji, a Ty nawet nie masz pojęcia: o co zapytać. x Równie dobrze możesz oczekiwać na odpowiedź: jakiego wzrostu kobiety go kręcą :P. x Jeżeli przyszedł poborca, tzn. że zapewne realizuje egzekucję komorniczą zaległych podatków, mandatów itp. x Jeżeli nie zapłacisz mu gotówką lub na konto US, to wejdą Ci na pensję/konto i będziesz miała większe koszta egzekucji.

Gość gość
tak,wiem o tym,ale pytalam o to jak napisac takie pismo z zapytaniem o co chodzi,wie ktos czy nie?

Napisanie do US pisma o treści: "czego chcecie" :D, jest BEZ SENSU. x W najlepszym wypadku odpowiedzą Ci, że wyjaśnienia Ci UDZIELI OSOBIŚCIE poborca. Tak to niestety działa.

Gość gość
a telefonicznie udziela podobno takich informacji,wiec dziwne ze mi na pismo nie odpowiedza normalnie hmmm.

Telefonicznie też nie powie Ci wszystkiego. Nie ma prawa tego zrobić.