Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość smutna

Tarczyca i operacja

Polecane posty

Gość gość smutna

Witam za 2 m-ce mam operacje tarczycy bardzo się boję, nie wiem jak się do niej przygotować, co wziąść do szpitala? Ogólne szukam porad i wsparcia :(

Gość gość smutna
Pomoże ktoś?

Gość gość
Jesteś jeszcze?

Witam.NIestety ja Ci nie pomoge..ale moge napisac zeJa tez jestem teraz w takiej samej sytuacji jak Ty i tez postanowilam poszukac wlasnie tutaj informacji poniewaz w domu nie mam z kim o tym porozmawiac..i trafilam tu na fajna osobe:) ktora sporo mi na ten temat powiedziala..

Gość gość smutna
To daj mi namiary albo napisz co się dowiedzialas

Tez mialam wiele obaw zwiazanych z operacja..jednak z tego co sie dowiedzialam tak naprawde to nic strasznego.. Podaja srodek nasenny dozylnie zasypia sie nie wiadomo kiedy co do czasu operacji to jest raczej bardziej indywidualne bo np ktos ma s]usowany jeden plat ktos cala tarczyce czasami do tego dochodza jeszcze wezly chlonne to wtedy wiadomo taki zabieg trwa dluzej po wybudzeniu moze byc zimno krecic sie w glowie czy mozna wymiotowac to tyle. Z tego co wiem wraca sie dosc szybko do zdrowia a o braku tarczycy przypomina tylko codzienne branie hormonu na czczo. Blizny po czasie staja sie ponoc nie widoczne. A jaki powod jest zabiegu??

Wiadomo strach nadal jest ale po rozmowie z jedna z Pan nieco sie uspokoilam..Wiem tez ze nie jestem sama z tym problemem wiele osob choruje na tarczyce i wiele osob ma przeprowadzane zabiegi.. Mysle ze u mnie ten strach tez jest dlatego poniewaz jeszcze nie mialm wykonywanego zabiegu pod narkoza

Gość gość smutna
Cała tarczyca do usunięcia z powodu woli guzowatych które rosną i dużo guzów. Niebo je się blizny tylko przed im po operacji czy dam radę

Mi wyszla pdejzana grupa z biopsji dlatego bede operowana. Bylo napisane: metaplazja oksyfilna. Dasz rade musisz ja tez sie boje ale staram sie wmawiac ze musze sie tego pozbyc musze byc zdrowa bo mam malutkie dziecko..Ty tez musiz zaczac takm m yslec chociaz wiem ze nie jest to proste czasmi jest ciezko sie na czyms skupic.

Gość gość
Narkoza jest fajna,dużo lepiej wspominam operację tarczycy niż poród.Nie ma się czego bać.

Dowiedzialam sie aby do szpitala wziac tylko najbardziej potrzebne rzeczy. Przybory toaletowe tabletki do ssania na gardlo poniewaz po intubacji boli gardlo jak przy anginie pizame z kieszeniami. Kieszenie sa potrzebne na pojemniczek pod ktory jest dren podlaczony aby splywala tam krew i rozne plyny, klapki i wiadomo wszystkie nie zbedne wyniki badan o ktorych lekarz napewno poinformowal. A gdzie bedzie wykonywany zabieg??

Gość gość smutna
Nic jeszcze nie mówił w Lublinie będzie zabieg też mam małe dziecko a drugie 5 lat. A szlafrok nie może być z kieszeniami czy musi być piżama? A ty dokładnie kiedy masz operację?

Gość gość Iwa
Zajrzyj na post który założyła Nikola 987.Piszemy tam o operacji. Jestem po i coś mogę podpowiedzieć, podzielić się wrażeniami. Pozdrawiam.

Gość gość Iwa
Szlafrok odpada, bo po operacji przebiora Cię w Twoją pizame a nie szlafrok.

Gość gość smutna
Daj mi linka bo znaleźć nie mogę

Gość gość
f.kafeteria.pl/temat/f2/operacja -tarczycy.pl

Ja jeszcze dokladnie nie wiem za tydz Profesor wyznaczy mi date.. W Proszowicach (tam bede operowana) bywa roznie np moja mama na wyciecie guzow z piersi czekala tylko 3 dni..

Gość gość smutna
Nikola ile ty czekasz na operacje ja ok 2 m-ce ze względu ze miałam cc i musi minąć w sumie 6 m-cy od jednej do drugiej operacji bo gdyby nie to to już w grudniu bym miala. Ty masz już termin bo na mam

Gość gość smutna
Nie mogę wejść na ten temat o operacji a może i lepiej nie będę czytać

Gość gość smutna
Znalazłam w wolnej chwili poczytam

Odpisalam na wiadomosc u siebie na profilu. Ja termin operacji poznam we wt lub sr. Z jednej strony chcialabym przed sw miec to za soba a z drugiej po chociaz wiadomo im szybciej tym lepiej..