Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamaposn

Czy którąś z was po porodzie

Polecane posty

Gość mlodamamaposn

bolała kość ogonowa? Jestem prawie trzy tygodnie po porodzie. Byłam nacinana ale jeśli chodzi o krocze to szybko przestało mnie boleć bo już po kilku dniach. Jednak cały czas boli mnie kość ogonowa. cO prawda już trochę mniej niż na początku ale jednak tak zupełnie ,,normalnie" usiąść nie mogę, czasem boli też jak wstaje z łóżka itd. Kiedy ten ból może ustąpić?

Gość gość
A może to tak naprawdę nie kość ogonowa lecz hemoroidy?

Gość mlodamamaposn
No nie wiem...Kojarzyłam ten ból tylko z kością ogonową bo boli tak jakbym np upadła na tyłek :D Nigdy nie miałam problemów z hemoroidami a jeśli to hemoroidy to czy to minie samo? :/

Gość gść
Hej! Rodziłam w styczniu i też skarżyłam się na tę dolegliwość. Położna tłumaczyła mi, że ból jest spowodowany wracaniem na swoje miejsce kości, która nienaturalnie odgina się podczas porodu. Cóż. Córka ma 10 miesięcy, a kość nadal boli. Na szczęście tylko wtedy, gdy nieostrożnie usiądzie czy źle ułożę do snu. Nie jest to uciążliwe, ale mimo wszystko nie mija. Pozdrawiam!

Gość gość
Takie objawy jak ból kości ogonowej czy nietrzymanie moczu itp...to wina złego odebrania porodu przez położne! !!! Ja mam męża ZAWSZE PRZY KAŻDYM BADANIU CIPKI I WSPIERAL PORODY !!!!!!!

Gość gość
Mialam to samo ale po cc i mi lekarz powiedzial ze to jest zwiazane z obkurczaniem macicy i powinno przejsc po połogu

Gość gość
Ja taki ból miałam po pierwszym porodzie. Minęło ostatecznie po ok roku, poważnie. Pocieszeniem jest to, że minął całkowicie i bezpowrotnie. Po drugim porodzie nic nie bolało choć się tego strasznie obawiałam. Musisz przeczekać autorko, w końcu ból minie :-)

Gość mlodamamaposn
Czyli na razie pozostaje mi tylko czekać :/ chociaż wydaje mi się, że ten ból od porodu mimo wszystko troszkę się zmniejszył wiec moze po jakimś czasie rzeczywiście zniknie całkiem... Mam taką nadzieje. Będę na kontrolnej wizycie u lekarza to najwyżej się zapytam go co i jak. Dzieki za odp :)