Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy potrzebne jest skierowanie do okulisty dziecięcego?

Polecane posty

Gość gość

Czy do dziecięcego okulisty potrzebne jest skierowanie? Wiem, że od niedawna potrzebne jest do okulisty dla dorosłego, stąd moja niepewność i pytanie.

Gość gość
Tak. A ile dziecko ma lat ?

Gość gość
Niestety potrzebne. Bylo potrzebne mnawet wtedy jsk dorosli jeszcze nie musieli miec. Wiem bo dostsla corks od pediatry

Gość gość
U nas kolejka na 7 miesięcy. Śmiech na sali

Gość gość
Jeśli na NFZ to tak. Jeśli prywatnie - to nie :)

Gość gość
Tu autorka. Syn 4 lata. Zapisałam internetowo - za półtora tygodnia! (Warszawa, na nfz), ale do tego czasu muszę zdobyć skierowanie. Dziękuję dziewczyny.

Gość gość
ale co to za problem zdobyć skierowanie? idziesz do rodzinnego i masz

Niestety ale do NFZ trzeba mieć skierowanie. U mnie by dostać się do okulisty trzeba wstać w kolejce od .... 4 rano :o Bo niestety są limity,a przyjmują 2 razy w tygodniu. Dlatego też chodzę prywatnie .

Gość gość
Problem jest jak masz nawiedzonego rodzinnego a tacy bywaja. I nie zawsze mozna go ot tak zmienic.

Gość gość
ja na szczęście nie mam takie problemu, wręcz przeciwnie, jak potrzebowałam skierowanie dla niemowlaka do ortopedy, czy neurologa, to dzwoniłam i lekarz zostawiał mi je w recepcji, chyba mam szczęście, dlatego trochę to dola mnie dziwne co piszą niektóre mamy

Gość gość
Tu autorka. Problem z rodzinnym raczej żaden - zapisałam się na czwartek, a na przyszły do okulisty (internetowo przez ZOZ system). Ale dobrze, że napisałyście o skierowaniu, bo system zapisał mnie do specjalisty bez problemu i komunikatu, więc poszlibyśmy za tydzień i byłyby nici. Dzięki.

Gość gość
Tu autorka znów. Ja też jakoś mocno nie narzekam na dostanie się do lekarzy, ale z neurologiem mieliśmy już problem (bardzo odległe terminy). A tak do internisty to zazwyczaj na za dzień-dwa można się dostać, a z nagłym przypadkiem raczej też przyjmą od ręki. Nie próbowałam, ale widziałam innych.

Gość gość
Prawdę mówiąc do jeśli ma już was przyjmować okulista dziecięcy, to 100 razy lepiej będzie, jeśli zrobi to prywatnie. Serio. U nas jest fajna placówka: www.kidsclinic.pl - czyli KidsClinic. Odkryliśmy ją w Kaliszu dopiero wtedy, kiedy pomagał nam nasz dietetyk dziecięcy. Naprawdę z czystym serduchem mogę polecić ich jako ekspertów w swojej branży, bo na bank wiedzą co robią.

Gość gość
Z czystym seruchem polecasz bo placa ci za to. Wcale nie widac ze to nahalna reklama ;D