Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra siostra siostra

siostra najpierw mi pomogła a teraz grozi, pomóżcie mi

Polecane posty

Nigdy ją o nic nie poprosiłam. W tamtych czasach trzymałyśmy się razem. Rozmawiałam z nią, mówiłam o swoich problemach i ona sama wychodziła z inicjatywą. Ale nie robiłam tego po to aby jej naciągać, nie miałam z kim o tym porozmawiać, zmarł mi w tym czasie mąż. nigdy nie powiedziała, że mam je to oddać bo wtedy nie korzystałabym z jej pomocy. Ona np mówiła, że zrobi mi przelew, żebym zapłacila to czy tamto a ja mówiłam, że nie bo nigdy nie będę w stanie oddać jej za to wszystko a ona mimo to robiła te przelewy.

Gość gość
I teraz wartaloby wysluchać siostry. Bo może okazałoby się, że autorka faktycznie prosiła o pożyczke. Medal ma zawsze 2 strony.

Gość gość
a na co jest chora córka?

Gość gość
No to sytuacja jest prosta. Czym ty się przejmujesz? Powiedz jej otwarcie, że nie masz tych pieniędzy. Przypomnij, że o nic jej nie prosiłaś i robiła to sama od siebie. Prawnie nie jest Ci w stanie nic zrobić. Bez nakazu sądu nie naśle na Ciebie komornika a wątpię, żeby poszła z tą sprawą do sądu a nawet jeśli to jasne jest, że przegra. Darowizna to nie to samo co pożyczka i zdecydowanie trudniej jest uzyskać jej zwrot. Co do lądowania na "wycieraczce", to niby jak ona to chce osiągnąć? Siłą Ciebie z domu nie wykopie.

Witajcie. A więc są nowe fakty. Otóż byłam dzisiaj u swojego brata. Zaraz po tej awanturze siostra nie omieszkała go odwiedzić i poskarżyć się - oczywiście to mnie obsmarowała, o swoich groźbach już nie wspomniała. Siostra uważa, że należy jej się pomoc skoro ona kiedyś pomogła bo 3 lata temu została zwolniona z pracy i od tamtej pory nielegalnie sprząta u ludzi w domu i w ten sposób zarabia, chwaląc się, że wyciąga w ten sposób 2000zł miesięcznie i to jej się bardziej opłaca. Z jeden strony wykrzykuje, że nie ma za co żyć a z drugiej zarabia więcej ode mnie i jeszcze ma pretensje. Ponadto odrzuca każdą propozycję pracy z Urzędu PRacy bo: nie będzie pracowała w Biedronce, bo tu za mało płacą, a tu jej coś innego nie pasuje i tak od 3 lat. Nie ma wykształcenia, nie ma żadnych konkretnych umiejętności a jeszcze wybrzydza. Mieszka z facetem, który też pracuje. A ja jestem sama i muszę wszystko utrzymać i ona twierdzi, że mam lepiej od niej. Ktoś pytał o moją córkę: ma raka szyjki macicy.

Gość gość
Ile twoja corka ma lat ze jest chora na raka szyjki? Skad ta choroba u niej?

Córka ma 25 lat. Najczęściej rak szyjki macicy powstaje z wirusa hpv ale u niej to wykluczyli. Lekarze na pytanie skąd się to wzięło rozkładają ręce i mówią "po prostu się zrobiło". Pomagam jej jak mogę w leczeniu, wszystko prywatnie bo wiem, że kiedyś będzie chciała być matką, chcę ją ratować.

Gość gość
Usunęli szyjke? Tak, to nie tylko bierze sie z hpv, zycze zdrowia corce, wiem co to rak szyjki, trzeba bardzo tego pilnowac

Gość gość
Z tym nie ma żartów, jest pod opieka szpitala onkologicznego? Bo jesli prywatny bedzie tylko wycinal zmiany co chwile to bedzie miala problemy.

A z czego to się jeszcze bierze? Może ktoś wie więcej, przeżył to? Jest pod dobrą opieką, na nfz chcieli zrobić kolposkopię a później wszystko wyciąć, teraz ma lekarza, który nie chce jej okaleczać. Jest poprawa ale leczenie wciąż trwa.

Gość gość
Kolposkopia jest bardzo wazna bo widac tam wszystkie zmiany , trzeba koniecznie je usunac. A miala Cin ? Bo Cin wywoluje tylko hpv , czy miala odrazu komórki rakowe? Kolposkopia to podstawa

Gość gość
Od kolposkopii zaczyna sie dokładne badania, bez tego sie nie obejdzie. Najpierw musiala miec cytologie i gdy wynik zly to odrazu kolposkopia. Dziwne ze nie poszla zrobic tego badania tylko prywatnie sie leczy

Gość gość
siostra siostra siostra wczoraj Powiem Wam, że jestem załamana już nie z powodu tej kwoty ale jej zachowania. W rodzinie takie rzeczy? Takie fałszerstwo? Zawsze trzymałyśmy się razem a ona teraz wbija mi nuż w plecy. Teraz będę bała się cokolwiek od kogoś wziąć bo jeszcze mi wypomni. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx o jakim fałszerstwie mówisz? Co siostra sfałszowała? siostra w trudnej dla Ciebie sytuacji pomogła Ci, trzeba oddać to co nie Twoje, choćby i ratalnie.

Gość gość
No właśnie, to fałszerstwo jest ważne, jakie fałszerstwo zrobiła Twoja siostra? Za fałszerstwo możesz podać ją do sądu. Na fałszerstwie możesz ugrać wiele, ale jakie to było fałszerstwo?co sfałszowała?

Gość gość
Udowodnij fałszerstwo, rekompensatę materialną możesz dostać

Gość gość
a co tam, za pomoc w trudnej sytuacji trzeba zwrócić pieniądze, nie wiedziałaś o tym? Za fałszerstwo pociągnęłabym siostrę przed sąd. Co sfałszowała?? umowę, kwotę pożyczki?

Gość gość
Fałszerstwo? Chodzilo jej chyba o fałsz siostry, ze jest fałszywa a nie o zadne fałszerstwo . Ona zle napisala a wy zle odebraliscie. Autorko skoro teraz siostra jest w biedzie to musisz sie zrewanzowac. Cos tu smierdzi w twoich wypowiedziach

Gość gość
To może weź kredyt lub pożyczkę gdzie rozłożą Ci kwotę na małe raty. Spłacisz ja od razu i będziesz miała spokój. Ja brałam w firmie help-finanse. Pierwsza pożyczka jest za darmo, bez prowizji może warto skorzystać.. Wejdź na stronę: help-finanse.pl A na przyszłość uważaj z siostrą.. Pozdrawiam.