Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny jak nauczyc 5 miesieczne niemowle samodzielnej zabawy

Polecane posty

Gość gość

Byc moze to moja wina bo przez ostatnie 2 miesiace wkolko wywijalam grzechotkami i dziecko teraz kladzione na maxie edukacyjnej po ok 3 minutach zaczyna marudzic i wkoncu przechodzi do ostrego placzu. Jak tylko podejde i cos tam powyglupiam sie to sie usmiecha i cieszy. Odejde na 2 kroki i marudy. Jak to zmienic?

Gość gość
Helo?

Gość gość
Zmieni się, jak będzie samo siedziało, a po roku, jak zacznie chodzić, to już będzie luzik.

Gość gość
No to niezle bo do samodzielnego siedzenia widze jeszcze kawal czasu.

Gość gość
Mam ten sam problem, mala ma 4 miesiace i tydzien. O dziwo dzis jak ja dalam do bujaczka to gapila w telewizor z 20 minut, lecial sylwester i tweety:)

Gość gość
A maty edukacyjne? Masz cos takiego? Moj za chwile na tym wyje.

Gość gość
Dlatego bez sensu jest takie parcie na wieczne stymulowanie dziecka i właśnie wymachiwanie grzechotkami od urodzenia. Dziecko stymuluje się i rozwija w naturalnym środowisku bez tego całego cyrku. Dopóki jest samo czymś zainteresowane to nie trzeba mu przeszkadzać. Mam również córkę 5- miesięczną i za matą też nie przepada. Raczej kładę ją na kocu, a z boku kosz z zabawkami i ona sobie tam buszuje. Trochę też ignoruję marudzenie, interweniuję jak się rozkręci na maksa. W ramach zabawy daję tez chrupki do raczki albo kubek niekapek z wodą - jest to zajęcie na dłuższą chwilę.

Gość gość
4- miesięczne dziecko gapiące się w tv 20 min? no bardzo mądrze, autorko zacznij z dzieckiem leżeć na macie, niech ma wybór w zabawkach, a Ty stopniowo się usuwaj tak, aż w końcu sam zacznie na niej przebywać, na pewno będzie potrzeba do tego sporo cierpliwości, ale w końcu się nauczy

Gość gość
To nie ja pisalam o telewizorze. Moje dziecko zaczyna histerie za kazdym razem gdy zostaje niejako zmotywowane do chwili samodzielnej zabawy a moje przebywanie z nim na macie od tygodni skonczylo sie tym ze zanosi sie placzem jak zostaje na niej sam. Rece mi opadaja.

Gość gość
chodzi o to, że masz się wycofywać stopniowo z tej maty, a uwaga o tv była do osoby, która o tym pisała, chyba logiczne

Gość gość
Może matę zamień na koc i różne zabawki albo łóżeczko. Moja też nie chce leżeć na macie. Za to w łóżeczku potrafi poleżeć około 30 minut i patrzeć na karuzelę, bawić się pieluchą. Moja mała ma 3,5 miesiąca. Pomału zaczyna też chwytać różne zabawki.

Gość gość
No w lozeczku tez waciagamy z pol godziny przy karuzelce. A maty edukacyjne ma 3 z tysiacami roznych zabawek i zero zainteresowania.

Gość gość
Widocznie nie lubi, to po co zmuszać i próbować uczyć.