Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Połóg a alkohol

Polecane posty

Gość gość

Czy kilka dni po porodzie mogę wypić powiedzmy 2 piwa?

Gość gość
a co juz cie trzesie juz nie mozesz wytrzymac ?

Gość gość
Haha tak jestem alkoholiczką i po porodzie wracam do uzależnienia :)

Gość gość
Nie wiem jak można pić alkohol mając noworodka.

Gość kamikaze11
Odzywają się baby które muszą siedzieć 24h na dobę z dzieckiem przy cycku i mężów do pomocy nie mają taka prawda

Gość gość
Nie pytam się co o tym sądzicie tylko czy nie zaszkodzę zdrowiu no ale na tym forum same mamuśki nie pijące i wysysające ostatnią kroplę mleka z cycka ze łzami w oczach.... :)

Gość gość
autorko a urodziłaś już? Powiem Ci że cały czas planowałam sobie że jak urodzę to wypiję sobie lampkę wina. Urodziłam i o winie zapomniałam. Jakoś mi się odechciało pić procenty w połogu gdy dupsko nacięte i nie możesz wygodnie siedzieć krwawisz i masz nawał pokarmu. U mnie mija własnie 2 tydzień połogu. Czuję się już znacznie lepiej ale o winku dalej nie myślę. Mały o ile na początku był mega śpiochem to teraz stał się żarłokiem i wiecznie domaga się jeść.

Gość gość
Tak urodziłam.Nie karmię.nie mam pokarmu nawet i akurat koleżanka ma urodziny za kilka dni więc w końcu gdzieś z mężem wyjdziemy a wiadomo że chociaż bez jednego piwka się nie obejdzie.

Gość gość
Nie sądzę aby coś ci się stało w sensie zdrowotnym. Pytanie tylko czy karmisz piersią. To by zmieniło postaci rzeczy, bo alkohol przenika do pokarmu. A nie chciałabyś chyba podać tego dziecku? !

Gość gość
to jak nie kamisz to raczej nie ma przeciwskazań. Miłej imprezy życzę :D

Gość gość
Uwielbiam to stwierdzenie mam, które podają dziecku MM "nie karmię, bo nie miałam pokarmu". Pokarm pojawia się pod wpływem ssania dziecka. Jak się nie przystawia często malucha, to laktacja się nie rozwija. Ja tydzień walczyłam o pokarm, zanim pojawiło się go więcej. Na początku dziecku wystarczy na jedno karmienie dosłownie parę kropelek. Też z początku pokarmu nie miałam, dziecko przystawiałam dosłownie co chwilę na kilka łyków i po tygodniu laktacja tak się rozbujała, że miałam tyle pokarmu, że jeszcze bym drugie wykarmiła. Nie dokarmiałam i nie dokarmiam mm. x x x Wracając do tematu. Nie powinnaś pić w połogu. Alkohol rozrzedza krew. Zrób jak chcesz. Ja nie rozumiem stwierdzenia, że bez piwka się nie obejdzie. Zmusi Cię ktoś? Zawsze można odmówić. A jak towarzystwo natrętne i wmusza, to zostań na ten dzień kierowcą.

Gość gość
Wystarczy pare kropel bo to tzw siara to jeszcze nie mleko. Takiej siary 3krople to jak 20ml mleka serio. Ja dlugo mialam siare i nie dokarmialam ani w szpitalu ani w domu. A mleko puscilo mi sie dopiero w domu po 2 dniach.

Gość gość
Połóg to wydalanie odchodów połogowych po RANIE którą masz w brzuchu - w miejdcu gdzie było przyczepione łożysko do macicy i to się goi. Dodatkowo krocze lub rana po cięciu + obkurczanie macicy. Pytasz czy w takim stanie miżna pic? A kto ci zabroni? Ale jezeli zapytasz czy to jest zdrowe to.odp. brzmi: NIE. NIE JEST TO ZDROWE.

Gość gość
Możesz:) Ja urodziłam w czwartek, w piątek wyszłam, a we wtorek z mężem wieczorem piłam piwko ogladając film:) Nie karmiłam piersią oczywiście.

Gość gość
menel/juz z c**y zlalo deko i juz walic chcaice jedne zulice/majac malucha//brak slow na piwku sie nie skonczy

Gość gość
a co majac dziecko ma sie ban na alkohol do 18 roku zycia dziecka? a moze dozywotni?

Gość gość
Alkohol w połogu jest odradzany, tak samo jak zresztą w czasie każdej rekonwalescencji. Jak ktoś słusznie wspomniał, rozrzedza krew. Nie mówiąc już o tym że niepoważne jest dla mnie wyjście obojga rodziców noworodka i picie przez nich oboje alkoholu. Nawet jeśli ten noworodek będzie pod opieką dziadków czy cioci aż do rana. A towarzystwo widzę macie super skoro na imprezie piwko obowiązkowe, bo inaczej głupio będzie...

Gość gość
mi lekarz powiedzial, ze moge sie napic wina lub koniaku, bo rozrzedza krew, a ja mam zabyt gesta. Takze to zalezy. Nalezy spytac lekarza.

Gość gość
Gościu 00:19 - serio lekarz tak Ci doradził w połogu, kiedy jeszcze krwawiłaś? Kilka dni po porodzie? I jaki lekarz stwierdza "gęstą krew"?

Gość gość
Die Nacht wczoraj Możesz. To łagodzi stany zapalne. xxxx Hahaha... no doktorek się odezwał mądry, ja pitole :/

Gość gość
Moze taki ktory wie z probleme gestej krwi borykam sie od lat i bralam zastrzyki na rozrzedzenie krwi

Gość gość
Taak jedno piwo wam rozrzedzi krew :D Możesz spokojnie. Jestem pielęgniarka, żeby nie bylo..

Gość gość
Jak ktoś ma noworodka i pije z mężem alkohol to kto zajmuje się dzieckiem? To się kwalifikuje do zgłoszenia policji. Dziecko kruche, malutkie, nie wiadomo jeszcze czy zdrowe, a rodzice pijani.

Gość gość
Po pierwsze po 2 piwach nikt nie jest pijany, po drugie nigdzie nie jest powiedziane, że mąż autorki też będzie pił, po trzecie dziecko najprawdopodobniej będzie pod opieka innej osoby.

Gość gość
Ha mamy to szczęście że babcia jest na emeryturze i się zajmie dzieckiem.W życiu bym się nie upiła zajmując dzieckiem to chyba oczywiste.Tak jestem alkoholiczką bo ponad rok nie piłam jak się staraliśmy o dziecko a później w ciąży :) Koleżanka do której idę ma małego synka i ani jej ani mi się nie należy posiedzieć przy piwku i pogadać bo jesteśmy matkami a matki nic nie mogą. A no i fakt mam pokarm ale nie karmię bo nie mam ochoty a pani która to napisała wie co to pco i jakie mam problemy hormonalne i inne zdrowotne :)