Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jest bardziej ikobiece: talia i biodra czy duży biust?

Polecane posty

Gość gość

wiadomo że najbardziej kobieca będzie kobieta która obie te cechy posiada, ale życie czasem różnie się układa, dlatego pytam która z tych cech jest bardziej kobieca: * wyraźna talia z szerokimi biodrami ale z małym biustem * mała talia i wąskimi biodrami ale dużym biustem

Gość gość
Żadna z tych propozycji, bo nie ma zachowanych proporcji. Nie ma nic gorszego niż wielka dupa i mały biust. Albo odwrotnie cycki duże, a d**y nie ma.

Gość gość
Dokładnie, nie wielkość poszczególnych części ciała się liczy, tylko proporcje... jeśli są zachowane, to taka kobieta będzie atrakcyjna w oczach mężczyzn.

Gość gość
tak, wiem o tym, jednak nie zawsze jest tak że można mieć wszystko, dlatego takie pytanie, jaka cecha jest według was najbardziej kobieca

Gość gość
Talia i biodra. Różnica idealna miedzy nimi to około 30 cm. Udowodniono, że to jedna z cech ,ktora czyni kobiety najbardziej atrakcyjne, zreszta wygooglujcie sobie

Gość gość
Oczywiście, że talia i biodra.

Gość gość
duże cycki :D

Gość gość
Bzdury. Mam waska talie, szczupłe biodra i bardzo i duży biust.Jeszcze nie spotkałam mężczyzny,któremu by się moja figura nie podobała.

Gość bioderka1234
ja jestem twoim przeciwieństwem, biust mały, wyraźna talia i biodra, wystający tyłek, szczupłe nogi i uda, żaden jeszcze nie narzekał, wszyscy kochali moją figurę

Gość gość
ja chyba jestem proporcjonalna mam 87-62-91, jednak biodra są większe

Gość gość
"Budowa ciała, zwłaszcza stosunek obwodu talii do obwodu bioder, wiąże się z identyfikacją płci i postrzeganą atrakcyjnością, ale częścią procesu oceny jest też stwierdzenie, czy obserwowany osobnik zachowuje się spójnie z naszymi kulturowymi definicjami urody i męskości/kobiecości — wyjaśnia Johnson. Do badań psychologicznych zatrudniono aż 700 osób. Wzięły one udział w 5 eksperymentach. W 3 z nich wykorzystywano animacje poruszających się ludzi. Atrakcyjność kobiet wzrastała o ok. 50%, kiedy chodziły, kołysząc biodrami. W przypadku panów odnotowywano ponad 50-proc. skok atrakcyjności, gdy poruszali się z wypiętą ku przodowi piersią. Zrozumienie zasad oceny atrakcyjności interpersonalnej to klucz do ewolucji naszego gatunku. Trzeba jednak pamiętać, że różne kultury odmiennie postrzegają idealne piękno. Dla ludzi Zachodu w przypadku kobiet seksowny jest kształt klepsydry z niższym stosunkiem obwodu talii do bioder (w latach 90. ustalono, że optymalnie powinien on wynosić 0,7). Inni cenią sobie bardziej oznaczającą superpłodność większą różnicę centymetrów." http://kopalniawiedzy.pl/seksapil-ruch-ksztalty-ciala-Louis-G-Tassinary-Kerri-Johnson,2646

Gość gość
A stosunek bioder do talii 0,7 to około 30 cm różnicy, w Afryce np powinna to byc jeszze wieksza roznica wg tego artykułu Oczywiście, wszysttko sie liczy , wg mnie piękna, symetryczna twarz i właśnie kobieca, szczupla sylwetka sa najwazniejsze

Gość gość
Ja mam biust C i chciaz stac by mnie na to bylo nawet nie chce go powiekszać, nie podobaja mi sie takie wielkie cycki jak u krowy za przeproszeniem bo potem obwisają itd, ja mam średniej wielkości, ale są jędrne, maja łądny kształt, ja jestem zadowolna :)

Gość gość
Ale napewno są panowie co lubia bardzo duze biusty, ale generalnie mysle, ze jesli biust jest ładny i nie bardzo mały to każdemu facetowi się spodoba :) Może mikroskopijne biusty w rozmiarze A nie są sexy, ale już B-D idealne

Gość gość
A ja uwielbiam u kobiet wąską talię i szerokie biodra. Piersi są nieistotne.

Gość gość
to zależy jeszcze jakie te B-D bo kobieta majaca 60B jest praktycznie plaska, a majaca 60D wygląda jak biust 70A

Gość gość
Mnie się wielkie biusty nie podobaja, sa takie hmm... ordynarne, dobre dla prostych chłopów, ja wole delikatnosc kobiety

Gość gość
ja mam biust 65E (wbrew pozorom to mały biust pasujący do ręki ;) ) ale jestem szczupła, mam wyraźną talie i biodra, niezły tyłek, więc uważam że jest ok :)

Gość gośćo
A jak jestem drobna, szczupla i mam bardzo duże piersi.... to mam sobie je zmniejszy?ć. I jak czytam ,wielkie jak u krowy, zwisające, to jeszcze większej glupty nie czytalam. Naprawdę myslicie,że wszystkie duże piersi są zwisami?jestem po 40 ,dbalalm o nie całe życie i nie wiszą, ani trochę.Ale jak się dba ..tak się ma...

Gość gość
jaka cecha jest według was najbardziej kobieca x Kobiecość to osobowość, a nie proporcje ciała... znam kobiety o idealnych ciałach, ale zero w nich kobiecości przez co są dla mnie aseksualne :) ba... znam jednego faceta co jest bardziej kobiecy od większości kafeterianek :P A co do fizycznego wyglądu kobiet, na to czy kobieta się podoba czy nie, składa się wiele czynników, ogólny wygląd sylwetki i proporcje, oraz oczy i to one odgrywają główną rolę, bo jeśli oczy kobiety nie przypadną mi do gustu, to niczym tego nie nadrobi.

Gość gość
ja jestem drobna i mam małe, wystarczyło że 3 razy w tygodniu zrobiłam parę ćwiczeń żeby mój biust do tej pory był jędrny i sterczący :) mam 43 lata, jestem szczupła, zgrabna, piersi są jędrne, sterczące, a w staniku chodzę tylko zimą i w mroźne dni :D

Gość gość
Bo o krowach piszą deski ,zwane dumnie MALOBIUSCIASTYMI hahaha:-)

Gość gość
Naprawdę myslicie,że wszystkie duże piersi są zwisami? x Owszem tak uważamy, bo fizyki nie oszukasz i grawitacja robi swoje, duży biust to duża tkanka tłuszczowa, miękka i ciężka, więc naturalną rzeczą jest to że wisi... różnica polega na tym że u jednych mniej, a u innych bardziej, ale wisi i to nie podlega dyskusji.

Gość gość
można zrobić bardzo łatwy test na jędrność biustu ;) wystarczy włożyć pod biustem ołówek :) jeśli wypadnie biust jest jędrny jeśli będzie się trzymał, to niestety ale już wisi

Gość gość
pod piersią tak dokładnie się wkłada :)

Gość gośćo
Hahaha...nie podlega dyskusji. Masz rację,dyskusja tutaj nie ma sensu. Co do testu ołówka.. podobnie robi się z posladkami.

Gość gość
dbalalm o nie całe życie i nie wiszą, ani trochę.Ale jak się dba ..tak się ma x Jasne, powinnaś to gdzieś zgłosić, bo najwidoczniej udało ci się zapanować nad grawitacją :) Tkanka tłuszczowa zawsze będzie wisieć, to nie jest mięsień!!!

Gość gośćo
Prawda ,nie ma mięśni. Jednak ja mam bardzo dużo tkanki włóknistej, stąd zachowują się inaczej. Ale co ją tam mogę wiedzieć, na pewno wiszą mi do pasa :-)

Ile ludzi tyle opinii. Ciało się zmienia, wiadomo, że coś tam kiedyś obwisnie. Nie tylko u kobiet, ale i u mężczyzn;) Seksowny może być głos, spojrzenie. Seks jest w nas. Seksapil:) A co do wyglądu zewnętrznego, zgrabne i wysportowane ciało jest wabikiem, pomijam "kark i bary" u kobiet. Kobieta powinna mieć piersi do dloni i duupe, aby można było piwo postawic:D stary dowcip..;)

Gość gość
A mężczyzna powinien mieć 20 cm,w bokserkach od Calvina ..