Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grosz pesymizmu

Taka sytuacja...

Polecane posty

Gość grosz pesymizmu

jakiś czas temu przestałem rozważać opcję rozstania się z małżonką a zacząłem rozważania nad tym jak to zrobić. Otóż jestem zdania, że prawdziwy facet jeśli już musi odejść to w samotności, a nie do innej kobiety. Z małżonką przestałem tworzyć parę, nasze życie przypomina bardziej ... umowę społeczną. Od chwili gdy to zrozumiałem moje życie nie jest już takie jak wcześniej, jest dużo bardziej ponure...

Gość gość
hmmm.... :D

Gość grosz pesymizmu
To niestety największa porażka mojego życia. błąd którego konsekwencje będą widoczne jeszcz bardzo długo...

Gość gość
acha....

Gość gość
Czy jest szansa na to, że kiedyś wreszcie przestaniesz "rozważać", a podejmiesz właściwą decyzję a na swoja klatę przyjmiesz wszelkie jej konsekwencje? Pytanie jest trudne, i obawiam się, że długo będziesz je "rozważał" :D 🖐️

Gość grosz pesymizmu
po co ta ironia?

Gość gość
Ci co się zastanawiają nad podjęciem decyzji nie podejmą jej nigdy.

Gość grosz pesymizmu
nie zgodzę się, w pewnych tematach nie robi się czegoś tylko dlatego, że ma się na to teraz taką ochotę / potrzebę. pewne rzeczy trzeba przemyśleć

Gość gość
takich frajerow tylko walic w rogi :D:D

Gość grosz pesymizmu
widzę, że gimnazjum na obiad w domu czeka i nie ma co robić:)

Gość gość
ale ty "myślisz" już "od jakiegoś czasu". pewnie na myśleniu pozostanie :D

Gość grosz pesymizmu
no bo nie wiem co mam zrobić?

Gość gość
Piszesz,ze nie wychodzi to ile czasu chcesz na sile ciagnac cos co nie wychodzi?

Gość grosz pesymizmu
jak się ma dziecko to nie takie proste odejść. poza tym coś nas jednak łączyło...

Gość gość
Nie zwalaj winy na dziecko:( Dziecko na pewno nie jest szczesliwe jesli rodzice ciagle sie kloca.Napisz lepiej, ze nie masz jaj zeby odejsc:(

Gość grosz pesymizmu
dziękuję za motywowanie negatywnym przesłaniem. ciekawy sposób:)

Gość gość
Zaloz topik jak to zrobic, zeby tkwic w zwiazku mimo walenia w rogi,robienia w c***a i bycia posmiewiskiem dla wszystkich dookola:D:D

Gość grosz pesymizmu
ale ja właśnie nie chcę jej zdradzać, należy jej się jeszcze odrobina szacunku z mojej strony,

Gość gość
:D:D to ona zdradza ciebie frajerze:D

Gość gośćgrosz pesymizmu
co takiego stało się w twoim życiu, że nazywasz każdego frajerem? to niestety oznaka tego, że jesteś nim właśnie ty. nie mierz innych swoją miarą

Gość gość
:D:Didz wyliz jej c**e ze spermy tamtego:Dfrajerze

Hmmm...ta "odrobina szacunku należy jej się", i owszem". ;) Jednak, "szacunek" jakim ją teraz obdarzasz nie ma z nim nic wspólnego bowiem, jeśli naprawdę ma się szacunek do własnej żony (lub jakiejś kobiety), to przede wszystkim znajduje się czas na poważną rozmowę i mówi się, o co w tym wszystkim chodzi, jak ty, jako jej mąż, ojciec dziecka, czujesz się z żoną, dlaczego wasze życie "przypomina, twoim zdaniem" bardziej umowę społeczną" niż małżeństwo, i czy możecie razem nad tym popracować by to zmienić, a jeśli nie, to jakie widzisz ty i ona rozwiązania. Biczowanie się na forum w tej delikatnej sprawie, na pewno nic nie zmieni, i dalej będziesz "rozważał" we własnej głowie, zamiast "rozważać"ten problem wspólnie, z żoną. Po to ją do diabła przecież masz, prawda ? Nauczcie się ludzie rozwiązywać ze sobą swoje problemy. Wtedy może ten świat będzie piękniejszy, a wy szczęśliwsi, zrozumiani, i kochani 🖐️

Gość grosz pesymizmu
cenna uwaga, niestety jednak rozmów było już wiele. nie należę bowiem do ludzi, którzy w pierwszej kolejności lecą na forum by szukać rozwiązania. Jestem tu bardziej, by pozbyć się nagatywnych emocji, których mam zbyt wiele a niespecjalnie mam komu je powierzyć.

Gość gość
Poczekaj az ona wymieni ciebie na przystojniejszego:D:D

Wobec tego, skoro "tych rozmów" odbyło się wiele, i nic absolutnie z nich nie wynika, warto zrobić kolejny krok w kierunku rozstania. Dzieci nie kochają skłóconych rodziców, ale rodziców, którzy wzajemnie się szanują, i nawet, kiedy się rozstaną z jakiegoś powodu, to dziecko zrozumie kiedyś, że to było dla jego dobra. Poza tym po rozstaniu sądownie możesz ustalić odwiedziny dziecka. Tu nie ma problemu, problem jest w tym, że nie potrafisz uporać się z rozstaniem i rozpoczęciem życia od nowa.