Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czego niemowlak nie powinien jeść, lista produktów

Polecane posty

Gość gość

Czego niemowlak nie powinien jeść? Nie chodzi mi o produkty oczywiste, ale takie, które wydają się zdrowe a takie nie są niestety. Np. soja czy ryż.

Gość gość
co jest niezdrowego w ryżu??? AAP zaleca kleik ryżowy jako 1szy pokarm stały.

Gość gość
pieczarek, kukurydzy z puszki

Gość gość
Moim zdaniem niemowlak i dzieci do 3 roku życia nie powinny jeść ryb ,chyba że eko ,których niestety w słoiczkach czy sklepach nie znajdziemy...pieczarek,grzybów,miodu i orzechów

Gość gość
Miód można spokojnie dawać po 2. rż. Rozmawiałam o tym z pediatrą, pieczarki zresztą też ale w bardzo małych ilościach, np w pierogu. Specjalnie o to pytałam :) Pozdrawiam

Gość gość
A moj pediatra pozwolil na mmiod po 1 urodzinach:) i tak synek byl leczony przy przeziębieniu

Gość gość
pisałam o rybach że do 3 roku nie powinny dzieci jeść bo mają żelaza ciężkie ,już prawie wszystkie ale przede wszystkim mintaj,łosoś,halibut,tuńczyk i śledź..poczytajcie sobie.a miód nie podaje się niemowlakom.

Gość gość
ja nie daje, warzyw i owoców w puszkach, miodu, dzemów,pasztetów i parówek, szynek konserwowanych, pieczywa dmuchanego.

Gość gość
Ja nie daje kapusty grochu,w ogóle wzdymajacych rzeczy,tłustych i smażonych,gazowanych napojów.

Gość gość
Pieczarki wbrew pozorom są bardzo zdrowe, poczytajcie sobie w necie! :-) mój od skończenia 1,5 roku je z nami krem pieczarkowy

Gość gość
Soja to wiedzialam ale ryż? Podasz jakies szczegoly?

Gość gość
Pewnie chodzi o arsen :) Kapuste wprowadza sie niemowlakom, poczytajcie schematy. I sok z kiszonej kapusty. To jest jeden z najlepszych probiotykow. Wiadomo ze nie pol szklanki ale troche na lyzeczce. Z rybami to prawda. Nawet dorosli powinni jesc je max raz w tygodniu.