Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

metoda Emila Krebsa wasze opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem ciekaw czy ktoś z Was wypróbował metodę Krebsa i może podzielić się opinią?

Ja mogę powiedzieć swoje wrażenie - a nie gdzieś zasłyszane. Uczę się metodą Emila Krebsa już 2giego języka. Na początku trochę nie dowierzałam, ale skusiła mnie reklama. Musze przyznać, że jak się uczy systematycznie to faktycznie bez problemu można przełamać barierę komunikacją. Jak zaczęłam czuć się pewnie w angielski to kupiłam jeszcze niemiecki. Uczę się od podstaw, więc wiadomo, jest trochę ciężej, ale warto. Można się nauczyć.

Bardzo dobry kurs :) Wbrew pozorom bardzo treściwy. Uratował mnie przed wyjazdem do Anglii. Jechałam do siostry i trzeba było szybko wszystko powtórzyć. Naprawdę super. Zresztą jak chcesz wiedzieć czy dobry na ich stronie są też nagrane opinie: http://www.krebsmethod.com/reviews nagrane, więc nie żadna ściema ;)

Gość gość
A na czym polega metoda 5s i co ją różni od Krebsa?

Gość Kamil_Pirat
O metodzie 5s pierwszy raz słyszę, może jakaś niszowa. Kurs metodą Emila Krebsa polega natomiast w wielkim skrócie na uczeniu się całych zwrotów. Cała płyta prowadzi od poziomu podstawowego do komunikatywnego. Bez podręczników uczysz się naturalnie. Tak jak dzieci :) W ogóle jak tak się poczyta, to bardzo fajna sprawa. Opracowali ją naukowcy na podstawie zapisków Krebsa. Zachowane są specjalne interwały powtórek, które ułatwiają zapamiętywanie. Jednocześnie od pierwszych zajęć już używasz języka (nie tak jak w szkole). Co pomaga uniknąć blokady komunikacyjnej. Właśnie też niedawno robiłem spory research jak sam kupowałem kurs. Padło własnie na sposób nauki Krebsa. Ja - nie żałuję :).

Gość gość
A co to znaczy mówić i znać język? Albo mówisz to co czujesz - tak jak w języku ojczystym, albo mówisz to co w myślach sobie tłumaczysz - tak jak w metodzie krebsa. Zanim wydacie pieniądze, warto zapoznać się z tym artykułem: http://www.isel.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=1734 Język nie przekazuje słów, ale uczucia. Dziecko zanim powie "jeść" najpierw poczuje się głodne. Tymczasem ta metoda, jaki wiele podobnych, uczy języka na zasadzie tłumaczenia według wzoru: czuję się głodny - myślę - głodny - tłumaczę w myślach na "hungry" - wypowiadam hungry.

Gość SfrustrowanaIZA
Nie polecam krebsa. Kupiłam angielski i już w połowie nie pamiętałam, tego co było na początku. Jeśli ktoś da radę się z tego czegoś nauczyć, to chyba osoby, które już znają angielski.

Gość gość
Link do sponsorowanego posta na forum ma być wiarygodnym źródłem informacji o s4? No to chyba żarty. Sama korzystam z metody Emila Krebsa. Uczę się już drugiego języka. Bardzo polecam ;)

Gość Malwinka1
Ja też dostałam kurs z Krebsmethod.com od koleżanki :) Uczyła się włoskiego skończyła kurs i powiedziała, że już jest jej nie potrzebny...w sumie pierwszy raz jak uczyłam się języka to jakoś tak bez większych trudności mi przychodziło :P Wcześniej na zajęciach to jak na torturach a tu jakoś tak przy okazji można czegoś się nauczyć. Chciałabym też nauczyć się podstaw pisania i czytania po włosku...ale może rzeczywiście spróbuję tak jak piszą z Krebsem nauczę się mówić po włosku a potem jakąś inną aplikację czy coś poszukam, żeby jeszcze lepiej język poznawać. Na początek mi wystarczy :D Więcej się nauczę niż w klasie :P gdzie zwykle pierwszy rok jest banalny i strasznie nudny ;)

Gość Zuzka007
Właśnie kupiłam kurs niemieckiego metodą Emila Krebsa! Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie. Trzymajcie za mnie kciuki! Mam nadzieję, że to pomoże i w końcu się nauczę .

Też od jakiegoś czasu uczę się tym sposobem...kupiłam, bo skusił mnie Emil Krebs, który w końcu aż 68 języków znał :D W sumie wszystko spoko...tylko jak dla mnie to za mało, żeby nauczyć się tak tip top. Dobre jako uzupełnienie innych metod ;) szczególnie jak np w szkole językowej mało rozmawiania jest, albo ktoś jak ja się wstydzi ;) NA pewno można się nauczyć, ale myślę, że mogłoby być trudno jak ktoś nic innego poza tym kursem nie robi :) Jako uzupełnienie - spoko

Gość gość
Metoda Krebsa to ściema, nie dajcie się nabrać, te komentarze wychwalające piszą ludzie którym za to płacą, to zwykłe rozmówki, skopiowane i utworzone z innych, nic oryginalnego, klapa

Gość gośćCBXCB V
XBZCVB

Gość gość
zamienię dwa kursy krebsa angielski i niemiecki na jeden ale kurs francuski także metodą krebsa. nie musi być oryginał tego kursu. mój adres: leonartweb@gmail.com .kursy są moją własnością, więc mam prawo się zamieniać bo za nie zapłaciłem.

Gość Podarek
Spoko kurs :) Dostałem na gwiazdkę język niemiecki metodą Emila Krebsa. Na razie jestem na pierwszych zajęciach, ale zapowiada się ciekawie. W sumie cały czas gadanie. Przyda się, bo w szkole jednak tak dużo tego nie ma.

Gość Marika98
Mama dostała od siostry kurs na gwiazdkę. Zaczyna się uczyć na razie zadowolona, więc w sumie chyba dobry kurs ;) Siostra mówiła, ze zamówiła ze strony krebsmethod.com w sumie strona też całkiem przyzwoicie wygląda ;)

Dobra metoda. Zanim znalazłem www.krebsmethod.com wypróbowałem wiele sposobów. Prawda jest taka, że trudno mówienia nauczyć się samemu. O ile czytanie i słuchanie jeszcze jakoś o ile samą płynność po prostu ciężko. No a tu spoko ktoś przygotował lekcje, można sobie wyobrazić prawdziwą rozmowę, poprowadzić sensowny dialog. Jasne wszystko zależy. Ja nie nauczyłem się w 10 dni ani w 2 miesiące tylko trochę dłużej, bo chciałem rzeczywiście utrwalić te dialogi. No i rzeczywiście pomaga to w płynności. Warto wypróbować.

Gość Mariola K
Kupiłam kurs metodą Emila Krebsa. Uczę się od miesiąca już. W sumie widzę postęp, ale jest ciężko. Może jak ktoś wcześniej się uczył to mu jest łatwiej. Mi się wydaje, że może jakby był jakiś transkrypt rozmów to byłabym pewna każdego słowa. a tak mam czasami wątpliwości czy dobrze usłyszałam. Lekcję są w porządku tematy w porządku, tylko jak powiedziałam czasem nie wiem czy się dobrze nauczyłam

Gość gość
Mariola K - a to nie jest własnie tak, że nauka metodą Emila Krebsa ma zakładać pewną intuicyjność? Przecież jak pojedziesz do obcego kraju i rozmawiasz to też nie masz transkryptu. Jasne można mieć czasami drobne niejasności jak coś wymówić, ale przecież najważniejsze żeby się dogadać. Zresztą super dokładna wymowa też różni się w zależności od regionu;)

Gość gość
A co to takiego?

Gość Lucek007
Co to metoda Emila Krebsa? To kurs audio ze strony www.krebsmethod.com. Jest to kurs komunikacyjny, który ma w jak najszybszym czasie sprawić, ze będziesz komunikował się bez problemu w danym języku. Jest z 40 lekcji, więc koło 2 miesięcy nauki. całkiem spoko na telefon można go wgrać i uczyć się np. w drodze do szkoły. Ja jako dodatek do zajęć w szkole ten kurs traktowałem. Jako dodatek do zajęć jest ok. czy nauczyłbym się jakby to było jedyne źródło nauki? Trudno powiedzieć.

Gość Joasia89
Właśnie zamówiłam kurs z krebsmethod.com zobaczymy co z tego wyniknie :) Nadzieje mam spore oby był rzeczywiście tak dobry jak reklamują ;)

Gość gość
Kursu używa moja mama. jest bardzo zadowolona. Rzeczywiście zaczyna mówić po angielsku. Co prawda uczy się hobbystycznie dla siebie, ale najważniejsze, że pozytywnie spędza czas. Także jak ktoś poszukuje jakiegoś sposobu nauki języków dla osób starszych to ten się dobrze sprawdza.

Gość Niki90
Kupiłem już drugi język metodą Emila Krebsa. Sprawdził się na niemieckim to stwierdziłem, ze i francuskiego się pouczę. Początki francuskie trudne...ale wiadomo jak nie miało się z językiem wcześniej żadnej styczności to łatwo nie będzie.

Gość Misiaa18
Właśnie dostałam paczkę z francuskim metodą Emila Kreba <3 To mój przepis na maturę ustną w tym roku :))) Trzymajcie za mnie kciuki do maja już niedługo. Liczę na to, że mój francuski się wreszcie rozrusza !<3

Kurde mol, nie mogę dodać tekstu bo uznana z Spam, napisałam prawdziwy tekst i uznaje mnie się za Spamera, to jest porąbane.

Dlaczego nie mogę dodać tekst? Czy ktoś kto pracuje przy metodzie Krebsa blokuje ją? Co nie pasi ten tekst?