Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama fabiana

Teściowa odmawia opieki na wunukiem.

Polecane posty

Gość gość
13;20 Emeryci to nawet takie feromony wydychają, które zarażają młodych głupotą i debilizmem, co widać na twoim przykładzie, trollu.

Gość gość
Śmierdzące lenie to oczywiście młode pokolenie.

Gość gość
Dzieci dużo zyskują przy kontaktach z dziadkami, ale młodzi nie doceniają tych relacji i często doprowadzają do niezdrowych stosunków. Nie ma szacunku i tolerancji dla starszych ludzi i to jest smutne i chore.

Gość gość
Zastanawiam się, jak takie matki jak autorka wychowają swoje Fabianki. Przerażające. Kiedyś matce nie przychodziło do głowy, że ktoś inny, a nie ona ma obowiązek opiekowania się jej dziećmi.

Gość gość
Moje wnuki tez po szkole i przedszkolu same bawią się, bo rodzice wola kłótnie, sledzenie internetu, telewizję zamiast spaceru, zabawy chociaż 1 godzinke dziennie. Wnuki tęsknią za nami, ale nie mieszkamy razem. Przykro o tym myśleć, że tylko gdy sa u nas to maja beztroskie chwile.

Gość gość
teściowa już swoje dzieci wychowała , nie masz prawa wymagać od niej takiego poświęcenia tym bardziej że jak piszesz ona nic nie obiecywała . Nie oceniaj jej zdrowia , dobrze powiedziała że nie czuje się na siłach i powinnaś to uszanować . Wyobraź sobie że babcia zesłabnie przy dziecku i coś mu się w tym czasie stanie ? Kogo będziesz obwiniać ? teściową ? że "przecież mogła powiedzieć że nie czuje się na siłach to byśmy posłali dziecko do żłobka " ? No to ci powiedziała dziecko w przedszkolu będzie miało dobrą opiekę , a ty naucz się organizować życie tak żeby nie liczyć na niczyją pomoc bo nikt nie jest ci tego winny

Gość gość
Autorka i jej podobne nie zdają sobie sprawy jak krzywdzą swoje dzieci i babcie. Karma do nich powróci.

Gość gość
Ja jestem w wieku średnim ok 40-tki i jakoś czytając ten topik odnoszę wrażenie że wypowiadają się tutaj osoby które właściwie oprócz produkowania dzieci i pyskówki niewiele mają do powiedzenia. Skoro drogie panie tak chętnie decydujecie sie na potomstwo to czemu nie przemyslicie tematu kto ma wychowywać wasze dzieci?przeciez dziecko zrobić to żaden problem ale już z obowiązkami nad nim problem sięga zenitu.Rozumiem że są jeszcze kobiety matki/tesciowe które oprócz garnków i mopa niczego nie potrzebują i chęnie sie dziećmi zajmną,ale też są kobiety które mają swoje hobby,zajęcia i a nawet takie które nie lubią dzieci i trzeba to uszanować:) .To wolny kraj,w innych krajach mogłybyście pomarzyć o tym by jakaś tam babcuia poszła z wnukiem na spacer,od tego są nianie i rodzice. Poza tym świat się zmienia,chcecie mieć rodzinę i dzieci to zrezygnujcie z przyjemnosci na 7 lat i problem sam sie rozwiąże a nie tylko oczekiwac i straszyc rodziców ze im sie na stare lata nie pomoże:) Gdyby nie wy to rodzice mieliby kasy po uszy i lali sikiem prostym na wasza pomoc.Wasze wypowiedzi są tak żałosne że aż żal komentować.

Gość gość
Gdyby nie wy to rodzice mieliby kasy po uszy i lali sikiem prostym na wasza pomoc" czy to jakiś centuś-alkoholik wypowiada się? prostacki język pewnie niewiele masz do powiedzenia w kwestii opieki nad wnukiem

Gość gość
2015.11.20 widac masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.Kobieta c***isze ze nie ma nawet 40 lat wiec wnukow nie posiada.Ja ją zrozumiałam ,ty widać nie bo masz za mały mózg za to dużą d...ę .Otóz rodzice gdyby nie dzieci to faktycznie niektórzy mieliby konta pełne,dziecko i wychowanie kosztuje. Straszycie rodziców brakiem ew.opieki jesli sie nie spełnią w opiece nad waszymi bachorami.Mieliby kasę na to by godnie żyć i mieć dobry dom seniora taki jakie mają na zachodzie seniorzy. Jesli tobie bambaryło tez sie marzy tesciowa ktora zajmie sie twoimi dzieciorami to przyjdz do mnie ja ci pokazę jak wygląda taka opieka i bedziesz zasuwać jak mały samochód,zapomnisz jak się nazywasz nierobie cuchnący. Żeby nie było,nie jestem tesciową ale matką trojki dzieci juz prawie dorosłych.

Gość gość
To durne suczyska,chca się ślizgać po czyjejś doopie bo raczyły sie rozłożyć ha ha ha ha a von wy ........

Gość gość
TO CHWILA DLA MNIE! Co może robić kobieta dojrzała, będąc na przykład na emeryturze? Otóż wiele. Zacząć spełniać swoje plany, chodzić na basen i spotykać się z koleżankami. Czytać w końcu upragnione, olbrzymie ilości książek i spać do woli. Znaleźć czas na swoje hobby, czymkolwiek by ono nie było. Jeśli ma ochotę – oglądać wszelkie nadawane w telewizji seriale. A przede wszystkim – cieszyć się wolnym czasem, którego dotąd wciąż brakowało. Tymczasem, jak się okazuje, w imię miłości do dzieci i wnuków, ma podjąć nowy, zupełnie prawdziwy etat. Kiedy jednak przyjdzie czas na odrobinę egoizmu? Czy chęć cieszenia się swoimi wnuczętami tylko od czasu do czasu jest czymś tak bardzo złym? Odpowiadamy – czas jest teraz, już. A wnuki, nasze najsłodsze wnuczęta, mają rodziców. I to oni powinni zająć się znalezieniem dla nich opieki.

Gość gość
Kobieta, która ma spędzać codziennie często około dziewięciu godzin ze swoimi wnukami, powinna naprawdę szczerze tego pragnąć,jeśli ma inne plany to jej sprawa i wasze muchy w nosku są waszym problemem.Ta kobieta spełniła się w roli matki a teraz wy pokażcie czy to potraficie ,czy w ogóle nadajecie na matkę czy tylko będziecie mamusiami na pokaz. A tak na prawdę to pomysły usadzenia kogoś z cudzymi dziećmi to wielkie chamstwo.

Gość gość
Tez mam mame i tesciowa i nigdy nie proszę o nic!!! Mam dwoje małych dzieci, ale one swoje odchowaly!! Ma prawo mieć pasje i chodzic do klubików się relaksować, kobieto opanuj się!!! Jakim prawem oczekujesz czegos od niej??? Bo ma wnuka, to super!! Kocha, kupi cos albo i nie i wystarczy. To twoje dziecko i zajmuj się nim