Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama fabiana

Teściowa odmawia opieki na wunukiem.

Polecane posty

Gość gość
Dobra babcia to skarb. Ja takiej nie miałam, drugiej zaś nigdy nie poznałam. Zawsze czułam się smutna gdy koleżanki ze szkoły pędziły do babci, spędzały u nich wakacje. Zazdrościłam im tego bardzo. Dlatego choć mogłam mieć łatwiejsze życie za granicą, gdy dowiedziałam się o ciąży, wróciłam do Polski, bo nie wyobrażałam sobie, żeby moje dziecko tak jak ja nie miało kontaktu z dziadkami. Nie żałuję!

Gość gość
Ja wiem że to prowokacja, tu jest taka osoba która ciągle wymyśla prowokacyjne tematy, co nie oznacza, że takich problemów faktycznie ktoś inny nie ma.

Gość gość
starsza ale jeszcze nie babcia dziś " zimne stare babsko wolałabym w ogóle nie mieć babci niż taką jak ty -taka babcia,to żadna babcia moja sąsiadka woli bawić się z kochankiem niż z wnuczkiem

Gość gość
gdyby nie babcie,nie poznałabym wiele rodzinnych historii są kochane,ale nie raz stawiały mnie na baczność,szczególnie jedna nie skarżę się,zasłużyłam mimo wszystko jestem szczęściarą,babcie moje są wyjątkowe,mam wiele pamiątek od babć,bezcenne

Gość gość
wczoraj 18:50 Strasznym babskiem to jesteś ty wywłoko, skoro uważasz, że dobra babcia to tylko taka co pracuje jako darmowa ich niania. Wolisz nie mieć babci, a dziecka to lepiej nie powołuj na świat, bo dziecko to trzeba tez wychować, a nie byłoby komu!

Gość gość
18:50 Sąsiadka woli bawić się z kochankiem niż z wnukiem, a twoja matka woli bawić się z twoim ojcem. Głupia jesteś i tyle.

Gość gość
dupo/dajki robią dzieciory i szukają jeleni darmowych do opieki

Gość gość
co za stara raszpla zakłada dzisiaj tematy dotyczące staruchów spadaj z Kafe tu jest miejsce dla młodych od rana próbuje wciągać w dyskusje o różnicach starzy- młodzi ,tu się rozmawia o seksie i innych poważnych tematach

Gość gość
gość dziś mysle raczej ze stara raszpla a młoda d***** prowokuje

Gość gość
Było trzeba nie iść do pracy, tylko zająć się dzieckiem, a nie teraz próbujesz innym wciskać dzieciaka :O

Gość gość
13:16 A co wy wiecie o seksie i poważnych tematach dzieciaki. Ktoś musi nad wami sprawować kontrole, bo zupełnie zgłupiejecie.

Gość gość
mama fabiana wczoraj ty jestes po prostu roszczeniowa glupia doopa tesciowa juz swoje dzieci odchowala i ma prawo odmowic. a ty ja szantazujesz ze wnuka nie zobaczy bo nie chce pelnic roli darmowej pelnoetatowej opiekunki

Gość gość
No a co zlego sie stanie jak oddasz dziecko do zlobka??? Duzo dzieci tam chodzi i jakos wyrastaja na nornalnych ludzi

Gość gość
Szkoda kasy, najlepiej teściowa za darmo!

Gość gość
Oni mają JEDNEGO wnuka i wolą go wysłać do żłoba niż się nim zaopiekować. xxxx ONI wolą? wy macie tez jedno dziecko i to nie oni beda wysylac bachorka do zlobka tylko WY, bo na was spoczywa obowiazek zapewnienia mu opieki W d***e mam ich argumenty, że ich dzieci wszystkie były w żłobku bo oni pracowali. Dramat jakiś. Jak na nich wpłynąć, by zmienili zdanie??? xxx ty wogole masz ich w d***e, bo juz im ulozylas plan dnia jak pojdziesz do pracy bez pytania ich o zgode Oni mogą pomóc a są samolubni i nie chcą. Moja mama nie może bo jeszcze pracuje. Teść w ogóle umył ręce i stwierdził, że on może jedynie pomóc w załatwieniu żłobka (jakaś jego znajoma jest dyrektorką) i ewentualnie wozić go tam i odbierać. xxxx pomoc? pomoc to ci tesc zaproponowal ( w twoim mniemaniu umyl rece a to spora pomoc jak ma ci kto dzieciaka odebrac ze zlobka) a ty propozycje zlalas bo sie mija z twoimi roszczeniami. ty nie chcesz pomocy tylko przejecia twoich obowiazkow Na niańkę nas nie stać. Tak się wściekłam ich obłudą, że powiedziałam, że skoro tak "kochają" wnuka to mogą go w ogóle nie oglądać. xxxx i najwazniejsze - za darmo, zebys miala czym oplacic neta w ktorym wypisujesz brednie. a jak nie to ich ukarzesz poprzez brak kontaktu z dzieckiem

Gość gość
gość dziś wczoraj 18:50 Strasznym babskiem to jesteś ty wywłoko, skoro uważasz, że dobra babcia to tylko taka co pracuje jako darmowa ich niania. Wolisz nie mieć babci, a dziecka to lepiej nie powołuj na świat, bo dziecko to trzeba tez wychować, a nie byłoby komu! " ohohoho,starą rurę ruszyło...:) jeszcze raz prostaczko napiszę,że jeszcze nie jesteś babcią,a już bredzisz- wiadomo jaką babcią będziesz, babą jagą żegnam wywłokę

Gość gość
Biedna teściowa, do rodziny trafiła wywłoka! Co będzie dalej, strach pomyśleć, chyba że syn się opamięta i przejrzy na oczy.

Gość gość
gość dziś mówisz o sobie zimna suko?

Gość gość
,, jak nadejdzie czas mojego powrotu do biura''. patrzcie jak ta dama podkreśla,że musi powrócić do biura.Ona czuje się lepsza od tej głupiej teściowej.

Gość gość
Serce mi się kraja bo mały będzie nagle oderwany od nas i rodziny a teściowa, wstrętna krowa, jest okrutna i nieugięta. I twardo odmawia wymawiając się słabym zdrowiem. Ale prawda jest taka, że jest bardzo aktywna - jest członkinią różnych klubów (książki, seniora, robienia na drutach i inne bzdury). Non stop gdzieś lata, non stop to na jakiś dancingach dla seniorów, to w sanatorium, to na podwieczorku u koleżanek. x To, że jest aktywna na innym polu, nie oznacza, że ma cierpliwość i siły latać za małym dzieckiem. Przeczytać książkę, zrobić szalik na drutach, iść na dancing raz w tygodniu i do koleżanki nijak ma się do całodziennej (minimum 8 godzin) opieki nad dzieckiem, które za chwile będzie strzelać focha. Chcesz ją uwiązać w domu, a ona się na to po prostu nie zgadza.

Gość gość
Jeszcze jedno: "Serce mi się kraja bo mały będzie nagle oderwany od nas" - to zrezygnuj z roboty, albo znajdź sobie w godzinach nocnych (wykładanie towaru w marketach, barman w nocnym klubie, sprzątanie hal targowych, praca w fabrykach) :)

Gość gość
Autorko, ty uważasz, że emerytura jest po to, aby w pełnym wymiarze pracy opiekować się wnukiem? Czyli z jednej pracy do drugiej. Jęsli dla ciebie tak powinno wyglądać życie, to twoja sprawa, ale innym na siłę nie urządzaj zycia, bo jak widać oni sami potrafią zorganizować sobie czas po latach pracy. Wnuki sa dla przyjemności i kochania, rodzice do opieki i wychowywania. Wywłoka i tyle.

Gość gość
ODPIER.......Ć sie od tesciowych,ona wam dzieci nie zrobiła,wasi męzowie też ich nie zrobili na szydełku,chciałyscie to VON dziewoje do roboty albo zaprzęgnąć swoje matki,są od tego jak d....a od sra....a.

Gość gość
zaprzęgnąć swoje matki,są od tego jak d....a od sra....a." rzekła niedoszła babka-baba jaga ty babcią nie jesteś i nie będziesz,widać,że jesteś matką syna i słusznie takiej źmiji jak ty nie wolno powierzać swojego dziecka już to czytałam gdzieś,że teściowa wyznaje zasadę,że inaczej kocha się dziecko córki,a inaczej syna/czytaj:wcale/

Gość gość
Też nie rozumiem, że babcie dziecka dziela się na dwie kategorie, te od matki dziecka i te od ojca dziecka. Jak widać wieś w Polsce dalej jest za murzynami, a mi właśnie trafił się taki zięć ze wsi głębokiej i pustej jak studia na Saharze. Pewnie będą kłopoty.

Gość gość
Sami jesteście sobie winni - takich rzeczy się nie zakłada, tylko najpierw rozmawia się o nich z tesciami! Większość młodych rodziców ma własnych rodziców w wieku pracującym i muszą sobie radzić więc nie przesadzaj. Gdyby siedzieli w domu i nic nie robili, ale są aktywni, swoje przepracowali i maja prawo żyć swoim życiem na emeryturze. Co innego pomoc na 1-2 dni a nie ciągle. Ja bym tak nie obciazyla ani rodziców ani teściów.

Gość gość
Jesli synowa nie zauwaza że ma swoją matkę a żąda pomocy tylko od tesciowej to przepraszam a dla mnie jest to osoba ktora ma zryty beret.Bo jak wchodzi do łóżęczka to wiadomo ze z tego są dzieci.Dzieci są dla rodziców a nie dla dziadków,więc trzeba być wysokiej klasy bezczelem by podrzucać owoc swoich zachcianek jak kukuła chocby obie babcie leżały do góry brzuchem.One nic nie muszą.Ja sama wychowuje dwojke bez pomocy i jakoś daję radę i nie myśle pomagać kiedys w opiece nad wnukami.To rola rodziców.

Gość gość
A dziwisz się że można inaczej kochać? znam przykłady mogę sypnąć jak rękawa gdzie to faceci wychowują dzieci kochanków i nie wiedzą o tym.Taka babcia kocha wnuka jakby to była jej krew.Corki dziecko nie ważne z kim będzie mieć i to jest wnuk a już z synową widać trzeba ostrożnie.Ktoś kto to powiedział to święta prawda i nie widzę powodu do obrażania się.

Gość gość
A ja widzę powód do obrażania, dziecko to dziecko, niektórzy maja tylko adoptowane wnuki i tez kochają.

Gość gość
zimni ludzie nie potrafią kochać, ale są ciepłolubni,serdeczni,kochający ponad wszystko,bezinteresownie ale ci co wyszli z zimnych,przemocowych domów nie potrafią kochać,odwzajemniaja sie tym samym bici za młodu,bija własne dzieci jak prostaki,chamy samolubne mogą wychować dziecko nigdy w życiu-skąd mają wiedzieć,jak sami nie potrafią,nie mieli tej miłości znam babcię/ma pracujacego dziadka/,która mając dorosłe dzieci,twierdzi,że dzieci są od tego by pomagały rodzicom a sama nigdy nie pomaga im