Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szwagierka tydzen po podpisaniu umowy o prace zaczela starac sie o dziecko

Polecane posty

Gość gość
już czekają na ciebie pracodawcy...matko z trójką dzieci :D

Gość gość
Ja tylko tak sie zastanawiam dlaczego wy głupie baby odrazu lecicie na zwolnienie jak tylko zobaczycie 2 kreski na teście? Nie nudzi wam sie w domu tak siedziec dupskiem całą ciaze i nic nie robić? Ja nie potrafię tego zrozumiec.

Gość gość
Pomyśl, że nie każda idzie bez powodu na L4. Miałam ryzykować utratą ciąży, żeby mój pracodawca się ucieszył ?????

Gość gość
witajcie dziewczyny. dostalam prace po dlugich poszukiwaniach na pol etatu-ale stawka 900zl. bylam nowa a moja wspolpracownica nie chciala wcale pomóc, w koncu wylądowałam na dywanie u dyrektora i przyznalam sie ze nie daje rady i prosze o pomoc nad zadaniami ktorymi mnie "uraczono". zadania to kopiaste projekty o ktorych nie mam pojecia, a wręczone z zawistnym usmiechem do podpisu. dyrektorka powiedziala ze proste i mam to zrobic(umowe mam na rok). nie bede pisala w jakim sektorze pracuje, bo nie chce tutaj zlosliwosci(mam ich juz dosc). kazdy w pracy patrzy na mnie jak na loosera ale pare osob wykazalo wspolczucie. p*****le to i od tego tygodnia mysle o staraniach-zaraz zaniose zwolnienia i koncze kariere w tej firmie. prosilam o wsparcie- olano mnie, czemu mam byc lojalna? mimo ze macierzynski bedzie wynosil zaledwie 950zl to wole to niz nieprzedluzenie mi umowy z usmiechem. pracodawcy czy wy jestescie calkiem w porządku wobec nowego pracownika?czy dla was to zawody i obserwacja wyscigu szczurów.

Gość gość
Gość 10:12 Prawo pracy i owszem tylko, ze ono nie mówi o tym, ze muszę zatrudniać na umowę o prace. Mogę dac umowę zlecenie np na 2 lata. I takie moje prawo. A umowę o prace mogę dac komus kto jest wobec mnie wporzadku, a nie kombinuje jakby tu zaraz iść na l4. Piszecie o prawach pracowników? A gdzie ich obowiązki? Bo jeśli pracodawca respektuje prawa pracownika to pracownik powinien respektować swoje obowiązki. To działa w dwie strony. Chcesz zeby traktowano cie z szacunkiem jako pracownika to szanuj tez pracodawcę. A wybacz ale jeśli jedna z druga ida do pracy tylko po to zeby zaraz iść na zwolnienie to nie dziw się, ze nie ma zaufania do młodej kobiety jako do pracownika.

Gość gość
No proszę jaka praworządna sie znalazła. Żal ci? - to też się staraj. Pewnie będziesz się teraz modliła, żeby nie zaszla, co?

Gość gość
moze i pracodawca nie jest fair w stosunku do ciebie ale..jak ci nie pasuje to odejdz a nie chcesz mu ukrasc kase. on cie nie szanuje ale nie widze zeby on szedl sobie na odpoczynek kosztem twoich pieniedzy jak ty chcesz to zrobic

Gość gość
11:06 Ale do kogo ty masz pretensje? Poszlas do pracy o której nie masz bladego pojęcia i jeszcze masz żale? To trzeba się bylo nauczyć, a nie tylko czekać az ktoś za ciebie odwali robotę.

Gość gość
placi jeden miesiac a potem zus. ja tez prosilam. a przeplakalam juz 3 miesiace codzien po pracy i nie doprosilam sie do pomocy kogos. odpowiedzialnosc jest wielka za te zadania.

Gość gość
prosilam o pomoc dziesiatki razy i skapitulowalam. urywam sie z tematu. papa

Gość gość
11:09 Ja się starać nie muszę, bo dzieci juz mam. I nigdy nie dam umowy o prace młodej kobiecie. Mam do tego prawo.

Gość gość
ja też

Gość gość
kolejna jałowa dyskusja i wredne ocenianie jednych przez drugie :o ile jeszcze będziecie się taplać w tej gnojówce?

Gość gość
a co ma do tego ze ktos ma 3 dzieci, to co pracowac nie da rady czy co??

Gość gość
W Polsce to wszystkie ciaze zagrożone. Nie ma ani jednej niezagrożonej. Ciekawe jakim cudem?

Gość gość
"gość dziś Ja tylko tak sie zastanawiam dlaczego wy głupie baby odrazu lecicie na zwolnienie jak tylko zobaczycie 2 kreski na teście? Nie nudzi wam sie w domu tak siedziec dupskiem całą ciaze i nic nie robić? Ja nie potrafię tego zrozumiec." Ponieważ duzooo kobieta pracuje fizycznie na produkcji czy w handlu. Niby jak maja pracować w ciazy? kto będzie za nie dźwigał czy wyrabiał normy ?

Gość gość
ja mysle ze to zwyczajna zazdrosc autorki i duposcisk. od kiedy tak sie martwicie o pracodawce jak wiekszosc tego macierzynskiego zus placi????? zakłamane babsztyle.

Gość gość
ale pracodawca musi i tak kogoś szukać na to miejsce, chociażby na zastępstwo.

Gość gość
a jeden miesiac wyplaty to niby malo dla takiego pracodawcy? przeciez to jego pieniadze oddane za darmo a nie ciezarnej. zalozcie firme to pogadamy czy np 1800 zl dane ciezarnej za nic to malo. a zus? idzie ze skladek tych pracujacych

Gość gość
12:59 i dobrze, i pawidłowo. państwo okrada nas jak może, to nie żałujmy sobie macierzynstwa naszym kosztem.

Gość gość
gość dziś I właśnie przez takie zachowania, obrywa się kobietom, które chcą pracować, bo pracodawca im nie ufa tylko dlatego, że mają macice...

to i tak zus placi wiec pracodawcom to lata. ja mam mlode laski w firmie i nic sie nie stanie jak jakas zajdzie w ciaze... :)

Gość gość
12:59 Zobacz Ty mozesz iść sobie na l4 i takie masz prawo. A ja mam prawo nie dac umowy o prace i zwolnić taka jak ty, która wraca za 2 tygodnie po l4, macierzynskim i wychowawczym. I nie bede miala skrupułów zeby wręczyć jej wypowiedzenie , bo jej stanowisko jest juz zajęte przez osobę, która szanuje prace. Skąd wiem, ze wraca i nie przyniesie l4? Bo dzwoniła i pytała czy i kiedy ma wracać. A skoro ona poszła sobie po 2 miesiącach pracy na l4 to ja nie mam zamiaru się nad taka litować. I to nie mój problem, ze zostanie z niczym.

Gość gość
Jakby zlikwidować l4 na ciążę to nagle z 90 procent ciąż przestało by być "zagrożonych" :D

Gość gość
Przed zajściem w ciążę pracowałam ponad 3 lata. I co za to miałam? Nic. Wyzysk, narzucanie mi swoich obowiązków, branie na siebie pochwał za moją ciężką pracę. Ja nie mam skrupułów potraktować w ten sposób takiego szefa. A jak mnie zwolni ? Ja sobie poradzę;). Nie muszę pracować, żeby godnie żyć, a w końcu pracę znajdę; ;).

Gość gość
medalu nikt wam za to nie da ze lecicie do pracy ..ba nawet zus wam podziekuje juz to widze, ja sie juz napracowalam teraz czas na dom i dzieci.

Gość gość
gość dziś "gość dziś Ja tylko tak sie zastanawiam dlaczego wy głupie baby odrazu lecicie na zwolnienie jak tylko zobaczycie 2 kreski na teście? Nie nudzi wam sie w domu tak siedziec dupskiem całą ciaze i nic nie robić? Ja nie potrafię tego zrozumiec." Ponieważ duzooo kobieta pracuje fizycznie na produkcji czy w handlu. Niby jak maja pracować w ciazy? kto będzie za nie dźwigał czy wyrabiał normy ? X Normalnie maja pracować? Ja pracuje fizycznie, ale jakoś nie poleciałam na l4. Pracodawca jest wg mnie fair wiec ja jestem fair dla pracodawcy. Umówiliśmy sie co moge robić a czego nie i jest luzik.

Gość gość
akurat ty masz takiego szefa z którym można się dogadać 90% takiego szefa nie ma -no, ale syty głodnego nie zrozumie!