Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj ojciec kat swiadek jehowy

Polecane posty

Gość gość
chłosciński to forum dla kobiet - zmieniłes orientację he he ?

Gość gość
Nie oszukujmy sie. Swiadkowie nie uwazaja policji i takich rzeczy, sa przeciwni temu i dlatego tak jest.

Gość gość
"jak ich zrywalam to jedna ze złością powiedziala " jestes zimna religijne" " x no prawdziwa zbrodnia. prawie że cię zmolestowala, zg****ila i wykorzystala. teraz będziesz miala traumę na cale życie i będziesz wklejala teksty o tym jak to u jehowych gwalcą masowo przy powszechnej aprobacie dla procederu i potępieniu ofiar.

Gość gość
13:43 p*********e jak popaprani , nie macie co robic tylko głosić na kafeterii? Zimno jest i strach na dwor wyjsc głosić tylko robisz to na necie? Och zapomnialam, wy mozecie nawet głosić przez telefon, nawet smsowo i wszystkie takie podchody

Gość gość
Sami zakładacie tematy na kafe by głosić i podobać sie jehowie. Czyż nie? :) hehe

Gość gość
Mojej znajomej corka bardzo chciala isc na studia, ta jej nie pozwoliła bo zbyt malo czasu by poświęcala religii

Matko kochana co za okrutni ludzie i potwory, które krzywdzą małe dziewczynki i chłopców! Jak tam mogą! Powinni kastrować chuje tym pedofilom i karać! Jak może brat z ojcem krzywdzić siostrę i córkę! A matka jeszcze gorsza bo nie zgłosiła tego! Sekta jak nic! Świadkowie Jehowy jesteście źli i siejecie nie prawdę! Biblie przepisaliście od nas do swoim parszywych gazetek i zmieniacie przecinki by inaczej zinterpretować zdanie. Jesteście zło!

Gość gość
14:14 prawda z ta interpretacja, mam katolicka Biblię w domu a jehowi powstali dlugo po katolikach i przerobili sibie nasza Biblię, wiem bo widzialam ich Biblię, imie zmienione na jehowe, interpretują wyrwany tekst , probowalam to ogarnac ale logika mi podpowiadala co jest właściwe , jak mozna interpretować wyrwane zdanie z kontekstu . Jest taki tekst wyrwany teraz przeze mnie : bedziecie moimi świadkami ( wyrwane z calego kontekstu) i oni z tego zdania zrobili siebie "świadkami jehowy " . W ten sposob nazwali siebie . I jeszcze jedno: słowem o zwierzętach nie mowia. Gdy spytalam ci ze zwierzętami to powiedzieli ze zwierzęta sie nie licza i ze do raju nie pojda. A gdy spytalam co z osoba ktora jest wspaniala ale nie jest swiadkiem to powiedzieli : " tylko swiadkowie pojda do raju" odoba ktora jest wspaniala ale nie jest swiadkiem jest nic nie warta. Jestem swiadkiem tych ich slow, odsunelam sie od nich, mialam dosc tej durnej gadki.

Gość gość
Niezły stek kłamstw w tym temacie.Otwórzcie trochę umysły i zrozumcie, że ci ludzie mają trochę inny system priorytetów. Wszystko jest podporządkowane wierze i zasadom Biblijnym.Wielu z nich jest szczęśliwych, nie muszą się zastanawiać po co żyją i dla kogo oraz doszukiwać się sensu istnienia stając się hedonistami. Nie uważam oczywiście, że zabranianie córce pójść na studia jest właściwe, to by nie spotkało się z aprobatą innych świadków. "Powinni kastrować ch*je tym pedofilom i karać! " Czytałaś do końca? Nikt nie miał zarzutów, nic nikomu nie udowodniono.Zwykła nagonka. Jasne, zaraz napiszesz ale coś musi być na rzeczy! Pewnie dlatego, że Świadkowie tworzą hermetyczne grono, ludzie doszukują sie w tym sensacji...coś tam się musi dziać! Warto się wybrać na zebranie by zobaczyć że prawda jest zupełnie inna, ci ludzie nie gryzą.Nie mają fanatyzmu w oczach, nikogo nie chcą palić na stosach.Oni tylko głoszą, bo tak nakazł Jezus. "Biblie przepisaliście od nas do swoim parszywych gazetek i zmieniacie przecinki by inaczej zinterpretować zdanie. Jesteście zło!" Biblia była wiele razy tłumaczona z innych języków.Wiele słów zostało zastąpionych zamiast imienia Boga użyto Pan. ŚJ równie dobrze mogliby używać Biblii Tysiąclecia, nic by to nie zmieniło.

Nie zmanipulujesz mną ;) nie jestem głupia, że zawsze mi to śmierdziało. Dużo czytałam świadectw na temat uwolnienia się od waszych sekt i dobrze wiesz, że dużo krzywdy się dzieje u was. Pan Jezus powiedział "Kochaj wrogów, wybaczaj krzywdy" wy tego nie potraficie bo jak się wykluczy jednego świadka macie go głęboko w d***e i nie pomożecie finansowo czy pożywieniem nawet własnego dziecka byście się wyrzekli dla tej sekty. Ciekawe jeszcze, że nie zgolicie sobie włosów na zero bo nie zdziwiłabym się. Pora ściągnąć różowe okulary i szukać prawdziwego Pasterza.

Gość gość
14:47 prawda

Gość gość
Hermetyczne grono ktore uwaza sie za pępek swiata, krytykują katolików, ciagle o nich zle mowia, wiem bo poznalam kiedys świadka i dla niego studiowalam Biblię ale obudzilam sie ze zlego snu :) ciagle najezdzaja na katolików , kazdy kto mial z nimi stycznosc to o tym wie

Gość gość
Mysiasysia masz 100% racji

Gość gość
Z tymi studiami to prawda, znam rodzine ktora ma dwie corki i zadna nie poszla na studia by nie tracic głoszenia, malo kto studiuje ze swiadkow , dla nich świecka wiedza sie nie liczy, czyż nie państwo swiadkowie? Mam racje i wiecie o czym pisze:) dla was nie wazna jest świecka nauka , jedynie wazna jest dla was wiedza z Biblii, kazdy świadek wezmie oddech gdy to przeczyta, mialam z tym do czynienia i bardzo dobrze wiecie o tym

Gość gość
No, wytykają nonsensy wiary katolickiej i ich dogmatów. Ja im za to dziękuje. Nie uwierzę w setną matkę boską częstochowską, zielną...chwila to ile ich jest w końcu, skoro modlisz się do wielu:D...Miała być jedna, a tu setki...Zresztą Bóg zabraniał czynienia bożków i obrazów. albo ktoś modlił się do nieżyjącego CZŁOWIEKA i ten go niby uzdrowił, a w Biblii jest jasno napisane że martwi "Umarli nic nie widzą, nie słyszą ani nie myślą (Kaznodziei 9:5)". itd, itp. To co napisane wyżej to pierwsze co mi przyszło do głowy, tego jest więcej, duuuużo więcej. ps. Nie jestem ŚJ.

Gość gość
Tez uwazam ze mysia ma racje, tez czytalam o byłych swiadkach, co przeżyli jak sie tam czuli , swiadkowie uwazaja swoja religie za prawdziwa i nikt nie prawa sadzić inaczej , n*******laja na katolików. Katolicka religia nie narzuca sie, tez ma swoje plusy i minusy ale napewno wiecej plusów. Nie chce pisac ze katolicyzm to prawdziwa religia bo zadna religia nie jest idealna. Wystarczy czynić dobrze, byc dobrym, rozmawiac z bogiem, bog jest jeden i nazywa sie Bog tak jak ojciec, ojciec to ojciec, nie mówimy ojcu po imieniu, tak samo nie mówimy bogu po imieniu, szacunek sie nalezy, ja zawzze mowie bog i wiadomo o co chodzi. Nie jestem swiadkiem , katolikiem marnym ale wierze w boga, mysle o nim i szanuje , dla mnie kazda religia to prymityw , wymyślone obrzędy nielogiczne przez czlowieka

Gość gość
Swiadkowie to ludzie bez uczuc , przekonałam sie , skupiają cala uwage na bogu, sa ograniczeni i maja klapki na oczach i sa mili tylko do czasu

Gość gość
No widzicie, nie wpisują się po prostu w schemat szkoła-studia-praca w korpo/kariera za kilka klocków. Mają inne priorytety po prostu.Według mnie, wymaga to wielkiej wiary. Ja osobiście dlatego nie jestem ŚJ, szanuję tych ludzi, dzięki nim mam zasady i kręgosłup moralny.

Gość gość
Religia swiadkow nie jest jedyna prawdziwa religia, nie siegacie Jezusowi do piet , on byl inny niz wy, nikogo nie oceniał. Gdy powiedzialam osobie z ktora studiowalam ze juz nie bede to powiedziala " jak to, przeciez trzrba dokończyć bo kazda wizyta moja zapisana u niej w kartotece i trzrba to skonczyc, nie moge tak przerwac" pomyslalam sobie: z****** cholerna biurokracja

Gość gość
Co to za wiara, która nie mówi o sobie że jest tą jedną prawdziwą? Odpowiem- żadna wiara, albo inaczej taka która jest nie warta by w nią wierzyć. "wiesz my tu robimy tak i tak, i wierzymy w to i to...ale tamci drudzy też są spoko i ok". Tacy nie będą walczyć za swoje przekonania.Już abstrachując od tematu, przez takie rozmiękczenie europa jest islamizowana, przez ludzi pewnych swoich idei.

Gość gość
Te ich zapiski to zbieranie punktów u boga. Dla mnie punkty to dobre uczynki, byc dobrym człowiekiem dla ludzi i zwierzat, tak mowil Jezus i nic nie zapisywał w kajecie , byl spontaniczny, nie byl natretny i nie oceniał

Gość gość
" nie siegacie Jezusowi do piet , " Żaden człowiek nie sięga Jezusowi do pięt, co to za zdanie w ogóle?! "on byl inny niz wy, nikogo nie oceniał." Widać masz słabą znajomość Nowego Testamentu.Zapoznaj się z tekstem, gdzie Jezus przegania kupców przed świątynią, albo co mówi o faryzeuszach.

Gość gość
to zadna prowokacja. Wychowywana bylam od dziecka w tej religii!! I dobija mnie ta obluda!!! Jak mozna tak traktowac drugiego czlowieka kiedy sie mowi piekne wyklady na zebraniu. To jest grzech!!!gdzie jest Bog? Przeciez to religia prawdziwa. Jak z jego powolania ktos taki moze byc starszym

Gość gość
Zwykly czlowiek jak my wszyscy nie potrafi ocenić ktora religia prawdziwa. Nie potrafimy stworzyć religii prawdziwej i świadek nie powinien mowic ze tylko swiadkowie sa ważni a niestety tak mowia. To ogromny blad. Prawdziwa religia to oczywiscie powinno byc milosc do boga wiara w niego ale nie wymyslajmy bzdur. Budynek wysoki by go bylo widac( budynki swiadkow sa niewidoczne , kiedys szukalam bardzo dlugo ich budynku i spóźnilam sie na zebranie, pojechalam na pamiątkę do innego miasta , tu robicie blad majac niewidoczne budynki) nie mam nic do kościołów jako budynków , mam za to inne zle spostrzeżenia odnosnie katolicyzmu

Gość gość
nigdy zadnej prowokacji bym nie stworzyla. Jest wielu wspanialych ludzi Sw Jehowy. !!szanujacych sie.

Gość gość
15:27 to prawda, Jezus nie bil ludzi a ten popaprany ojciec zamiadt spokojnie wytłumaczyć dziecku o papierosach to wolał uderzyć niz poświęcić dziecku czas. Oni poświęcają czas bogu a nie dzieciom

Gość gość
15:25 a jak myslisz dlaczego przeganial kupców? :)