Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co tam hipokrytki ateistki? choineczki już ubieracie aby poczuć "magię świąt"?

Polecane posty

Gość gość

wigilię też macie i prezenty od katolickiego świętego Mikołaja dla dzieci? hahaha to trzeba być pustakiem bez kręgosłupa. Żal mi was :D

Gość gość
A co ciebie to obchodzi idz lepiej na pielgrzymkę do Czestochowy i nie interesuj się nie swoimi sprawami.

Gość gość
a jaki on świety ? a co choinka i Mikołaj ma wspolnego z Bogiem i Jezusem ? NIC to pogańskie świeta obchodzone jak twierdza pzrez chrzescijan-katolików heh

Gość gość
tradycja a religia poczytaj :D

Gość gość
Dobrze ze Ty jestes pełna -zawiści i frustracji do bliźniego jak na przykładnego katolika przystało. I kto jest większym zakłamańcem?

Gość gość
a mnie zawsze to rozwala dzieci nie chrzczą, ślubu nie biorą, kościół to siara, msza to obciach, takie one nowoczesne, a jak tylko pierwsze reklamy ze świątecznymi dzwonkami to się bawią w magię świąt, a z czego ta magia tępe suki? ano z narodzin Boga w którego nie wierzycie, którym gardzicie ot i co

Gość gość
gość dziś tradycja a religia poczytaj \x poczytaj ? pierdoły ? prosze cie

Gość gość
ale co ma choinka do wiary w Boga ?

Gość gość
ateistki to nic ja najbardziej nie rozumiem ludzi którzy w boga wierzą i w jezusa ale kościoła nie uznają, dzieci nie ochrzczą i slubu nie wezmą :o no zdecydujcie się "albo", "albo" nie ma furtek.

Gość gość
a co, zal ci dupke sciska?

Gość gość
gość dziś tepa suka to jest twoja matka :) idz lepiej odmów różaniec

Gość gość
Do 10:15 pełna agrsja słowna "suka" to słowo typowe dla miłosiernego chrześcijanina.

Gość gość
NIECH UBIERAJA CHOINECZKI , MIKOLAJKI ITD przyjdzie sąd nie bedzie tłumaczeń tylko koniec !

Gość gość
Z tych waszych postow wynika ,ze wy tez katoliczkami nie jestescie.Jezus nauczal milosci,a wy plujecie jadem .Blizej wam do szatana niz do Boga,wiec poco biegacie do tego kosciola i poco swietujecie BN?HIPOKRYZJA.

Gość gość
Do 10:21 Oni myślą że mogą wyzywać człowieka bo pójdą do spowiedzi i wszystko im będzie odpuszczone.

Gość gość
skoro nie sa katoliczkami to pewnie nie biegaja do koscioła heh

Gość gość
Choinka jest pogańskim zwyczajem, więc stul dziub ciemną maso

Gość gość
oooo to jaaa... ślub kościelny brałam, ale byłam młoda, głupia i żałuję, że nie wpadłam na to, że może być inaczej.. Dla mnie choinka i Mikołaj to wspólnego nic z wiarą nie mają. Ja do kościoła nie chodzę (w święta też nie, tzn. chodziłam, gdy pracowałam w szkole, bo musiałam-rekolekcje), dzieci nie ochrzciłam. Choinka czasem jest, a czasem jej nie ma (remont albo okolice roczku syna). Dla mnie to po prostu tradycja, którą kojarzę z zimą i tyle. Kiedy pracowałam z dziećmi w przedszkolu czy w szkole, to nie wystawiałam żadnych jasełek.. tylko program artystyczny z piosenkami, wierszami na temat zimy, zimowych zabaw, Mikołaja, choinki itp. I chciałabym, by moje dzieci trafiły właśnie na takich nauczycieli, którzy nie będą przygotowywać jasełek, a właśnie taki program bardziej neutralny.

Gość gość
Taka jestes swieta i pobożna? Przed ślubem sie nie ******as, c***a w gołej łapie i gębie nie trzymalas? A na Kafe zgrywasz tradycjonalistke i katoliczkę. Zakompleksiona i zapewne wyjątkowo szpetna jestes haha :))

Gość gość
Choinka jest z Niemiec, pogańska a prezenty są ba mikołajki ignorantko, a święta są częścią tradycji polskiej tępa katoliczko

Gość gość
10.25 no wlasnie na tym hipokryzja ich polega .Uwazaja sie za katoliczki i biegaja do kosciola tylko poco? Z tego kosciola nic nie wynosza w sercu milosci nie maja.Tak naprawde nie sa katoliczkami choc za takie sie uznaja.

Gość gość
gość dziś Uwierz, że są. Tylko Twoja główka jest za malutka, by to zrozumieć, bo ksiądz inaczej mówił. Pozdrawiam

Gość gość
Strojenie choinki jes obrzadkiem poganskim (celtyckim), ktory kosciol zaakceptowal. Ten zwyczaj nie mial nic wspolnego z chrzescijanstwem. Natomiast Mikolaj ma, bo to byla osoba duchowna.

Gość gość
Do tych wszystkich pieklących się wierzących i niewierzących. Święta Bożego narodzenia zostały ustanowione przez kościół (!) w miejsce pogańskiego święta by zmusić pogan do świętowania tego co kościół chce. Zatem świętować mają prawo wszyscy :P

Gość gość
Pusta katolicka konserwa :D ale pogańską choinkę ubierać będzie

Gość gość
Strojenie choinki jes obrzadkiem poganskim (celtyckim), ktory kosciol zaakceptowal. Ten zwyczaj nie mial nic wspolnego z chrzescijanstwem. Natomiast Mikolaj ma, bo to byla osoba duchowna.

Gość gość
Przestańcie z tą pogańska choinką, bo raczej nikt z was nie ubiera jej z powodu pogańskiego święta tylko z okazji Bożego Narodzenia, a powtarzacie jak katarynki. Choinka mniej lub bardziej słusznie wchłonęła się w chrześcijaństwo i dlatego się ja ubiera, a nie z powodu pogańskich obrządków, bo nawet nie wiecie jakie to pogańskie święto.

Gość gość
a z okazji jakiegoż to pogańskiego święta ubieracie choinkę wielkie obrończynie pogaństwa? serio świętujecie w tym czasie pogańskie święta no to opiszcie co to za święto

Gość gość
temat założony tylko po to by się ludzie wyzywali :O

Gość gość
Jak ateistki nie chcą obchodzić Bożego Narodzenia to mogą obchodzić starożytne święto przesilenia i powrotu słońca (przybywa dnia :P ) lub świętować to, że mają czas dla swojej rodziny, lub po prostu uznać, że warto kultywować tradycje i dla nich świętować. Co was to obchodzi?