Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurczaczki tylko wiejskie! Powiększone gruczoły piersiowe u pół rocznej córci.

Polecane posty

Gość gość

Ostrzegam mamusie, bo nie każda wie. Nie czytajcie głupich artykułów w internecie. Mojej pół rocznej córci znacznie powiększyły się gruczoły piersiowe. Rodzinny nic nie widział, przez przypadek hematolog podczas wizyty. Ja zauważyłam wcześniej lecz jest to moje pierwsze dziecko - myślałam, że to po prostu tłuszczyk. Doktor bardzo dobra, opowiedziała mi wszystko co i jak, w końcu jest lekarzem szpitala wojewódzkiego - Olsztyn. Mamy zakaz spożywania kurczaków z supermarketów czy sklepów mięsnych. Te kurczaki są karmione samą chemią, one nie tyją tylko puchną. Są tak szybko zabijane, że nawet nie zorientują się, że żyją. Tak to ujęła lekarka. Jestem z miasta i nie mam stałego dostępu do kurczaczków wiejskich-sprawdzonych. Nawet gotowców ze słoiczka z kurczaczkiem córcia też nie może. Za to ja jem teraz kurczaki z supermarketów na siłę haha :D Może i mi urosną :)

Gość gość
pół rocznej... aha

Gość gość
tylko pytanie takie co żreć ?

Gość gość
Mojej bratanicy za to od kurczaków strasznie rosły włosy na rękach i nogach (roczne dziecko). Po odstawieniu po jakimś czasie zeszło.

Gość gość
moja tez miala powiekszony wlasnie w okolicy 6-7 miesiaca bylismy u specjalisty i nawet na usg ale rowniez taka diagnoza ze to od drobiu .zniknęlo po miesiacu...

Gość gość
uwaga autorko, to ja Ciebie doinformuje, bo chyba nie wiesz co piszesz... Dla Ciebie słowo "wiejskie" oznacza dobrej jakosci :) chłop idzie do agropunktu i kupuje specyfiki dla kurczaka, zeby lepiej rosnął, kurkom "na jajeczka "witaminki". Nie myl wsi z dobrym jedzeniem. Dobre to lata u mnie na placu, bo dostaje tylko pasze bez chemii. Oj pojecia nie macie o niczym

Gość gość
kurczę ja mam małe piersi i jem tego drobiu tyle i nic mi nie skoczą do góry ech :-( a tak poważnie wy się nie boicie tak publicznie oczerniać sklep lidl że ma złe mięso ?? macie dowody badania za to jest kryminał jeżeli nie macie dowodów

Gość gość
A myślisz że jakiś koncern stać na udowadnianie że oni mają zdrowe kurczaki? Jak myślisz, komu mniej na rękę byłaby cywilna sprawa sądowa? :D