Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy uwazacie ze jestem wytrwala i moge byc z siebie dumna ??

Polecane posty

Gość gość

Córeczki nie karmie piersią , od samego poczatku były problemy długo walczył am aby ssaka mi z piersi jednak nie chciała :( było to dla mnie bardzo bolesne , mogłam od razu się poddać i przejść mm ale uparlam się z skoro ona nie chce ciągnąc będę podawać jej odciagjiete mleczko. Codziennie co 3 h również w nocy odciagam laktatorem. Każdy lekarz mnie krytykował i mówił ze zaraz strace pokarm . Mała skończyła 5 mcy mleka poki co mam pod dostatkiem. Bardzo żałuje ze nie udało się piersią ale czy mogę być z siebie dumna ??

Gość gość
Super jesteś wielka

Gość gość
Pewnie, ze tak. Sama mialam problem i musialam idciagac, wiec wiem ile z tym zachodu. I moje mleko dawalam ok miesiaca. Przez cala dobe ok 100ml sciagalam ile moglam tyle dalam.

Gość gość
Brawo! :) Mi imponujesz :) Nie cierpię odciągać pokarmu, na szczęście nie musiałam, ale 5 miesięcy ? Szacun :D

Gość gość
Kurcze bo ja siebie obwiniam ze to jednak nie piers a butelka.. Nikt z rodziny nigdy nie pochwalił mnie nie wsparł każdy mówił po co się meczysz przejdzie na mm.. Bo tak łatwiej , ja sama o ściąganie traktuje jak cos normalnego mój obowiązek względem córeczki , a gdy patrze ile mleczka odciagnelam rosną mi skrzydła . W sumie dopiero teraz tak sobie myślę ze 5 mcy z laktatorem hmm to jest cos :)

Gość gość
Jesteś wytrwała. A ile potrafisz odciągnąć? Ja odciągałam 2 tygodnie. Ostatniego dnia odciągnęłam 10ml, a mała już jadła 80ml.

Gość gość
Odciagam 150 - 200 ml i tak co 3 h

Gość gość
Kurcze bo ja siebie obwiniam ze to jednak nie piers a butelka. xxx Nie musisz się obwiniać, bo dla dziecka ważne jest mleko mamy a nie sposób karmienia. Ty je córce zapewniasz i to jest najważniejsze. A swoja droga to podziwiam, bo ja nienawidziłam odciągania.

Ja tak karmiłam pierwszą córkę 8 msc (potem zrezygnowałam sama bo mleko było). Drugą karmię w ten sposób już ponad 6 msc i też z ilością mleka nie ma problemu. Dobowo ściągam ok 800- 900 ml.

Gość gość
Dziękuje za cieple słowa , tego było mi trzeba. Tak swoja droga mleka mam sporo, nie pije herbatek laktacyjnych piersi mam male a jednak mleczko jest

Gość gość
nie uważam ze ejsteś wytrwała

Gość gość
Moze zmien lekarza skoro w przypadku gdy MASZ MLEKO doradzal Ci mm. Po prostu dawaj dziecku duzo czulosci, bo tylko w tym sama piers ma znaczenie

Gość ajanienawidzekarmic
Szacun i podziwiam. Ja mam 6 tyg córkę, od początku karmię piersią ale marzę o chwili aż skończy chociaż 3 miesiące i wtedy wprowadze jeszcze mm żeby chociaż ze dwa razt dziennie dać jej butlę bo dla mnie karmienie piersią to jakaś masakra ;/ Czuje się jak bar mleczny. Z resztą ja nigdy piersią karmić nie chciałam no ale skoro mam pokarm i mała ładnie ssie to się jakoś przemęczę te kilka miesięcy bo dla niej to najlepsze ;/

Gość gość
Mamy ci współczuć czy zazdrościć bo ni choroby nie rozumiem twojego wpisu? Nie masz niczego innego do roboty ? :-P

Gość gość
Witam Ja odciągałam mleko przez 13 miesięcy i przez cały ten okres karmiłam nim córkę. Mleka miałam pod dostatkiem. W późniejszym okresie za jednym razem ściągałam od 330 do 480 ml mleka pięć razy dziennie. Mogłam wykarmić przedszkole.;-) Niestety, nie wyszło nam karmienie naturalne. Dziś jestem w siódmym miesiącu ciąży i nie wiem, czy gotowa bym była ponownie na takie poświęcenie. Całe moje życie i harmonogram dniaaa przystosowany był do pory ściągania mleka. W nocy mąż z dzieckiem spali a ja pobudka i akcja z laktatorem. Łatwo nie było, ale jestem z siebie dumna. Życzę Ci autorko wytrwałości.

Gość gość
Szczerze: możesz być z siebie dumna. Ja nienawidziłam laktatora, a ze względu na krótki pobyt w szpitalu musiałam go przez parę dni używać i to była męka.

Gość gość
podziwiam :) bo ja podałabym mm ( z lenistwa )

Gość gość
dla mnie to glupota, meczyc sie nie wiadomo po co.

Gość gość
gość 11:49: "ważne jest mleko mamy, a nie sposób karmienia". . hmm to zdecydujcie się bo jak któraś pisze, ze karmi mm to za jeden z argumentów podajecie bliskość z dzieckiem podając pierś.. moje dziecko było na piersi tylko miesiąc (nieważne czemu, tłumaczyć nie muszę..), potem było na mm z butelki. Dziś ma 1,5 roku i jest dzieckiem mamusi, tylko mama i mama, moja mała przylega. Kocham moje dziecko nad życie i ono mnie tez, mimo tak krotkiego karmienia..

Gość gość
Jest różnica czy piersią, czy butelką z mlekiem matki z wielu względów poza wspomnianą bliskością. Jednak mleko matki nawet z butelki jest dla dziecka o wiele lepszym pokarmem niż sztuczne mleko.

Gość gość
Szkoda, że nie udało się piersią, bo byłoby znacznie wygodniej. Najważniejsze, że dajesz swoje mleko. Super!!! Większość dałby proszek i już.

Gość gość
Napisz autorko z jakiego laktatora korzystasz

Gość gość
Ja odciągałam 11 miesięcy. Płaskie brodawki

Gość gość
pełen szacun-tez odciagałam jak ty-wytrzymałam miesiac z odciaganiem co 3 godziny:) na prawde jestes wielka, wiem ile zachodu to kosztuje

Gość gość
Grtulacje! Pewnie, ze masz powod do dumy. Ja tez odciagalam mleko, zeby rozkrecic laktacje na poczatku. Wiem, ile czasu i wytrwalisci do tego potrzeba. PS. Nigdy nie jest za pozno na probe przystawienia do piersi np na spiocha.

Gość miła jak zawsze
a ile czasu odciągasz? bo jak godznie to nic poza karmieniem chyba nie robisz;) ja miałam dosyć ciągłego siedzenia z laktatorem bo nic w domu nie potrafilam zrobic nawet sie wykąpac o normalnej godzinie bo tak mi czas leciał. A czy możesz być z siebie dumna? Pod wzgledem karmienia oczywiście że tak. Ja dałam rade 6 tygodni bo godzina odciągania a nie było nawet na porcje i się poddalam.

Gość gość
Jeśli chodzi o laktator to uzywam Easy Start Canpol . Poswiecam pol godzinki na odciaganie ale faktycznie czasami jest ciężko z czasem :( najgorzej gdy mala marudzi chce na ręce a ja dopiero zaczynam wtedy jej tłumacze ze to mleczko będzie dla niej i musi poczekać :) czasem pomaga hihi.. Tak brakuje mi tej bliskości z dzieckiem , ciepłych raczek na piersi i wzroku wpatrzonego we mnie , oj brakuje :(

Gość gość
Nie wiem jak długo jeszcze wytrwam ,najpierw modlilam się o 3 mce i udało się. Teraz moim celem jest pol roku wiec jeszcze miesiąc ,jeśli się uda - dalyscie mi do zrozumienia ze mogę być szczęśliwa.

Gość gość
Autorko, a próbowałaś później przystawiać małą? Może w końcu coś zaskoczy i zacznie ssać. Ja synka karmię piersią i to jest nie tylko wygodne i nie wymaga tyle pracy, ale też cudowne jest, gdy maluszek się wtula. Może popróbuj jeszcze z przystawieniem córeczki.