Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiówa

Proszę o radę

Polecane posty

Gość gośćiówa

Mam 20 lat i pracuje jako niania. I zastanawiam się czy tej pracy nie rzucić:( pracuje u cioci mojego chłopaka.na początku było bardzo fajnie. Ale od dłuższego czasu mnie po prostu wkurzaja.umowa była taka ze mam 800zl na miesiąc. I pracuje od 8 do 15. A wychodzi na to ze wiele razy siedzę godzinę albo kilka godzin dłużej a gdy np zachoruje nie ma mnie z dwa dni to mam 100zl mniej.. ale to ile dłużej zostaje to dla nich bez znaczenia. Biedni nie są ob zarabia za granicą ok 20-30tys zl. Miesięcznie. Ciągle tylko słyszę Jaka jest zmęczona ciągle ja coZmęczona czym? Tym ze zawiezie starszego syna do szkoły i pójdzie opłacić rachunki i zrobi rundke po sklepach? Nie mogę jej czasem sluchać. Co do zostawania dłużej to podam przykład ze wczoraj. Dostała jakiś czas temu zaproszenie na prezentacje. Jakieś garnki i te sprawy. + mieli dawać darmowe prezenty. Powiedziała mi ze weźmie swojego tatę o l pójdą .bo co to cheileczke potrwa do 3 się wyrobi. No i wczoraj rano chłopak mi mówi ze u mnie nie zostanie bo po pracy musi wziąść od niej dziadka i go do domu odwiezc bo idą na jakąś prezentacje . I w ten oto sposób dowiedzialam się ze ta prezentacja jest w akurat ten dzień . Przez cały dzień o niczym nie wspomniała tylko przy okazji jak rozmawialysmy o dziadku to wspomniała ze dziś idą i ze to jest o drugiej i potrwa może dwie godziny . Co jest równoznaczne z tym ze się spóźni+ pierwsza wersja była taka ze się wyrobi do trzeciej . Przez cały dzień nie zapytała czy wgl mogę zostać czy nie mam żadnych planów. Nic. Poszła o drugiej i do domu wróciła wieczorem o 18. jakby nigdy nic. I jest wiele takich sytuacji. Coraz rzadziej pyta czy mogę zostać tylko stwierdza że ona robi to i to ja chwile dłużej zostane. Próbowałam przejść na system godzinowy:-D powiedziałam że obliczymy ile mi wychodzi na godzine bo czasem dłużej zostaje a czasem mnie nie ma i tak będzie sprawiedliwie bo nie zawsze się to wyrownuje. Stwierdziła że pogada z małżonkiem. Była w niezłym szoku . Mój chłopak który słyszał ich rozmowę powiedział że od razu zrozumiała o co chodzi i byli zdziwieni że czyżby za mało mi płacil ? Po czym psdl jej tekst że 800zl to dużo a jak RAZ na miesiąc godzinę dłużej zostane to się nic nie dzieje. Bo to prawie po rodzinie. No k***a to jest dla mnie praca czy przysługa? Owszem . Raz na jakiś czas można wyswiadczyc przysługę . Ale nie po kilka razy w miesiącu i po kilka godzin . A jak chce np godzinę wcześniej pójść czy w jakiś dzień nie przyjść bo mam powod to owszem mam wolne ale najpierw słucham lamentu że jak ona sobie poradzi.. chce się zwolnić na wakacje i pojechać za granice. Dlatego w tym czasie bo nie chce być tez chamska i zostawiać jej w czasie roku szkolnego.. ale jeszcze nie jestem tego pewna. Dlatego ze studiuje zaocznie i place 2000zl za semestr. Mam w planie do wakacji odłożyć 3000zl +zarobek z wakacji ale jeśli później nie znajdę żadnej pracy to wszystko się rozejdzie:/ od rodziców nie wezmę bo mamy ciężka sytuację.. i boje się właśnie tego ze nawet jakbym sobie odłożyla pieniądze to one w końcu się skończa a jeśli nie znajdę już pracy na miejscu to będę w d***e . Koleżanki mówiły mi ze one już dawno nie wytrzymałyby takiej sytuacji.. no bo litości ona żeby pojechać na zakupy do Rzeszowa np potrzebuje 2-3 osób bo ktoś musi zostać z dziećmi ( chociaż tyle ludzi sobie radzi i bierze te dzieci ze sobą) i kogoś kto ja zawiezie bo chociaż ma 10 lat prawko nie pojedzie dalej niz nasza mała miescina . Mowilam chłopakowi o tym . Jest po mojej stronie i chciał reagować ale poprosiłam go żeby tego nie robił bo była by wojna na cala rodzine . Bo ona taka jest . Plotkara itp . Ale jak powiedziałam że chce odejść to powiedział żebym się mimo wszystko dobrze zastanowila bo jak później niczego nie znajdę to będzie problem ze studiami.. i trochę mnie tym wystaraszyl.. co zrobilibyscie na moim miejscu? Proszę o rady... i przepraszam ze ten tekst jest taki długi:-) ale jeśli chciałabym opisać to wszystko to byłby jeszcze dłuższy:-D

Gość rady nimo
co to jest za praca, macie umowe jakąś, ubezpieczenie masz kobieto czy na czarno charujesz?

Gość gośćiówa
No nie mam umowy