Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona dziewczyna

Swiadkowie Jehowy

Polecane posty

Gość gość
gość 2017.04.04 Świadkowie Jehowy wiele razy ogłaszali koniec świata, oczywiście te przepowiednie nie sprawdziły się. Biblię mają bardzo okrojoną, cieniutką. Moja biblia jest gruba a ich to nieduża książeczka. Łaaaahahahaha tak tak parafianie Ale mi humor poprawiłeś gratuluję inteligencji. Weź do ręki panie mądry Biblię tysiąclecia I,II wydanie i porównaj z biblią warszawską, a później idź do księdza i zapytaj czemu dwie takie same Biblię tłumaczone przez kler nie są tej samej grubości i czemu z warszawskiej usunięto niemal całkowicie imię Boże.

Gość gość
oni nie wierzą w trwałość duszy i po śmierci ponoć wg nich dusza nie istnieje aż do czasu sądu ostatecznego . Bardzo wygodne by nie mówić o piekle i nie mówić o czyśćcu . Obrazy mają owszem , portrety swych założycieli ale na zapleczach swych domów . A na sali gdzie się zbierają wielki biały ekran do rzutnika komputerowego na którym pojawia się obraz jakości full hd . Widać to na wielu filmach w youtube z ich uroczystości . Ograniczają liczbę zbawionych do 144 000 osób , tylko nie wiem co z obecnymi 6 miliardami ?