Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w 17 tyg i tak bardzo smkuje mi likier alkoholowy ile mozna sie napic

Polecane posty

Gość gość
Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży!!!

Gość gośćania
gość wczoraj ie wierze ze zadna w ciazy nic nie wypila same swiete ie badzcie hipokrytki przeciez wszystko dla ludzi kiedys babki kieowly sie natura a dzis to co jkis pseudo specjalista wymysli xxx a to jest jakis wyczyn dla ciebie? cos wyjatkowego? to jest normalna sprawa-jade autem -nie pije, jestem w ciazy-nie pije,jestem sama z dzieckiem w domu-nie pije co w tym takiego trudnego? autorko szukaj zastepczych rzeczy-np czekoladek o jakims smaku, ale bezalkoholowych-moze cos podobnego znajdziesz pic nie powinnas-a to ze ci cos smakuje i masz ochote cie nie usprawiedliwia nie masz 3 lat-potrafisz sie kontrolowac

Gość gość
pilam piwo do 3 mies w pierwszej ciazy na dyskotekach bo nie wiedzialm o ciazy i co dziecko mam zdrowe, potem tez raz wypilm wino w 4lub 5 mies wiedzac juz o ciazy i nic sie nie stalo, moja babcia pila czasem piwo z miodem grzane w cizay bo lubiala i urodzila 5 zdrowych dzieci, nie dajmy sie zwariowc wiadomo narod rozpity wiec strasza, lkohol dla ludzi tylko w rozsadnych dawkach

Gość gość
tylko alkoholik bedzie szukać usprawiedliwienia na picie w ciąży i tylko alkoholik bedzie twierdzić że alkohol pity przez matkę nie zaszkodzi dziecku. A najgorsze są właśnie takie pokoleniowe alkoholiczki jak gość wyżej: babcia piła, mama piła, ja piję i dzieci mamy zdrowe. No chyba nie, bo z każdej kolejnej matki wyrosła alkoholiczka. A co do badań naukowych, które podobno gdzies krążą w sieci. Takich badań nie ma i nigdy nie będzie, ponieważ byłyby one nieetyczne, dlatego żaden lekarz czy naukowiec nie zleci nigdy takich badać. Jak w ogóle takie badania miały by wyglądać? Pojono by specjalnie kobiety w ciąży alkoholem by po porodzie sprawdzić które dziecko urodziło się bardziej upośledzone? Pomyślcie trochę...

Gość gość
Nie naród rozpity i straszą. Pokaż mi chociaż jeden artykuł - moze być obcojęzyczny, jedne badania gdzie jasno wychodzi tyle i tyle alkoholu w ciąży można wypić i nic się nie stanie. Nie ma takiej dawki która na 100% nie zaszkodzi. Dziwne, ze % wam nie przeszkadzają, ale ser pleśniowy czy sushi omijacie z daleka - takie samo ryzyko. Może zaszkodzi moze nie.

Gość gość
niby pic nie wolno jednok nic sie z takimi dziecmi zazwyczj nie dzieje chyb ze matk pila w cizy duzo i regolarnie

Gość gość
Najlepiej to ni pij wcale. To czy dziecko będzie miało FAS jest jak loteria. Zdarza się tez u dzieci kobiet które piły mało i sporadycznie albo wtedy kiedy jeszcze nie wiedziały ze są w ciąży. Ja jakos mogłam wytrzymać prawie 3 lata ( najpierw ciaza potem karmienie piersią do 2 lat) i w sumie teraz mimo ze niby bym mogla cos wypic wcale nie mam ochoty.

Gość gość
Podziwiam odwage/wspolczuje glupoty. Jestem w 25 tygodniu ciazy. Przed ciaza pilam niemal jak zul, malpki po pracy, cwiartki, likiery, piwa i co tam jeszcze. Oprocz tego palilam jak smok. Z chwila kiedy zobaczylam dwie kreski. Uzywki poszly na bok. I ciagnie mnie czasem tzn.brakuje mi ale za cholere nie kupie i nie wypije/zapale. Rowniez po porodzie zminimalizuje uzywki baardzo ogranicze.

Gość gość
10.50 Faktycznie jest się czym chwalić :( współczuję Twojemu dziecku. I nie wiesz czy będzie zdrowe bo FAS może ujawnić się w wieku szkolnym dopiero. Cale wino wypiłaś? Zwariowałaś? Wiesz jakie stężenie alkoholu miało Twoje dziecko po jednym piwie? Ciesz się ze w ogóle przeżyło i nie urodziło się z wadami.

Gość gość
"jestem w 17 tyg i tak bardzo smkuje mi likier alkoholowy ile mozna sie napic " Dobrze wiesz ze nic. Nie prowokuj patolko.

Gość gość
A niech chleje. To ona będzie miała roślinkę. Mam nadzieje ze to prowo... A jak nie to zapytaj gina ile możesz pic to zobaczysz co ci powie.

Gość gość
Skoro tak ci smakuje to znaczy ze juz pijesz bo inaczej skąd byś wiedziała ze smakuje. Po jakiego ... Się głupio pytasz.

Gość gość
bo jest pyszne, jak nadzienie z cukierkow czekoladowych

Gość gość
Jak widac trochę debilek wypelzlo w tym temacie. Ale widac ze nieuki - kazdy kto ma minimalne pojecie o tym co sie dzieje w ciąży, co kiedy powstaje itd nie tknie alkoholu D Chore jest ze alkohol to taki konieczny obowiazek. Wychodzi ze osoby co nie pija w ogole sa nienormalne. Dla mnie smak jest paskudny

Gość gość
do tej powyzej to jestes jakas nienormalna,

Gość gość
same zakonnice cholera, a tez nie bzykcie?

Gość gość
Ja dowiedziałam się o ciąży jakoś ok 9 i zdarzyło mi się w tym okresie wypić jakiś alkohol tj piwo czy drinka. Gdy już byłam świadoma swojej ciąży, gdy zrobiłam test i potwierdziłam ją u ginekologa nie ruszyłam nawet grama alkoholu. Rzuciłam nawet papierosy dla dobra dziecka. I bałam się aby ten alkohol, który spożyłam nieświadomie nie zaszkodził mojemu dziecku, ale bez przesady żebym miała świadomie pić bo mam ochotę. Nie raz miałam ochotę na lampkę wina, gdy byłam gdzieś w gościach, ale nigdy bym się nie odważyła. Dziwi mnie to jak można nie umieć wytrzymać bez alkoholu tych kilka miesięcy.

Gość gość
A jak seks krzywdzi kogokolwiek? Po co porownujesz to do alkoholu? Ale jesli w ciazy jest np zakaz współżycia to rozumiem bzykasz sie majac w dupoe swoje dziecko? Patola tu sie wypowiada.

Gość gość
14.16 Co ty porównujesz picie w ciąży do seksu? Seks nie zaszkodzi dziecku (o ile ciąża nie jest zagrożona) a alkohol to poczytaj co powoduje bo wiedze to masz żadna skoro to dla ciebie to samo. Jak chcesz miec głupie dziecko z trudnościami w szkole to nie ma sprawy. Tylko potem nie miej pretensji jak urodzisz chore, niepełnosprawne dziecko albo jak nie będziesz mogla sobie dać z nim rady bo będzie nienormalne. Nikt ci nie broni chlać dzień w dzień nawet. Sylwester niedługo - pij do zgona szmato i wódeczki do karpika na wigilię. Na zdrowie.

Gość gość
Boże jakie wy głupie jesteście ( te co pija w ciąży). Przecież sa piwa 0% skoro juz musicie...

Gość gość
Ich matki tez pily - stad problemy z przyswajaniem wiedzy i wyciaganiem logicznych wniosków. I dla nich wychowanie podobnych sobie idiotow jest normalne bo innego zycia nie znają. One nie wiedza ze mozna funkcjonowac na wyzszym poziomie rozwoju intelektualnego - ich poziom jest pewnie jednym z tych najwyzszych wg nich, jest dla nich norma. Tak samo jak picie w ciazy

Gość gość
J****e egoistki. Bo jej smakuje... Porażka brak słów. Autorko ile masz lat? Bo myślenie to masz na poziomie 15-latki

Gość gość
Masakra.... Zero alko!

Gość gość
wezcie puknijcie sie w glowy, w plemionach afrykanskich czy amzonskich kobiety w ciazy pij alkohol i to ostry z trzciny lub innych produktow z jakich tm sie go wytwarza w celach wrecz zdrowotnych a w Polsce wszystkie jada na opiniach z jakis szmatlawcow, normalnie porazka, zglebijcie sie w temt alkoholu bardziej, nie mowie zeby w ciazy sie zarypac ale rozsadnie wszystko dla ludzi

Gość gość
Nie, nie jesteśmy zakonnicami. Lubię się pobawić, wypić ale nie będąc w ciąży czy karmiąc piersią. Trzeba być totalną ignorantką żeby pić w ciąży.

Gość ohyda
Zależało mi na dobru dziecka i nie piłam alkoholu w ciąży. Ale bez sensu w ogóle ta gadka- przecież autorka to jakaś nizina intelektualna i społeczna. Nieuk po gimnazjum, który zaliczył wpadkę :O

Gość gość
ja tam cala cize nie pilam, a teraz pytanie czy oworodkowi dolalabys odrobine alkoholu do mleka? NIE a tak robisz pijac w trakcie ciazy.

Gość gość
A wiesz, takie jak autorka moze i doleją noworodkowi alko - bo będzie je wkurzał, płakał czy marudził a tak to go uśpią

Gość jahoda111
,,gość dziś wezcie puknijcie sie w glowy, w plemionach afrykanskich czy amzonskich kobiety w ciazy pij alkohol i to ostry z trzciny lub innych produktow z jakich tm sie go wytwarza w celach wrecz zdrowotnych a w Polsce wszystkie jada na opiniach z jakis szmatlawcow, normalnie porazka, zglebijcie sie w temt alkoholu bardziej, nie mowie zeby w ciazy sie zarypac ale rozsadnie wszystko dla ludzi " to pokaz mi te plemona- daj link, podaj nazwe bo tak sobie rzuciłas tekstem bez potwierdzenia i co? myslisz ze masz jakis argument? załosne... wszystko jest dla ludzi, ale nie w kazdej sytuacji bierzesz antybiotyk-nie pijesz jestes w ciazy nie pijesz to takie trudne co musisz sie napic?nie mozesz te kilka miesiecy wytrzymac? decydujac sie na dziecko trzeba wziasc za nie odpowiedzialnosc , a jak ktos jest na tyle niedojrzały i nie potrafi odmówic głupiego piwa to nie powinien decydowac sie na dzieci

Gość gość
Ale ona chce by jej dziecko zylo jak te dzieci afrykanskie. Latalo z przepaska i bylo analfabeta