Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia3390

Dziewczyby nie mam juz sił na kolejne dziecko

Polecane posty

Gość gość
katoliczką nie jesteś, ale wierzysz ze staniesz przed Bogiem? to jaki nowy rodzaj oszołomienia ? gość dziś gość dziś Niekoniecznie, są inne religie, oprócz jedynej słusznej. xxxx no tak mało wiesz skoro znasz tylko jedna religie amoze nawet NIC nie wiesz poza tym jak sie skrobie słuszna ? no tak te nieomylsnosc to juz widac w Watykanie :P

Gość gość
jednak jesteś oszołomką :) nie mam żadnego boga, a tyłek mam własny, nawet akurat na nim siedzę :) po śmierci zjedzą mnie robaczki :)

Gość gość
gość dziś To już Ty napisałaś. Ja odniosłam się do naszego świetnego prawa. Do tego, że nawet jeśli mamy te 3 przypadki, to mamy je na papierze, bo lekarze w zależności od obecności w placówce państwowej, a wieczorem swojej prywatnej mają inne sumienie.

Gość gość
gość dziś Z tą jedyną słuszną religią, to był sarkazm, może kojarzysz :)

Gość gość
gość dziś Podobno mamy wolną wolę, magia, nie? Poza tym, jak już wspominałam: jesteś przeciw aborcji? To jej nie rób, ale pozostaw decyzję innych ich sumieniu. Jakoś Jehowi zakaz przetaczania krwi praktykują na sobie, a nie innych ludziach.

Gość gość
gość dziś jednak jesteś oszołomką usmiech.gif nie mam żadnego boga, a tyłek mam własny, nawet akurat na nim siedzę usmiech.gif po śmierci zjedzą mnie robaczki usmiech.gif X taaaa i powstałas z małpy - gratuluje wiedzy i mądrosci :P

Gość gość
Macie pretensje do lekarzy ktorzy nie chca mordowac waszych dzieci?no sory ale z jakiej racji obcy czlowiek ma brac odpowiedzialnosc za wasza zachcianke? Leczyc mozna sie w calej polsce wiec szkujajcie sobie lekarza ktory nie ma sumienia i sie na to zgodzi. Lekrze sa po to zeby ratowac zycie a nie po tp zeby mordowac

Gość gość
12:10 To bardziej namacalna wiedza, niż jakaś stara książka i facet, który stworzył świat w tydzień, a później zabił własnego syna, wywołując tym samym wyrzuty sumienia ludzi, bo grzech pierworodny i to ich wina.

Gość gość
Do 12:10 Wiesz, nie będę Ci teraz całej teorii ewolucji przedstawiac, ale na pewno nie z żebra jakiegoś gościa :)

Gość gość
gość dziś Jasne! Bo ratowanie płodu z wadą letalną, np. bez kawałka mózgu, by zmarło parę dni po porodzie jest wyrazem miłosierdzia tego lekarza. Agata Lamczak też była widocznie kimś mniej wartym uratowania, niż jej dziecko. Ale z tej historii akurat nie zostało ani różowego bobasa, ani żywej, szczęśliwej kobiety. Tam też lekarz mówił o sumieniu. Więc jak to jest? Sumienie działa wybiórczo, tak?

Gość gość
To jeszcze ja 12:25 Jakoś wyżej wspomnianą Agatę mogli zamordować w majestacie prawa, Twoi wspaniali lekarze.

Gość gość
A ty soe leczysz w kosmsie ze to sa "moi lekarze" ? Szuka sie takiego ktory sie zgodzi na zabieg,nie zmusisz nikogo do tego by zabil dziecko i tyle w temacie

Gość gość
Jehowe to popi----lence . kaszanka ich chui poczestuje jak przyjda. Aborcja... Do np 7 tyg moglaby byc legalna ja wam powiem...

Gość gość
Hulaj dusza piekła nie ma, a co jesli jednak istnieje.? Przeczytajcie sobie to co pisała Maria sima o duszach czyscowych jak cierpią za aborcje.

Gość gość
Nawet jesli jest to ona tam bedzie pokutować nie Ty rozumiesz juz

Gość gość
Tutaj nie da sie zaprezentować swoich poglądów bo zaraz wyzwiska od morderczyn, debilek itd. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i ja jestem za wyborem dla kobiety. Jesli chce to droga wolna przeciez nie ja bede nosiła te brzemię całe zycie. Uwaza ze dobrze zrobiła-jej prawo. Żałuje decyzji-musi z tym żyć. Nikt inny jak tylko osoba która sie na to decyduje musi bać sie piekła (w ktore ja nie wierze i mam do tego prawo a wy nie udowodnicie mi ze sie mylę zatem dyskusja bez wniosków) skąd w was poczucie fałszywej troski o bliźniego? Fałszywej bo nie interesujecie sie kobieta która jest w tej sytuacji, nie interesujecie sie dzieckiem przed czy po. Interesujecie sie tylko tym zeby zabronić a to juz hipokryzja bo jesli walczycie o istnienia ludzkie to walczcie tez pozniej bo nie tylko o to chodzi zeby urodzić ale zeby dac cos temu człowiekowi. Same nie byłyście w takiej sytuacji a macie najwiecej do powiedzenia:oddaj do adopcji, daj komuś ja wychowanie, znajdź prace, idź do mopsu itd byleby tylko urodziła. Wiecie jak to jest ze dajecie złote rady jak życ? Przeżyła jedna z druga ten tragiczny czyn ze wie i ma prawdę uniwersalna dla kazdego?

Gość gość
Mylisz kobieto pojecie-zabronic a ostrzec przed konsekwencjami -to co innego nie sadzisz? Skoro ty i ludzie popierajacy aborcje macie prawo powiedziec komus -przeciez mozesz usunac- to ja mam prawo powiedziec-nie usuwaj bo to grzech smiertelny albo niesie duzo nieprzyjemnych konsekwencji- nie sadzisz? Dla mnie nie musisz wierzyc w pieklo,Pana Boga czy co tam jeszcze chcesz bo to twoja sprawa,ale swoje zdanie moze wyrazic kazdy nawet jesli te zdanie jest inne od twojego.Fauszywa troska o blizniego?no blagam,bo nie zajme sie jej dzieckem bo jej powiedzialam co to tak naprawde aborcja a ona tego nie zrobila?a ty zajmiesz sie psychika kobiety ktora usunela bo ty jej powiedzialas-przeciez mozesz usunac?zajmiesz sie nia kiedy bedzie rozpaczac i potem zalowac,albo bedzie cierpiec ze nie np.moze miec juz dzieci?zasponsorujesz jej terapie lub psychologa?albo moze na in-vitro jej dasz?zal mi tych kobiet strasznie,bo czasami to po prostu glupia chwilowa decyzja pod wplywem impulsu lub wlasnie czyjegos pomyslu a wazy na calym zyciu.Ale tych wyrachowanych... ktore pozbywaja sie dziecka bo im sie tak podoba,bo niechca miec rozstepow itp nie jest mi szkoda,brzydze sie nimi bo dla mnie to zwykle morderczynie.ale kiedys im sie zwroci.Ta dyskusja nie ma zadnego sensu bo kazdy ma swoje zdanie i nic i nikt tego nie zmieni.Milego dnia wszystkim!

Gość gość
Bez sensu ...najpierw seksisz sie " bez glowy" podobnie twoj maz,a potem dziewczyny pomozcie !?Nie masz kobieto wlasnego rozumu ,sama sobie jestes winna!Jesli nie zmadrzejesz bedziesz rodzic co roku .Ani odrobine mi Cie nie szkoda!!!!oj glupias ty!!!!

Gość gość
To SA konsekwencje twojej bezmyslnosci.....:-(

Gość gość
Ja jej daje wybór miedzy usunięciem a urodzeniem-co wybierze to jej sumienie rozumiesz? To co ja po tym czeka jest tylko konsekwencja jej wyboru ktory powinna podjąć świadomie w zgodzie z własnym ja. Nigdzie nie napisałam ze usunięcie to jedyna słuszna alternatywa a osoby piszące przeciw aborcji tak wlasnie głoszą. Piszecie nie zabijaj/swoimi argumentami/ a ja pisze MASZ WYBÓR. Zjawisko jakis depresji wynikających z aborcji sa teraz notowane w wysokim procencie bo ci ludzie czuja sie napiętnowani. Gdyby społeczeństwo było bardziej wyrozumiałe i kazdy by decydował o sobie nic takiego by nie zaszło. Nie musze fundować jej terapii-sa psycholodzy na NFZ czyli kazdy składkowy funduje.